Форум > Филми, видео лекции

"Творенията" на Илон Мъск

<< < (188/196) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Април 14, 2025, 06:44:55 am ---Позаинтересувай се колко дена е разликата между основаването на Тесла Моторс и оглавяването й от Мъск.

--- Край на цитат ---
Интересувам се от това което е интересно а то е че от идеята и първата конструкция на автомобила (не комерсиална а гаражна) Елон е бил още с PayPal. Разбирам че за вас Елон е върха на сладоледа но скоро ще видите как този сладолед рязко се топи.

--- Цитат на: juliang в Април 14, 2025, 06:44:55 am ---И именно те бяха изцяло за сметка на данъкоплатеца. Така и не успяха да излезат на пазара и да покрият разноските си.

--- Край на цитат ---
До колкото си спомням NASA е правителствена организация с годишно гласуван бюджет а не компания с комерсиална насоченост.

--- Цитат на: juliang в Април 14, 2025, 06:44:55 am ---Връщаше се един спускаем апарат - да, малко по-голям от капсулите които се ползваха дотогава, но и той не можеше да се нарече за многократна употреба, тъй като изискваше сериозни ремонти след всеки полет.

--- Край на цитат ---
Връща се частта от системата която е най-ценна. Ето ги размерите: (Height 17.4 m, Diameter 8.7 m, Mass 2,030,000 kg) мало ми се виждат големички за капусла. Относно ремотните не съм информиран, но съм абсолютно сигурурен че когато дойде време за SpaceХ да изпраща хора (и да ги връща живи  ;D ;D ;D) идеята за "fast reusability" много бързо ще морфира.

--- Цитат на: juliang в Април 14, 2025, 06:44:55 am ---Основния клиент на Спейс Екс е Старлинк - пак частна компания.

--- Край на цитат ---
Така така, както казва Мъск: "основния клиент на моята компания е (друга) моя компания"  ;D ;D ;D  и понеже не са пулични отчетите на тях са фирмена тайна. Спомням си как преди време (по-голямата губеща) Мъскова компания Tesla придоби друга (губеща но много по-малка) Мъсокова (и на брат му) компания SolarCity: "November 2016, Tesla acquired SolarCity, in a US$2.6 billion deal". Със SpaceX и StarLink има вероятност да се получи същото.

--- Цитат на: juliang в Април 14, 2025, 06:44:55 am ---Разбирам че за преподавател в американски университет 65 лева на месец са огромна сума, но ние бачкаторите плащаме 50 лева на Виваком за същото.

--- Край на цитат ---
Бивш преподавател juliang, бивш. Преподаването, поне срешу заплащане, го загърбих преди 20-тина години, сега само консултирам определени компании относно проблемите които имат с техните масивно разпръснати компютърни системи. А това кой колко плаща за нещо, то е въпрос на преценка и пазар. Лично съм много "frugal" (преведете си думата) и не обичам да плашам за нещо повеч отколкото виждам стойност в него, още повече когато мога да получа 90% от услугата (от конкурент) на 50% по-ниска цена.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 14, 2025, 02:49:28 pm ---... До колкото си спомням NASA е правителствена организация с годишно гласуван бюджет а не компания с комерсиална насоченост.

--- Край на цитат ---
Тоест НАСА може да пилее държавни пари, но когато частник го прави по-евтино - това е разхищение? :)

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 14, 2025, 02:49:28 pm ---... Връща се частта от системата която е най-ценна. Ето ги размерите: (Height 17.4 m, Diameter 8.7 m, Mass 2,030,000 kg) мало ми се виждат големички за капусла. Относно ремотните не съм информиран, но съм абсолютно сигурурен че когато дойде време за SpaceХ да изпраща хора (и да ги връща живи  ;D ;D ;D) идеята за "fast reusability" много бързо ще морфира.

--- Край на цитат ---
https://www.space.com/space-exploration/launches-spacecraft/spacex-falcon-9-rocket-launches-27-starlink-satellites-to-orbit-on-record-breaking-27th-flight-photos

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 14, 2025, 02:49:28 pm ---Така така, както казва Мъск: "основния клиент на моята компания е (друга) моя компания"  ;D ;D ;D  и понеже не са пулични отчетите на тях са фирмена тайна. Спомням си как преди време (по-голямата губеща) Мъскова компания Tesla придоби друга (губеща но много по-малка) Мъсокова (и на брат му) компания SolarCity: "November 2016, Tesla acquired SolarCity, in a US$2.6 billion deal". Със SpaceX и StarLink има вероятност да се получи същото.
--- Край на цитат ---
И какво нередно има една частна компания да купува друга частна компания?

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 14, 2025, 02:49:28 pm ---... А това кой колко плаща за нещо, то е въпрос на преценка и пазар. Лично съм много "frugal" (преведете си думата) и не обичам да плашам за нещо повеч отколкото виждам стойност в него, още повече когато мога да получа 90% от услугата (от конкурент) на 50% по-ниска цена.

--- Край на цитат ---
Избираш си този който те устройва. Явно немалко хора ги устройва Старлинк.

EDM electronics:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 14, 2025, 02:49:28 pm --- juliang , Разбирам че за вас Елон е върха на сладоледа но скоро ще видите как този сладолед рязко се топи.

--- Край на цитат ---

От една моя баба - политзатворник научих една много хубава думичка "тепегьос", но тя казваше - ТИПИГЬОС.  :)

Типигьоса никога не съблюдава истината, защото е типигьос.

Ето я космонавтиката на Илон Мъск:
 https://www.tiktok.com/@spirit_77_/video/7491974707151899926

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 14, 2025, 03:33:58 pm ---От една моя баба - политзатворник научих една много хубава думичка "тепегьос", но тя казваше - ТИПИГЬОС.  :)

Типигьоса никога не съблюдава истината, защото е типигьос.

Ето я космонавтиката на Илон Мъск:

--- Край на цитат ---

EDM electronics:
До горния:
Това да не са мултиките, като Искандер, Орешник, Ангар, Прометей, Сатана и т.н. хиперсоник комунистик?  :D

В Холивуд правят още по-добри неща, камо ли това.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия