Форум > Филми, видео лекции

"Творенията" на Илон Мъск

<< < (57/196) > >>

tobo1:

Гъза си с рози накичи,
насраното да не личи.

бай Теню:
https://www.facebook.com/mityamitya/videos/6410687392290309

Аtos:
Радико, отражателите може и да са поставени с безпилотна техника. Или смяташ, че са "завинтени" в "лунната кора"?

Как никой от поддръжниците на "Теорията за стъпването на Луната", досега избягва въпроса, който съм задавал поне 3 пъти вече:

Ок, кацнали са - да го приемем...
Как (мамка му) са излетели оттам?
Ползвай всичките си познания на база физика, смятай слабата гравитация (0,18хG), смятай полезния товар (минимум 1 тон -маса, не тегло) и пресметни...колко гориво е нужно за подобна операция?
И не за извеждането в лунна орбита, а за директно връщане?

Космонавти + самият модул с който са "излетели" обратно, би следвало да е с маса, по-малка от тази на лек автомобил?
В задачата се пита - колко тона гориво са нужни за това?
Говорим за сегашни технологии, дори не ми се мисли за тези от седемдесетте години, когато автомобилният карбуратор е смятан за връх в технологиите.

tobo1:
Атос, мисля че че лунния модул първо се скача в обрита на луната с основния и оттам към земята. Гориво трябва за изстрелването от луната към окололунния модул , за излизане от лунна орбита и за влизане в земна атмосфера (сравнително кратки операции). Не съм чел подробно, но мисля че е така. За мен най-чудно е излитането от луната и скачването с окололунния модул (огромна прецизност е нужна според мен). Отделно отчитането на точните моменти на изход от лунна орбита и заход в земна (но да речем, че затези неща има(?) натрупан опит) ...

juliang:

--- Цитат на: Аtos в Юни 23, 2021, 03:19:26 pm ---Космонавти + самият модул с който са "излетели" обратно, би следвало да е с маса, по-малка от тази на лек автомобил?
В задачата се пита - колко тона гориво са нужни за това?
Говорим за сегашни технологии, дори не ми се мисли за тези от седемдесетте години, когато автомобилният карбуратор е смятан за връх в технологиите.

--- Край на цитат ---

https://youtu.be/oX8-IXdABuc

--- Цитат ---The dry mass of the ascent stage was 2445 kg and it held 2376 kg of propellant. The descent stage dry mass (including stowed surface equipment) was 2034 kg and 8248 kg of propellant were onboard initially.
--- Край на цитат ---

За който не разбира ингилизки - общата маса на модула окойто е започнал спускането е била малко над 15 тона. В нея е имало 8 тона гориво за кацане и 2.3 тона гориво за излитане. Модула който е останал на Луната е тежал 2 тона, а модула с който са се прибрали космонавтите е тежал 2.5 тона. Това са тегла горе в орбита, предполагам че реално в орбита са се върнали не повече от 1 тон.

И нека да е ясно на всички - пътуването от Луната до Земята не е било в модула, който е излетял от Луната. В орбита около луната ги е чакало друго превозно средство :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия