Форум > Филми, видео лекции
"Творенията" на Илон Мъск
juliang:
--- Цитат на: hristo в Март 15, 2021, 09:59:24 pm ---...Батерията в Тесламобила става излишна само малка агрегатна установка подвижна електростанция ще е необходима на борда на автомобила 0,8 мегавата някъде максимална мощност.
--- Край на цитат ---
Айде сега измисли подвижна електростанция + ел.двигатели 800 киловата с тегло под 500 килограма. Щото един съвременен ДВГ тежи около 250 кила...
Пусни в Гугъла "800 kva generator" и виж какво излиза като изображения. На мен ми излизат ей-такива:
Можеш да видиш и цената - под 50 000 долара няма.
mind, до голяма степен си прав, но човечеството има нужда от енергия. И на мен ми е смешен напъна за ограничаване на автомобилите, при условие че утре за пореден път ще се опитвам да пусна като хората 2 горелки по 20 МЕГАвата в Пловдив (а до края на годината трябва да пусна още 3). 100 мегавата! Тия общо горят 10 тона нафта (или 10 000 кубически метра природена газ) на час. И това е изключително съвременна технология, не ща да си мисля какво бълват разни ТЕЦ-ове на въглища около Стара Загора. Обаче не - автомобилите са проблема...
VITAN:
... бъгна нещо - за триене ...
VITAN:
Абе казвам, че макето Мъск бута масло, ама на, не бъркам:
" Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. заяви, че главният изпълнителен директор Илон Мъск е променил титлата си в компанията на „Технокрал на Tesla“, .....
Концернът също така заяви, че главният финансов директор Зак Къркхорн ще носи титлата „майстор на монети“. "
Е то от спекула с биткойни какъв да е? Има милиарди кеш от балъци инвеститори,...
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Март 15, 2021, 10:35:19 am ---Добре де Пикси, човека като венец на творенията на природата как "работи"? Точно по същия начин - гориш вълехидрати за да се движиш. КПД-то ти е плачевно дори съотнесено към ДВГ.
--- Край на цитат ---
Интересно вие каточели виждате човека само като движеща се машина?
Ами мисленето къде го оставихте :), а отделянето на топлина от човешкото тяло, а вдишането на кислород и издишането на СО2, това да не са безенергиини процеси, а растежа и постоянното подновяване на тъкани в организма. Човешкия организъм е доста сложна биологична конструкция за да се прави каквото и да е сравнение с ДВГ, на каквото и да е ниво.
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 16, 2021, 08:48:06 pm ---Интересно вие каточели виждате човека само като движеща се машина?
Ами мисленето къде го оставихте :), а отделянето на топлина от човешкото тяло, а вдишането на кислород и издишането на СО2, това да не са безенергиини процеси, а растежа и постоянното подновяване на тъкани в организма. Човешкия организъм е доста сложна биологична конструкция за да се прави каквото и да е сравнение с ДВГ, на каквото и да е ниво.
--- Край на цитат ---
Точно, а ти виждаш автомобила само като средство да се пренесе нещо от т. "А" до т. "Б". А къде отива удоволствието от карането? А къде отива чувството на гордост от вида на автомобила който караш, от звука на 8 цилиндровия мотор, като го "намачкаш"? Това също струва пари, и хората са готови да плащат за него.
Ако погледнеш чисто физически, и компютъра е най-неефективната машина измислена някога. Консумира немалко ток, а произвежда предимно топлина (в най-ненужните зони) и малко светлина (дет не върши особена работа). Не извършва никаква физическа работа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия