Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Юли 21, 2022, 08:51:07 pm ---
https://www.youtube.com/c/DmitryKonanykhin/videos
--- Край на цитат ---
Да не съм пускал вече 20 видеа от изстрелванията на СтарЛинк-овете, където има пълна телеметрия - да кажеш че съм скрил нещо.
Ама верно, какъв глупав съм.... да вярвам на телеметрията на СпейсЕкс, а не на видеата на Дмитри... той е къде-къде по-сведущ по този въпрос :)
Специално за теб - информация от правоверни източници: https://vc.ru/future/258336-starlink-pokryl-pochti-vsyu-poverhnost-planety-zemlya
--- Цитат ---В среду, 26 мая, произошло историческое событие — ракета-носитель Falcon 9 FT с первой ступенью B1063-2 вывела на орбиту 550 км, 53,0° очередную партию из 60 спутников. Миссия Starlink-28 завершилась успехом.
--- Край на цитат ---
П.С. Добре де... не е два пъти, 20% по-висока е.
Да бе... ватенките трябва да излезат и да боядисат джамовете на американския сектор на МКС - току виж американцците видели нещо от орбита ... :)
VITAN:
Сбъркал съм темата, това долу е за тук:
"К сожалению, выходить в интернет через Starlink можно лишь в нескольких ограниченных по территории зонах."
1. Малките шпионски спътници са на ниска орбита. Те гледат "оптически" надолу.
2. Големите "оптически" са на висока орбита. Струват колкото самолетоносач и не падат като зрели круши.
3. Шпионските интернет спътници не ме интересува на каква орбита са. Те прихващат интернет трафик... Аз не тях имах предвид, а "оптичните".
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Юли 21, 2022, 10:38:33 pm ---3. Шпионските интернет спътници не ме интересува на каква орбита са. Те прихващат интернет трафик... Аз не тях имах предвид, а "оптичните".
--- Край на цитат ---
Интернет трафика и да го прихванеш, полза голяма няма - алгоритмите за криптиране и процесорната мощ вече са на достатъчно сериозно ниво и е на практика невъзможно да разбереш какво се предава. Ако не беше така, още щяхме да превозваме златни кюлчета между банките вместо да се разплащаме с карти.
А оптичните сателити са хубаво нещо, вече резолюцията им по последни открити данни е около 30 см, но... пустите облаци пречат понякога. Да не говорим че една ламарина на покрив е проблем. А и кво да се види, което не се вижда от всеки пубер с телефон и акаунт в Инстаграм...
VITAN:
Мога да си изгубя времето да ти обясня, колко не си прав и за 2-те неща, но:
1. Тука имаме един xakep, изпървом той да опита за сателитния интернет.
2. Губиш ми времето. С такива неща включително изкарвам пари.
3. Ако обещаеш, че след моя отговор ще си биеш камшика за 1 месец - утре може и да размисля да ти отделя време. Ако пък излъжеш и не удържиш месеца, дай право EDM да те изрита за постоянно.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Юли 21, 2022, 10:56:16 pm ---... С такива неща включително изкарвам пари.
3. Ако обещаеш, че след моя отговор ще си биеш камшика за 1 месец - утре може и да размисля да ти отделя време. Ако пък излъжеш и не удържиш месеца, дай право EDM да те изрита за постоянно.
--- Край на цитат ---
Един месец от който ще се извади времето което ще ти е небходимо за да напишеш тук в тая тема паролата на прикачения файл. Ако ти отнеме повече от месец - биенето на камшика ще е от твоя страна за толкова дни, с колкото прехвърлиш срока на тоя един месец. Имаме ли сделка? Или само ще си приказваме кой колко е добър в професията си? :)
P.S. Сателитите днес излетяха след 24 часово забавяне:
https://www.youtube.com/v/ixKfOK0UYaQ
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия