Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
Радико:
epwpixieq-1
Като се замисля... И ти имаш известно право в съжденията си. Значи не може да се отрече влиянието на нищожното количество атоми в това пространство. Има го и се знае точно как и колко влияе. Заради това влияние се налага лт време на време да се коригира и орбитата на МКС. Заради него падна и Скайлаб. Обаче ако това беше единствената причина тогава би трябвало да изпопадат всички сателити движещи се в този момент на такава височина. А пък те колко паднаха един или два. Значи нещо друго ги е бутнало. И като се замисля какво друго би могло да е и се сещам за едни малки кръгчета тютюнев дим които понякога пушачите правят за развлечение. Виждал съм как такива кръгчета правеше през аспуха и мотора ми когато прекъсва или има детонации.
Горе долу с подобна форма се изстрелват и различни по големина порции йонизирана материя от слънцето. Когато едно такова кръгче движещо се с огромна скорост срещне спътник "особено по малък" е напълно в състояние да промени скоростта му. Все пак от йонния двигател на спътника излизат много по мизерно количество йони но с толкова голяма скорост, че могат да създадат тяга на спътника. Обаче тези йони от двигателя в същност се движат с по малка скорост от плазмата изстреляна от слънцето. Та един такъв случаен плазмен удар върху някой спътник може сериозно да му окаже влияние. Аз така виждам нещата.
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Февруари 13, 2025, 09:44:43 pm ---...Заради него падна и Скайлаб...
--- Край на цитат ---
Ай да не бъркаме причините със следствията, а?!
Инженеры просчитались?
Почему американская орбитальная станция «Скайлэб» весом 80 тонн рухнула в атмосферу?
https://dzen.ru/a/Zj2_8nlxmXyWT2Ox?ysclid=m73rohft5f842756651
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 13, 2025, 09:05:41 pm ---... между 100 км и 250 км (да не говорим средно за термосферата) имате ли престава каква е разликата в плътността на "атмосферата" ???
--- Край на цитат ---
Навил си си на пръста че атмосферата е гладка и неподвижна като морската повърхност. И като казах "морска повърхност" - можеш да прочетеш малко за атмосферните приливи, илои ако ти е по-лесно "atmospheric tides". Какво ги причинява и какви са като "габарити".
juliang:
https://spaceflightnow.com/2025/02/14/live-coverage-spacex-to-launch-21-starlink-satellites-on-falcon-9-rocket-from-cape-canaveral-11
Рутина, дори не си заслужава вече да се споменава, освен едно изречение:
--- Цитат ---The flight featured a first stage booster flying for a record 26th time.
--- Край на цитат ---
Бустера се е приземил успешно, като при полета вчера са изкарани 21 сателита, 13 от които с възможност за DirectToCell, т.е. за връзка с обикновени мобилни телефони, намиращи се на повърхността на Земята.
EDM electronics:
А Мъск има ли е пълномощно от майка си :), да го представлява пред съда, да му разрешат, да пуска тия сателити? :D - не съм казал, да се развежда, той се разведе отдавна с оная наркоманка с курвенската вежда ;)
Питам, щото не знам, какви са законите в САЩ, щото пък в Русия май така трябвало ли, не знам точно. ;) :)
Ти случайно да разбираш от тия неща? 8)
Знам, че си вещ по тези въпроси? ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия