Форум > Филми, видео лекции

"Творенията" на Илон Мъск

<< < (165/196) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Ноември 21, 2023, 04:12:27 pm ---И това го казва самия ЕДМ? Не вярвам на очите си...

Направо съня съм си загубил...

--- Край на цитат ---

Дразниш се като келеш.

Ще сменя риториката и действията. Още малко ще те трая....

juliang:
И след малките лирически отклонения да се върнем на темата...

--- Цитат ---При някои от мисиите Старшип ще бъде 97%, а не 100% възвръщаем. При тези мисии пръстена за горещото разделяне ще бъде реактивно отстрелван от Суперхеви по време на завръщането му. Теглото му е около 9 тона. За връщането му от няколко стотин километра вероятно ще отиват около 5 тона гориво, които при някои мисии ще се налага да бъдат икономисани...
--- Край на цитат ---
Е за тая "джуджавка" става въпрос:

Михаил Кузмов:
Другарю, след като толкова културно и възпитано се отнасяме един към друг, кажи какъв ти е проблема с мен и juliang? Мъча се да се досетя, и единствено се сещам това че сме малко по другомислещи! Направи си труда да прочетеш за този човек и се виж, прецени от коя страна си!
https://bulgarianhistory.org/sasho-sladura/
Сега малко да те светна за електролизата! Единственото мнение което уважавам за моята работа е на PyroVeso! Отдавна не пише в този форум!
Колкото до това, от кога съм на ясно с този процес, ще ти кажа, майка ти и баща ти още не са се познавали! Веднага след завършване на средно образование, (тогавашният ТЕТ Ленин в Пловдив) започнах работа в тогавашният КЦМ Димитър Благоев край Пловдив. Беше създаден цех "твърдосплавни смески" или "прахова металургия" нещо подобно се казваше. За ножове на металирежещи машини. Тези смески се изпичаха в пещи с безкислородна среда. Кислорода се отнемаше като вътре гореше чист водород. Този водород се произвеждаше от огромен електролизер, където ставаше разделянето на двата газа. Специално имаше отделен трафопост който захранваше цялото водородно отделение. Водорода се подаваше on demand към пещите а кислорода се компресираше и бутилираше за други цели. Сега за твоя огромна радост ще кажа че това съоръжение беше доставено от СССР. Моя милост беше натоварен с наблюдение и поддръжка на това съоръжение. Разбира се като нови машини правехме само профилактика докато напуснах КЦМ. Та така другарю, работата ми по този процес се конкретизираше основно, по оптимизация при захранване от соларни паркове.

EDM electronics:
Другарю Кузмов,
постът ти не е за тази тема, да не цапаме тук, ще го преместя в общата тема - "Това много ме плаши....треперя от страх"  :)
Ще ти отговоря сериозно и откровено, но малко по-късно, че сега имам много важна работа - нали ме знаеш с какво се занимавам професионално - чеша пъпчето  ;).

После, като се освободя /след като начеша :D/, ще нагласим нещата.  ;)

Михаил Кузмов:
А, добре! И аз съм малко зле с интернета! Поздрави от Сокотра!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия