Начало > Новини от света на технологиите

Шели

(1/6) > >>

hristo:
Здравейте, днес ще си говорим за едно иновативно малко, но креативно ревулюционно устройство: https://Shelly.cloud Най-добра реклама му направиха немците с краткото видео: https://www.youtube.com/watch?v=V2aWc_caE5k Shelly 1 - Einbau in die bestehende Hauselektrik / Rauminstallation във Фейсбука има супорт група https://www.facebook.com/groups/ShellyIoTCommunitySupport/ където участва лично директора на шелли Dimitar а в инвестор.бг има десетки публикации за фирмата която ги произвежда: https://www.investor.bg/temi/Алтерко АД и https://www.investor.bg/temi/Алтерко Роботикс борсовата котировка: https://www.investor.bg/companies/A4L/view/ https://www.bse-sofia.bg/bg/issuer-profile/A4L/

С тези продукти може евтино да си направите Умен Дом в къщи и да си управлявате Дома от компютъра таблета или направо от телефона. Възможностите за автоматизация са безкрайни

Главния продукт е WiFi релето Шели, което идва в няколко варианта за управление на един, два или повече консуматора както и различни допълнителни продукти които може да се видят на сайта. Конкуренцията Son/Off релета от китайците.

Базовото WiFi Реле Shelly1 идва с размери само 41mm x 36mm x 17mm позволяващи скрит монтаж зад съществуващите ключове и контакти в дома и така да си направите: Умен Дом, модерната концепция за дома управляван от телефона, таблета или лаптопа от цял свят през интернет безплатния облак на шели https://Shelly.cloud

Моето Мнение за тези продукти е че, те са модерни, готини, малки и качествени джаджи за уплътняване на свободното време в дома и научаване на нови неща, ако имате време да си ги правите сами с кеф, а ако се свържат и с Алекса може да си улесните живота в къщи. Това е идеално за мързеливци, които ги мързи да цъкнат ключа на лампата или да изваадят щепсела от контакта на излизане от вкъщи или да се питат постоянно изключих ли ютията, печката, телевизора, като са извън дома, като мен.

hristo:

Употребата на Шели - т.нар Умен Дом ви дава комфорт и икономия на ел.енергия , вода и топлина в Дома. А икономията води до намаляване на разходите за подръжка на Дома. Както и допълнителен комфорт от това да си управляваш Дома дистанционно от SmartPhone -то, дори и да отсъстваш, примерно да си пуснеш отоплението през зимата преди да се прибереш за да ти е топло, когато се прибереш или топла вода да си стоплиш с бойлера предварително за да има да се окъпеш, като се прибереш.

juliang:
Много ми е интересно как се включва тая шитня зад съществуващ ключ за осветлението... Така само, за размисъл една схемичка, по която са вързани 90% от ключовете в домовете:

hristo:

Ето за осветление има специален нов продукт Шели Димер SL: https://shelly.cloud/wifi-smart-home-automation-shelly-dimmer/
Представен за пръв път на изложението IFA Berlin през септемви 2019-та.
https://www.youtube.com/watch?v=FKvu4UfpPQI

С негова помощ може да се реализира сцена на така модерното напоследък събуждане сутрин с имитация на изгрева на слънцето и по естествен път да се събужда организъма например, без стресирането от алармата на будилника всяка сутрин.

Източник:
Sunrise Wake Up Light & Lamp Alarm Clock Reviews 2020

xakep:
Здравейте, кое е толкова специалното на този ключ не разбрах. С кое е по различен от по евтините си събратя като SONOFF... Можете да си ги направите сами с модулчета ESP8266... И за още по интересно може да си направите сами Андроид програмка за контрол на сайта на Blynk.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия