Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теорията за всичкото.

<< < (19/22) > >>

Радико:

--- Цитат на: технократ в Април 28, 2020, 09:53:08 pm ---За пръв път чувам този термин “ фазово конюгирани вълни “, ако разбираш от тези вълни, може да обясниш какво представляват те.

--- Край на цитат ---
https://www.google.com/search?q=phase+konjugate&oq=phase+konjugate+&aqs=chrome..69i57.5981j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev2&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

технократ:

--- Цитат на: Радико в Април 28, 2020, 10:02:29 pm ---https://www.google.com/search?q=phase+konjugate&oq=phase+konjugate+&aqs=chrome..69i57.5981j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev2&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

--- Край на цитат ---

Радико, много сложно и объркано е обяснено. Дай някакво по адекватно обяснение. Аман от тези педии.

Аtos:
Според моите знания, "конюгация"  означава съвокупление с цел оплождане и идва от латински. Какво е искал да каже поетът с тези вълни и аз не знам?
Радико, съгласен съм с твоите доводи, че за да е така с частиците, трябва да ги наблюдаваш през четвъртото измерение,(което е непосилно за нас), но обяснението с вълни също ми се струва неиздържано... Как са засекли вълна като частица? И коя вълна има скорост, многократно превишаваща тази на светлината? Защото доста умни глави твърдят, че дори няма скорост, а промените стават едновременно.

технократ:

--- Цитат на: atos в Април 29, 2020, 09:10:56 am ---Според моите знания, "конюгация"  означава съвокупление с цел оплождане и идва от латински. Какво е искал да каже поетът с тези вълни и аз не знам?
Радико, съгласен съм с твоите доводи, че за да е така с частиците, трябва да ги наблюдаваш през четвъртото измерение,(което е непосилно за нас), но обяснението с вълни също ми се струва неиздържано... Как са засекли вълна като частица? И коя вълна има скорост, многократно превишаваща тази на светлината? Защото доста умни глави твърдят, че дори няма скорост, а промените стават едновременно.

--- Край на цитат ---

Да атос, и аз съм на мнение че при сплетените състояния, няма пренос, скорост, въздействие, но все пак нищо не се знае, може и Радико да е правият, до сега нищо във вселената не се променя без пренос, въздействие ставащо с някаква скорост. възможно е все пак да става пренос или промяна на нещо си, без движение без скорост, и това да е съвършенно ново явление във вселената изискващо друг начин на обяснение извън познатото ни обяснение от опита и дедукцията. Просто трябват много, много изследвания в тази област. Някои физици спорят че чрез това явление не може да се предава информация, други смятат че може, даже имало вече прототипи на квантови компютри работещи на този принцип. Лошото е че спекулата е навсякъде, и не може да се вярва на никой вече, ето и с короната е подобно нещо, във нашето скапано общество. Но знам едно, че големите истини се крият от общественноста, до момента когато тези големи истини, заработят за нечии интереси.

hyparh:
Самоцитирам се от темата за Камикадзе :) относно процесът phase conjugation:

--- Цитат на: hyparh в Август 22, 2019, 12:09:16 pm ---Mi68 си има собствен по-особен стил на изразяване и това го знаем отдавна. Но изглежда някои не успяват да вникнат в написаното (най-малкото да си направят труда и да сърчнат определени ключови думи) и бързат да заклеймят. Някакви понятия като "нелинейна оптика", "фазово свързване (phase conjugation)", "parametric amplifier", "холографна пространствена решетка"...

Вероятно и това видео е "фантазия" (не е зле да се прегледат и коментарите отдолу):

https://youtube.com/watch?v=gAy39ErqV34

Mi68 говори именно за тези неща, но приложени към обхвата от кило- до гигахерци, вместо в светлинния диапазон. Нали всичко е електромагнитна вълна, различават се само средите за фазово свързване.

"Фазовото свързване на електромагнитни вълни (чрез среда с нелинейни характеристики) може многократно да увеличи енергетичността, подобно на лазерното напомпване. Получава се самоподдържаща се резонансна солитонна вълна, черпеща енергия от етера. При фазовото свързване, резонансното усилване става до 9-ти хармоник, вместо само на основната вълна както е при обикновения резонанс."

Например Гай Оболенски е постигнал такъв вид резонанс, "бутилиране" и усилване на енергията, чрез самоделна установка с няколко разрядника, излъчваща подмилиметрови вълни, фазово свързани чрез пластини супермалой в ролята на нелинейна среда. Установката се саморазрушава от огромното количество получена енергия, многократно надвишаваща вложената.

А един от най-забавните ми въпроси е "От къде идва СЕ-то в това устройство?". И от тук следва контра въпросът - От къде идва енергията за неспирното движение на субатомните частици, на планетите и звездите (т.е. от най-малкото до най-голямото)? Вечното движение е основен природен принцип, като чрез различни методи за оказване съпротивление върху му, възникват различните видове силови проявления. А това, че ние го ограничаваме (и погасяваме) изкуствено в рамки с разпространяваните примитивни и силно неефективни съоръжения, е отделен въпрос.
Магнетизмът и електричеството също са субпродукти на вечното движение и при подходящи условия (правилно построена система) и те могат да циркулират вечно и тяхната "енергия" да бъде оползотворявана.

--- Край на цитат ---

Прикачам и няколко страници от книга, където се описва по-детайлно този термин.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия