Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

СЕ???

(1/14) > >>

tranteev:
https://www.youtube.com/watch?v=pJ36EtABLAk&t=20sнай- интерестно 5:15 минута , после 7:18минута...
това което търсите изглежда е скрито във възприятията ни за физиката....

valex:
Поредният...
Друга работа нямате ли?

технократ:

--- Цитат на: tranteev в Юни 19, 2020, 09:59:28 pm ---https://www.youtube.com/watch?v=pJ36EtABLAk&t=20sнай- интерестно 5:15 минута , после 7:18минута...
това което търсите изглежда е скрито във възприятията ни за физиката....

--- Край на цитат ---

Търси се не свободна енергия, щото тя и без друго си е свободна ( навсякъде е около нас и може да се хване) а свободното и ползване ( без да се заплаща за ползването и) . Всички организми го правят само човека не  :)

epwpixieq-1:
Днес съм станал в 06:15. Докато се оправя и това онова, слънцето се показа ( през хълма ) към 07:12 от тогава (минали са, да кажем, 2 часа) слънцето си грее прекрасно. Страната на къщата ми, с югоизточно изложение, е с лице 120 м2. Тоест за два часа на къщата е "паднала" около 650 MJ (180 KWh) енергия. Част от нея се пропуска вътре през прозорците (някои от тях сравнително големички ) но по-голямата (около 85%) се отдава от мазилката, към околната среда, във вид на топлина.

За целия ден енергията която ще "падне" върху цялата къщата, включително и покрива ( като го дават слънчев ден ) ще надвиши 1 МWh или 3.6 GJ ( да не говорим колко ще "падне" в градината). Че това ако не е "СЕ" (каквото и да разбирате под това) здраве му кажете. Но виждате ли за ефективното преобразуването на тази енергия (да не говорим за вече натрупаната в природата) в полезна за нас се иска съзнаване, мислене, разсъждения и експерименти. Енергията е на всякъде около нас, е вярно е че през летните месеци тя ни е в повечко и ако може е добре да е складираме за зимата, но ако нямаше такава нито Земята щеше да се върти нито Слънцето да грее нито птичките да пеят нито червеите да се размножават и да обогатяват почвата.

Погледнете света и неговата динамика по друг начин и ще видите че няма недостиг на енергия а има недостиг в разбирането на това как ефективно може да я преобразуваме.

tranteev:

--- Цитат на: valex в Юни 19, 2020, 10:18:28 pm ---Поредният...
Друга работа нямате ли?

--- Край на цитат ---
имам и си я върша...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия