Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (39/40) > >>

Аtos:
Да, но в ядрото/или мантията (според теорията), би следвало да има милиони кубични километри желязо...или греша?
А желязо (руда), поставена в магнитно поле се намагнетизира в синхрон с линиите на полето...или пак съм в грешка?

juliang:

--- Цитат на: atos в Септември 16, 2020, 01:07:49 pm ---Юлиане...въпросните сеизмични изследвания са факт, да! Но резултатите от тях се тълкуват на база презумпция, че ядрото на Земята е реално, от материя. На никой учен не би му хрумнало да разгледа друга трактовка!

--- Край на цитат ---
A какво да е? Етер? :)

--- Цитат на: atos в Септември 16, 2020, 01:07:49 pm ---Юлиане, в една предишна тема обстойно разгледахме (чисто физично) хипотезата - накъде ще дърпа гравитацията, ако в центъра на Земята има кухина, без значение дали е 1 см. или 1 км.. Ти сам се убеди, (по физико-математически начин), че ще е към периферията!
Сега отмяташ ли се или вече си започнал да забравяш?

--- Край на цитат ---
Вътре в кухината на сфера гравитацията ЩЕ Е НУЛА. Във всяка точка на кухината. Справка - shell theorem в гугъла.

VITAN:

--- Цитат на: atos в Септември 16, 2020, 01:59:47 pm ---Да, но в ядрото/или мантията (според теорията), би следвало да има милиони кубични километри желязо...или греша?
А желязо (руда), поставена в магнитно поле се намагнетизира в синхрон с линиите на полето...или пак съм в грешка?
--- Край на цитат ---
Магнитното поле на земята може да се разглежда като хомогенно.
Но то не се заражда в земната кора.
Ако си правиш рентгенова снимка на врата, и носиш метален синджир някакъв, то той ще се вижда на снимката.
Е, магнитната аномалия е нещо подобно. В ролята на синджира: 3D неправилната структура на железните рудни залежи.
Ако не съм разбран, в кое точно?

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Септември 16, 2020, 02:57:20 pm ---
Вътре в кухината на сфера гравитацията ЩЕ Е НУЛА. Във всяка точка на кухината. Справка - shell theorem в гугъла.

--- Край на цитат ---

Именно!
А по вътрешната повърхност на такава сфера, накъде ще е гравитацията?
И ако гравитацията във всяка точка на подобна кухина е нула, остава да действа само центробежната сила, колкото и малка да е!
Разбираш ли сега защо, няма как Земята да не е куха?

Bat_Vanko:
Разправях ли ви аз бре маскари:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 26, 2020, 09:06:10 pm ---В центъра на Земята гравитационното ускорение е НУЛА и всички материали ще имат нулево тегло. Тежките метали ще избутат по леките силикати и алуминати подобно на пяна към центъра. А те самите ще образуват нещо подобно на черупка на сфера около този център. Като се вземе в предвид и въртенето на Земята, тази черупка ще има формата на пръстен...

--- Край на цитат ---
А сега четете: https://megavselena.bg/vatreshnoto-yadro-na-zemyata-ne-e-tvardo-ili-techno-to-e-superionno/
И внимавайте какво пишете занапред, че явно и други четат mazeto.net

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия