Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Ноември 20, 2023, 09:20:42 pm ---Еле па де са набутали отклоняемия вектор на тягата - нямам думи!
Тия имат ли идея как прогаря това чудо всичко наоколо? И самото себе си?!
--- Край на цитат ---
А ти имаш ли идея на какъв ъгъл се отклонява тоя двигател? Или мислиш че може да се завърти на 90 градуса? :)
Е това е максималния ъгъл на отклонение на двигателя - 15 градуса:
https://www.youtube.com/v/wseeq07epGY
При тяга от над 100 тона на двигател е повече от достатъчна да правиш маневри с почти 100 метра дълъг кораб...
А, да... забележи и гигантските продувки де се правят на двигателя преди да го запалят... :)
Айде още едно видео, мое па да ти стане ясно... и с промяна на вектора, и с промяна на мощността, и с митичните продувки...
https://www.youtube.com/v/Lo1x7zYbGOM
Михаил Кузмов:
Този двигател ли имаш в предвид ЕДМ?
EDM electronics:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 21, 2023, 08:06:46 am ---Този двигател ли имаш в предвид ЕДМ?
--- Край на цитат ---
Не точно, ама тъй-тъй си се обадил, този "двигател" на алкохолна основно върви най-добре с тлъсти кифтета :D, дето ги даваха едно време едни научни институти. :D
Иначе сериозно:
Американците купуваха и продължават да купуват руските двигатели РД180 и РД181.
А като говорим за иновации, то американците тръгват по руските пътеки, но зад тях: :)
"НАСА каза, че ядрените двигатели могат да бъдат три или повече пъти по-ефективни от конвенционалното химическо задвижване и биха намалили времето за транзит, което е от съществено значение за евентуална мисия до Марс."
https://news.bg/world/nasa-i-pentagonat-razrabotvat-raketa-s-yadren-dvigatel-za-patuvane-do-mars.html
Михаил Кузмов:
Откровено казано, не се информирам в тази област, но имам доверие на батко Джул! Той нали е горелка и ходи с оловни обувки, та за туй си мисля че ги поназнайва тия неща. Ся тая инф. за ракетните двигатели от къде я имаш? Аз си мисля че това са минали времена, ама само си мисля, така от нищото!
EDM electronics:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 21, 2023, 09:26:20 am ---Откровено казано, не се информирам в тази област, но имам доверие на батко Джул!
--- Край на цитат ---
Как може да имаш доверие на някой, който не знае как работят транзисторите, а се занимава с техника, не знае и не разбира правото и законите, а се репчи на полицаите? Учудвам се на доверието ти...
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 21, 2023, 09:26:20 am ---1. Той нали е горелка и ходи с оловни обувки,
2. та за туй си мисля че ги поназнайва тия неща.
--- Край на цитат ---
За първото си прав - това е факт неоспорим. :)
Второто показва твоята неспособност да мислиш правилно.
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 21, 2023, 09:26:20 am ---1. Ся тая инф. за ракетните двигатели от къде я имаш? Аз си мисля че това са минали времена,
2. ама само си мисля, така от нищото!
--- Край на цитат ---
За първото - която и страница в Интернет да отвориш, ще ти го каже същото.
Второто показва, че ти мислиш от нищото, а не можеш да мислиш от нещото. :)
Няма нищо - той мисли, има нещо - той не мисли. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия