Автор Тема: бай Илон Мъсковски  (Прочетена 2681 пъти)

Неактивен VITAN

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 681
Re: бай Илон Мъсковски
« Отговор #30 -: Юли 29, 2020, 11:36:05 pm »
Важното е че Мъск е разбрал старото правило, че ако иска компанията му да върви напред, то не трябва да унищожава конкуренцията.
И как ние да стигнем до този велик извод?
Че нещо от фактите не се получава....

Неактивен juliang

  • Главен инквизитор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 961
Re: бай Илон Мъсковски
« Отговор #31 -: Юли 30, 2020, 09:12:42 am »
...Нещо повече: Теслата спира и не иска да се движи ако водача си вдигне и двете ръце от волана. 
...
Са по същество Немският съд е определил, че теслата няма автопилот заради мнижество оправдания с автопилота на шофьори направили катастрофа и после търсещи оправдание в автопилота. Заради това е всичко заради това е и рестрикцията да не се движи колата без ръка на волана отначало бяха и двете ръце но бързо го промениха до поне една поради разгневени клиенти.

Теслата още от модел S може да се движи без да държиш волана. От поне 3 години може и да сменя ленти без да държиш волана - само включваш левия или десния мигач. и тя решава кога и как да се престрои.
Но и досега има моменти (които с годините стават все по-малко) когато колата задължава водача да поеме управлението. Колата подава звуков сигнал и ако до 3 секунди водача не сложи ръцете си на волана колата спира. Най-честата причина за това е банална - липса на ясна маркировка на пътя. Най-вече липса на ясна маркировка на кръстовище - къде точно е лентата за ляв завой примерно, или след като се направи левия завой къде да се влезе така, че да не попаднеш в насрещното движение.
Другата причина е несъответствие между картите в компютъра и това което "виждат" камерите. В картата на колата е зааложени че улицата има 2 ленти в едната посока, в камерите виждат само една, или три... Компютъра в този случай не може да веме решение кое е правилното поведение. Да, коата в този случай няма да те натресе челно в насрещните, но просто не може да поеме отговорността да вземе решение къде точно да се позиионира на платното. Липсва й информация.

https://youtu.be/5BtExotEqyQ

Ето и тестове с най-най пръвата версия на автопилота: https://youtu.be/xH2NasEvvf8
« Последна редакция: Юли 30, 2020, 09:28:00 am от juliang »