Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Състав на земното ядро
VITAN:
Айде още един...
Аланкоолу, говорих за повърхност на Слънцето, не за неговата корона. Не ми отговаряй, моля! Не ми се чете вечно извъртане.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Август 27, 2020, 09:32:12 pm ---Bat_Vanko тъпичк съм но извинявай че ш спомена - в центъра на земята има налягане което не би търпяло леки елементи поради елементарните архимедови закони - а ти си "пенясвай" колкото искаш ;)
Радико - 1вия начин за изчисление де ш опомена е на базата на силата на гравитационното поле - можеш даже без сериозни математически познания да си го сметнеш ;) Но заябравих че твоето определение за гравитацията е малко объркано и не може да влезе в употреба за съжаление .....
Другия начин е на базата на измерване на деградацията в скоростта на въртене - тия сметки са бая по-сложни .....
Следващия начин е на база на елементавно наблюдение и измерване спрямо околните планети
Но си имате право да пишете фентъзитата колкото искате - това няма да промени нищо щото са си само фентъзита и не вършат работа.
--- Край на цитат ---
Монтанар а можеш ли да ми кажеш при първия начин какво се използва за еталон???
Радико:
--- Цитат на: VITAN в Август 27, 2020, 09:54:50 pm ---Айде още един...
Аланкоолу, говорих за повърхност на Слънцето, не за неговата корона. Не ми отговаряй, моля! Не ми се чете вечно извъртане.
--- Край на цитат ---
Повърхността на слънцето има температура едва 6000 градуса докато температурата на короната е няколко милиона градуса
montanar:
Радико с елементарно измерване на гравитационното поле на обем материя - доколкото си спомням се касаеше за свръх прецизно измерване на определен обем олово спрямо друг обем олово и на тая база се вади константа.
Предполагам ако се разтърсиш ш намерип точната методика. Преди време го проучвах тоя въпрос и смея да му вярвам що малко неща с със по-железни обосновки от конкретния метод.
VITAN:
Радико, протуберансите откъде "извират"? От космоса към Слънцето или от Слънцето към космоса ('йоносферата') ??
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия