Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
Михаил Кузмов:
Не разбрах, Пасков ли го е казал? Ако е Пасков, това е истината!
epwpixieq-1:
--- Цитат на: hristo в Март 12, 2021, 01:42:17 pm ---https://www.tesla.com/blog/all-our-patent-are-belong-you
дори само това да е направил Мъск заслужава здрава похвала а той е направил още много повече.
--- Край на цитат ---
само не мога да разбера, на база на посочения линк какво точо е направил Мъск, това че е "opensource"-вал патенти, които така или ниаче малко биха изобщо следвали, е повече маркетнигов ход отколкото нещо друго. Тук не говорим за нещо което е непозната технология, вярно има много малки нюанси, но точно и затова си има технологичен процес които всъщност е сравнително трудно да се коприа.
Мъск заслужава похвала че започна да дълбае в това направление, това трябва да му се отдаде като голяма заслуга ("where credit is needed it must be given" - за тези които разбират) . Но за много други неща той има страшно неправилен подход, въпреки че като цяло това си е личностен/характерен въпрос който се пренася върху неговия управленски стил и от който следват и критиките на хората към него.
За мен лично, най-големия му проблем е че, въпреки вземайки фамилията на Никола Тесла за име на неговата компания, той прави неща които са си чиесто разхищение на енергия и далеч се различават от вижданията на Тесла, особено по отношение на електрическите автомобили да не говорим изобщо за летателните апрати.
Радико:
--- Цитат --- За мен лично, най-големия му проблем е че, въпреки вземайки фамилията на Никола Тесла за име на неговата компания, той прави неща които са си чиесто разхищение на енергия и далеч се различават от вижданията на Тесла, особено по отношение на електрическите автомобили
--- Край на цитат ---
Мисля, че си в голяма грешка. Първо не е взел фамилията а е взел името на български строителен инструмент. Дори емблемата на колата е два такива инструмента на хикс.
Също така стоят нещата и със разхищението на енергията. Първото за името си е шега но за енергията твърдо не съм съгласен.
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Март 12, 2021, 11:01:14 pm ---Също така стоят нещата и със разхищението на енергията. Първото за името си е шега но за енергията твърдо не съм съгласен.
--- Край на цитат ---
Малко тема за размисъл, т.е. ъгълче, от което ти никога няма да погледнеш:
- В САЩ нямат механизъм за вливане на пари в реалната икономика.
ФЕДералният резерв печата едни долари, които държавата ги взема на заем през облигации.
Тия пари главно и основно се връщат на фондовата борса.
- Най-модни, cool, уеаааа, са акциите на Apple и Tesla - няма да изпадам в подробности защо.
Нелогично е, но пак причината е PR, cool, уеаааа...
- Та бай Илон Мъсковси се нажеби с едни пари, с кои може да купи една камара африкански държави, а Байдън тъдява подписа да се нарисуват още 1 900 000 000 000 $ за щети от коронобесието.
- Бай Илон, вместо да си оправи колите (които по статистика се чупят много) и да си оправи гърмежите по ракетите, започна с тия пари от тип: кьор софра да .... спекулира с биткойни.
- „Биткойнът използва повече електричество на трансакция, отколкото който и да е друг метод” - рекъл Бил Гейтс.
Скорошно проучване на Университета в Кеймбридж установява, че биткойнът изисква повече електричество от Аржентина. Очаква се въглеродният отпечатък на криптовалутата да нараства заедно с популярността ѝ.
Та това е едно косо ъгълче за гледане - за периферно зрение. Нарочно не те карам да гледаш направо, там диоптър си требе 8)
Михаил Кузмов:
Пусни едно видео, да видим къде Пасков го е казал!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия