Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (3/40) > >>

EDM electronics:
Имаше един филм много интересен "Пътешествие до вътрешната земя" по разказ на Жул Верн.
Аз съм привърженик на теорията за вътрешното слънце и въобще вътрешната планета - куха със слънце, вода и т.н.

Плазмено ядро дали не може да създава магнитно поле, а?

Радико:
Аз имам моя теория, че ядрото на земята въобще няма собствено магнитно поле. Точно обратното то отблъсква външно магнитно поле което го има из цялата слънчева система и заради това близо до земята полето е с по голям интензитет. Това си е лично моя теория и не е лишена от потвърждаващи факти.

технократ:
Съществува ли метод за дистанционно мерене на магнитното поле, подобно на дистанционно мерене на температурата. Ако съществува такъв метод, може да се мери магнитното поле, във вътрешноста на земята. Тогава ще се разбере повечко за магнитното поле на планетата.

juliang:

--- Цитат на: технократ в Август 26, 2020, 07:35:58 pm ---Съществува ли метод за дистанционно мерене на магнитното поле, подобно на дистанционно мерене на температурата. Ако съществува такъв метод, може да се мери магнитното поле, във вътрешноста на земята. Тогава ще се разбере повечко за магнитното поле на планетата.

--- Край на цитат ---
Предполагам че ако се пуснат частици, податливи на магнитно поле (например като електроните, отклоняващи се от ел.магн.поле на отклонителната система на старите кинескопи), то може достанционно да се индикира или дори измери такова поле. Но ... едва ли ще може да се измери слабото магнитно поле на Земята през хиляди км скала... идеята би могла да проработи във вакуум, но в скала ... съмнявам се.

montanar:
Има една камара достатъчно силни аргументи в полза на желязоникеловата теория за ядрото - и за да се твърди че то не е желязоникелово трябва да се направи по-голяма камара с аргументи - а някой да представи оригинално твърдение би трябвало да е готов да го защити.
Например .... как да речем луминиевото ядро отговаря на масата на планетката ни - или по-просто казано - ако планетката ни е алуминиева защо е толкова тежка?
Друг пример - предложете модел с алуминиево ядро който би генерирал магнитно поле.
Трети пример Ако ядрото ни е алуминиево защо не наблюдаваме халумин в самородна форма ....
И камара други вепроси и въпросчета ......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия