Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
juliang:
--- Цитат на: Ksurnev в Октомври 13, 2025, 04:26:38 pm ---К'ва стана тя, Лийката Мъсковски ползва двигатели по стари руски технологии от 70-те години на миналия век. Хи-Хи! ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Да, свили са на Корольов чертежите и чак сега са разгадали как работи тая пущина :)
--- Цитат на: VITAN в Октомври 13, 2025, 04:56:49 pm ---ВМС США не располагают подлодками, которые могли бы сравниться с советскими АПЛ проекта 941 "Акула". Об этом пишет National Security Journal (NSJ)
--- Край на цитат ---
Без коментар, мисля че ще се справиш сам да откриеш каква случай отразява тази снимка:
juliang:
Гледайки сега теста за отделяне на сателитите осъзнах размера им... диаметъра на кораба е около 9 метра, това означава че самия сателит е поне 5 на 3 метра. Тоест по площ е почти колкото пода на спалнята или хола ми...
А иначе... рутина. Всичко мина по план, и бустера и кораба достигнаха точно до мястото където беше планирано да се приводнят.
Сега както казах вероятно ще има малко по-дълга пауза, защото цялата наземна инфраструктура ще трябва да се пригоди към новата версия на Старшип-а, което ще е съпроводено със събаряне, копаене, строежи... Но пък от друга страна втората кула би трябвало да е съвместима с новата версия на кораба, така че може да видим излитане от нея доста по-рано.
EDM electronics:
До горния: :)
Имам чувството, че при него е изчезнал от възрастови изменения :D естествения физиологичен полов оргазъм и е намерил алтернатива,
да се празни от новините за стартшипи. Това е много странна мутация. ;D
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Октомври 13, 2025, 05:23:29 pm ---Да, свили са на Корольов чертежите и чак сега са разгадали как работи тая пущина :)
--- Край на цитат ---
Корольов е бил главния дизайнер на ракетите, но всъщност Кузнецов (или по скоро неговото конструкторско бюро, в град Самара) са тези които конструират рекетния двигател NK-33/RD-180. И чертежите/документите не са били свити а са пресоставени още през средата на 90-те на NASA. Въпреки това, докато двигателя не е бил физически доставен в изпитателния центърн и не са минали през специфични тестове, никой от ракетните специалисти на NASA, както и теоретичните изследователи/научни ръководители по ракетна динамика, не са вярвали че това нещо е възможно да се направи на практика. И въпреки това в продължение на 20 години, докато Джон Макейн (гавата на оръжейната комисия в сената) не реши да не дазва вече тези поръчки на Русия, всичките двигатели които използваше NASA бяха произведени в това конструкторско бюро в Русия.
Така че виждате ли juliang, по-леко с хумуристичните отговори в тази насока, и малко повече почит по отношение на хората отворили вратата на тази технология.
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 14, 2025, 02:16:46 pm ---...и малко повече почит по отношение на хората отворили вратата на тази технология.
--- Край на цитат ---
Чакам аз някой да засвидетелства почтит към фон Браун, ма нямааа... :)
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 14, 2025, 02:16:46 pm ---... И въпреки това в продължение на 20 години, докато Джон Макейн (гавата на оръжейната комисия в сената) не реши да не дазва вече тези поръчки на Русия, всичките двигатели които използваше NASA бяха произведени в това конструкторско бюро в Русия.
--- Край на цитат ---
Мисля че това изказване е доста преувеличено... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия