Форум > Филми, видео лекции

"Творенията" на Илон Мъск

<< < (10/196) > >>

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Януари 09, 2021, 07:35:54 pm ---Един от 10-те най-важни в Гугъл да не може сам да си купи къща на 3 етажа?!

Това значи Гугъл е по-зле от Нефтохим Бургас. Ясно.... Няма пари пича.

--- Край на цитат ---
Коментираш неща дето въобще нямаш информация за тях. Ти сигурен ли си, че това е единственото семейно жилище на въпросния човек. И тази къща защо да я купува щом банката му я подарява.

VITAN:
1. Човекът живее в нея! Значи за какво му е - да живее там.
2. Ако има толкова пари, що му са квартиранти в нея?! Нали е супер-пупер-хай-тек шеф, що за чергарски живот?!
3. Защо за нас това е дебилизъм, а за тях обичаен стандарт? Не знам някои от нашите истински богаташи и назначените за богаташи да живеят така.
Палати, огради, охрана, яхти и самолети....

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Януари 09, 2021, 07:11:15 pm ---3. Пламен Пасков разправя за някакъв руснак, в топ 10 от хората на Гугъл. Купил си къща на 3 ката, 2-та долни ги дава под наем, за да изплаща заема.
Защо?

--- Край на цитат ---
И понеже Пламен Пасков го е казал вие, без да се замисляте, приемате че казаното е истина?

Пир положение че човека е "в топ 10 от хората на Гугъл" той ще има най-малко половин милион  $ заплата и отгоре на това ще има поне $10 милиона в акции, само от Google, а да не говроим от предшните му компании аа които е работил. Така че при условие ,че казаото от вашия достоврен източник Пламен Пасков е истиня,  не мисля че човека е опрял до нама който тези които наематели му дават, а просто прави прагматично решение, което е много похвално. И за ваше сведение, много хора живеят по такъв практичен начин (особенно в урбанизираните центрове), мога да ви го кажа си сигурност, понеже лично съм го изпитал на гърба си като един от наемателите в такава (триетажна но не на скат) къща.

VITAN:
Човекът е казъл, защо го е взел тоя заем.
Не, че е нямал пари. Имал е.
Там не може да си някой, ако нямаш дългове!
И аз "поназнайвам" какъв е живота там.
Една дреболия да си купят нашенци там, натискат се да имат кредитна история!

Не се опитвайте да бягате от смисъла на случая. Той е точно този.

juliang:
Витане, когато си вземеш имот със заем, това не е дълг. Това е "превалутиране" от един вид ценност (банкноти) в друг вид ценност (имот). По всяко едно време можеш да "врътнеш" обратно къщата в пари. Особено ако не ти е единствената. За какво мислиш се строи толкова активно в София? Та едно 20% от новите апартаменти стоят празни. просто хората са вложили парите си в имот. Имота има почти същата сигурност като златото, обаче за разлика от златото имота можеш да го даваш под наем и да печелиш от него, докато златото просто стои и не носи доходи.
Лошо е като вземеш пари за да си купиш телефон или модни парцалки, или да отидеш на екскурзия. Особено като нямаш парите кеш за да си ги купиш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия