Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
EDM electronics:
--- Цитат на: GMG в Септември 10, 2022, 08:39:14 am ---Витко, мноо филми гледаш. ;D
--- Край на цитат ---
GMG,
помня беше изпълнен с "национална" гордост, какъв рамбовец си бил и как на другите им липсвал твоя тестостерон, смелост и мъжественост, да бъдат войници и да защитават американската демокрация по света. :D
Сега световната обстановка предполага реализацията на подобни мераци. Защо не отидеш да защитават европейските ценности в театъра на бойните действия на страната на кокаин-фашистите, които поддържа целия запад? :D
Украинската демокрация трябва да се защитава, защото тя се отличава с това, че връзват хората по дърветата и стълбовете с тиксо на гола задница. ;D
GMG:
Евгени, не та знам колко си електроникс, ма добре помниш - да горд съм и гледам зайци, демократ съм доколкото жена ми позволява, не си сменям аватарите кат теб на 30 дена, ходих войник две години и три месеца за разлика от теб и витан, а войната който си я направил да си я сърба - ти що не идеш кат си толко отворко?
Ако ми е засегнато мястото на мен или това което тача, ще отида без да мисля - за разлика от вас мисирите витанови. :)
То лесно да лалаш от разстояние без да имаш и един процент визия за ко стаа въпрос.... ;)
Нямам Време са занимавам с вас!
juliang:
Днес СпейсЕкс преизползва и приземи първа степена на Фалкън-а за рекорден 14-ти път.
mito_kupona:
Без коментар.....
alvion:
двуместен електромобил „Пионер-63“ - малка и повратлива, икономична и бездимна електрическа кола. Електродвигател с мощност 6,3 kW осигурява на колата максимална скорост до 55 км/ч, а общото тегло (заедно с оловните акумулаторни батерии) е 850 кг. максимален пробег от около 60 км със скорост на движение 20-25 км/ч. Научно-изследователски и проекто-конструкторски институт по електрокари и мотокари (НИПКИЕМ) конструкторския колектив на двата Пионера. Ето: ръководител на колектива – проф. инж. Благой Петков, зам.-ръководител – проф. инж. Георги Георгиев, отговорен конструктор на каросерията – ст. н. с. ІІ ст. к. т. н. инж. Евгени Танчев, отговорен конструктор на управляващия мост – ст. н. с. инж. Петър Захариев, отговорен конструктор на задвижващия мост – инж. Георги Достин, отговорен конструктор на електроинсталацията – ас. Гъркова. Данните и снимките ни бяха предоставени от Юлиана Танчева, дъщеря на инж. Евгени Танчев, за което много сериозно ѝ благодарим!.
[1967] Ето го НАИСТИНА първия български електромобил!Както първият, така и вторият "Пионер" са показани на Пловдивския панаир през 1967 и може би също през 1968 г. За сравнение БМВ, днес един от водещите в разработката на електромобили в света, на летните олимпииски игри през 1972 год. в Мюнхен, представя първата си електрическа кола, конверсия на сериен автомобил БМВ, която се движи със спортистите при маратонските бягания, снима ги и им предоставя вода - купето BMW 1602 Elektro-Antrieb 1972 г.
Но дори и да не е първия ЕЛМО-70 има уникална авангардна през 70-те Едноелектродна цинкова батерия (наполовина по-лека от двуелектродните) и 50 години преднина пред Тесла.
Конструкторите:
н.с. инж. Здравко Стойков,
н.с. инж. химик Карекин Хампарцумян и
н.с. Веселин Монев.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия