Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
VITAN:
Тия, които не гледат руска телевизия, няма как да чуят доказателствата, че това е инсцениран фейк.
Комунизма си отива, спете спокойно деца...
juliang:
Ъъъъъ... как да го кажа... за това че китайците копират Айфони всички знаем, ама това... вече е малко прекалено:
montanar:
Всички преписват от всички .... Според мен това е даже хубаво .....
Ако тръгнем да цитираме примери ще се появи патова ситуация но това според мен не пречи на прогреса а точно обратното.
juliang:
Не пречи на бизнеса, но пречи на прогреса. В момента в който се появи някакъв успешен проект, всички почват да го копират сляпо, само и само да не изпуснат "момента за апартамента". Обаче никой не знае дали ако не си бяха напрегнали мозъците да измислят нещо различно, то нямаше да се окаже по-добро, или дори революционно.
Видяха че Шатъла беше работещ - изкопираха го 1:1. Видяха че Фалкън-а върши работа - изкопираха и него.
Видяха че двигател на метан може да дигне ракета - дай да копнем и това...
Не мога да си представя, че толкова десетилетия не са работили върху нещо. И сега да го захвърлиш и да пейстнеш 1:1 разработка... просто не го разбирам. Нали ракетните им двигатели бяха толкова супер, че дори американците се избиваха да ги купуват? Защо решиха да скочат на метанови толкоз рязко?
Аре, Мъск го разбирам - точно до космодрума му има метанов сондаж, и едва ли не сам си добива горивото, ама рашките защо?... :)
Само до преди няколко години работеха усърдно по камара проекти за нови ракети, и никъде не се споменаваше за нещо подобно:
И с'я ни в клин ни в ръкав...
montanar:
Според мен има определени вектори на развитие в всеки отрасъл от които спрямо времето и развитието са възможно най доброто решение - така че нищо чудно че сега смартфоните са като лопати или колите имат 4 колела .... Разбира се това не касае напълно авангардните области но в конкретния случай вероятно е достигнато до конкретния евулюционен стадии ....
Кофтито е че рядко се признава авторството на идейте .....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия