Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Прави Криви Изкривявания

<< < (3/8) > >>

Ksurnev:
В крайна сметка намесихте геометрията. Радико и технократ, за коя геометрия става дума - за Евклидова, или неевклидов, като геометриятя на Лобачевски? Ако е Евклидова: 1 точката е безкрайно малка линия; 2 линията е безкрайна права минаваща по най-късото разстояние м-у две точки; 3 отсечка. В евклидовата геометрия няма изкривяванията, които коментирате.
В крайна сметка какво коментирате - Евкллид или някой друг. Имаче коментирате какво значи "ПРОТИВОКРИВО ПРОСТРАНСТВО"!!!

juliang:
Има разлика межди "кривене" и "огъване" и "деформиране".

Една равнина ако я навиеш на цилиндър, тя ще запази голяма част от характеристиките си. Примерно триъгълника нарисуван върху нея ще има сбор от ъглите 180 градуса. Ще можеш да нарисуваш 2 прави, които да са успоредни...
Обаче ако една равнина я деформираш до формата на полусфера, нещата стават доста различни. Горните примери стават невъзможни.

Михаил Кузмов:
Най после я докарахме до 7ми клас!!

Радико:
Ксурнев, има едни геометрични фигури:
Кръг, елипса, спирала те от коя геометрия са???

--- Цитат --- Една равнина ако я навиеш на цилиндър, тя ще запази голяма част от характеристиките си. Примерно триъгълника нарисуван върху нея ще има сбор от ъглите 180 градуса. Ще можеш да нарисуваш 2 прави, които да са успоредни...
Обаче ако една равнина я деформираш до формата на полусфера, нещата стават доста различни. Горните примери стават невъзможни. 
--- Край на цитат ---
Юлияне това е така обаче както обясних по горе на Атос, такова нещо се постига само със поредица от множество изкривявания. Предполагам това може да се окаже важно за разглеждане на по късен етап както усукването на което обърна внимание Атос.
Сега да се върнем към кривенето на пространството:
Следвайки логиката на горните примери стигаме до извода, че прострснството може да се огъне само във посока пресичаща под прав ъгъл всичките му равнини. Понеже то се определя от три основни равнини налага се да се приеме възможността за съществуването на още една равнина четвърта. Тоест ако няма четвърто измерение Технократ е напълно прав. Пространството не може да се криви ако приемем, че има кривенето на пространството става възможно.
Мисля, че излязохме вече извън учебника за седми клас. Ако някой все още го изучава него моля да не коментира.

технократ:
Да Радико, схванал си правилно мисълта ми, та и аз твоята. Но това четвърто пространствено измерение, няма как геометрично да се дефинира, възможно е физически да съществува, никой  не е доказал, че то не съществува, нито пък е доказал че то съществува.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия