Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
montanar:
Според мен Китай еднолично няма потенциала да догони или постигне нещо повече или дори да се доближи до Насковците - най вече от към интелектуални възможности - а и не мисля че ще успеят да вържат добре магарето с братушките а това просто значи загубено време. Ако успеят да откраднат нещо от Руснаците успеят но това си им е в техният стил .....
Мнението ми е че азиатците са царе на усъвършенстването но са бедни от към възможности за фундаментални научни разработки.
Но те да видим ..... ако заформят сериозна коалиция действително ще са сила.
Радико:
--- Цитат --- Хитлер не е дошъл сам на власт. Някой го е докарал с много пари. И после тоя някой му прави подарък след подарък, начиная от промишлената част на Чехия, австрийското злато и т.н., и т.н.
--- Край на цитат ---
До тук добре, успял си да схванеш истината за нещата. Насетне обаче само заучени лъжи които са ти насадени в главата за да прикрият истината. Не мисля, че е тук мястото да ти я обяснявам пък и не горя от желание да обяснявам на хора които нямат желание да ме слушат. Ма ако можеш поне малко да мислиш може и да се сетиш някои неща за парите примерно. Господин другаря Живков беше казал една интересна приказка по този повод. Кой може да решава и кой не може.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Март 24, 2021, 08:04:53 pm ---Според мен Китай еднолично няма потенциала да догони или постигне нещо повече или дори да се доближи до Насковците - най вече от към интелектуални възможности - а и не мисля че ще успеят да вържат добре магарето с братушките а това просто значи загубено време. Ако успеят да откраднат нещо от Руснаците успеят но това си им е в техният стил .....
Мнението ми е че азиатците са царе на усъвършенстването но са бедни от към възможности за фундаментални научни разработки.
Но те да видим ..... ако заформят сериозна коалиция действително ще са сила.
--- Край на цитат ---
Историята учи, че такива коалиции се провалят от съвсем банални неща. Дори от поднесена недостатъчно затоплена супа на някой прием. Когато нешата са в ръцете на двама еднолични диктатора... Ц, два остри камъка брашно не мелят. Та и аз не вярвам на успешно развитие там. Само по тази причина.
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 24, 2021, 07:45:54 pm ---Интересно, иронично и нелогично ми се вижда, как някои хора вярват на Мъск, а изобщо не вярват на Тесла (на човека разбира се, не на автомобила :) ), при положение че единия технически е изобретил абсолютно нищо, а другия индивидуално е направил стотици изобретения и е дал толкова за прогреса на световната индустрия, че исторически малко хора могат да се сравняват с него.
--- Край на цитат ---
Странни неща казваш... Нали се сещаш че ако Мъск не беше подпалил задниците на половината автомобилостроители, и досега щяха да се борят с ДВГ. А вече редица големи компании директно отписват ДВГ в следващото десетилетие.
Ако не се беше заиграл с Факлън-а американците все още щяха да плащат на Русия да им вози хората до МКС, а тя щеше да вдига цените до небесата.
След година-две само бърз и поносим като цена интернет ще има във всяка точка на света, буквално във всяка - нещо което ако някой го беше казал преди 10 години, или дори преди 5... никой нямаше да му повярва.
Да изобретяваш нещо е много добре, полезно е. Но да го изобретиш и да си остане скрито или неразбрано е престъпление. Какво като е изобретил кола която се движела захранвана с електричество по въздуха? Къде е? Какво като е предавал енергия на стотици мили пак по въздуха? Къде се ползва това в момента? Тесла турбината ... идеално, репликират я милиони по света и десетки само в тоя форум. А реална полза от нея някой видя ли?
Да, знам ... мъжете в черно, корпорациите... ама 100 години ли никой не можа да повтори тия неща?
Разбирате ли ... едно е да изобретиш нещо, а съвсем друго е изобретението ти да се ползва масово. ОК, исккючително зрелищни снимки с оргомни мълнии и Тесла стои и чете между тях... Е к'во ме топли мен или някой друг по света това?
Радико:
Юлияне, нещо ми се струва, че нещата не са баш баш така както ги изкарват. Глей на каква статия попаднах:
https://greentech.bg/archives/80029
Твърдят че Тесла затваря завида в Холандия заради това, че новите тесли не можело да се сфлобяват там заради ПРОМЕНИ В ИНТЕРИОРА пбаче като гледам и автора на статията смята че причината е друга:
--- Цитат --- През годината в Холандия са регистрирани съответно 5622 и 2963 броя от двата модела. По-късно бе въведен „данък Тесла”, в резултат на което през 2020 г. продажбите на Model S и Model X паднаха съответно до 292 и 299 броя.
--- Край на цитат ---
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия