Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теорията за всичкото.

<< < (2/22) > >>

ndm:
Atos, така или иначе сме обкръжени  от дадености, от които както СЕ казва нельзя сбежать. Още в началото на екшъна, когато по нашите(евроземи) нямаше „нищо”,  плетната украса обяви, че пика ще е някъде към края на септември. И веднага по всички тв-та обявиха колко свободни легла има в наличност, уж сЕктемврий пък обявата още от януари. Много по-късно смениха плочата и започнаха  уверено да заявяват, че пика ще е около и след великия ден. И съответно СЕ опитаха да ни го внушат чрез всичките безобразия които им дойдоха на”ум”. Но да СЕ върна към „теорията на всичкото”,  ми човека просто спазва всички указания, темата е „пусната” точно по време на най-големия  пик на…кукумявки. Между другото е спазвал всички предписания и по време на списването на темата е бил с маска(да не ни зарази), и на разстояние 2м. от клавиатурата.  Що ми СЕ струва, че случая не е единичен дори и в скривалището…..
п.п. То е ясно че темата ще СЕ дЯлне, но да СЕ знае.....

Радико:

--- Цитат ---  пространството е едно и е празно не случайно е празно и това е много важно 
--- Край на цитат ---
Добре за момент приемаме това твърдение.
Сега обаче чета:

--- Цитат ---Гравитацията е следствие на изкривяване на пространството   
--- Край на цитат ---
Сега очаквавам обяснение на това как точно се криви ПРАЗНО защото за мен празно е синоним на  НИЩО та как се криви нищото. Или може би не е баш нищо???? Ако не е баш нищо какво точно е?  Да уточним първо това после и другите неща. Ама едно по едно.

Михаил Кузмов:
Е тва е номера де! Хем нищо хем криво!

juliang:

--- Цитат на: Радико в Април 22, 2020, 06:27:43 pm ---Добре за момент приемаме това твърдение.
Сега обаче чета:Сега очаквавам обяснение на това как точно се криви ПРАЗНО защото за мен празно е синоним на  НИЩО та как се криви нищото. Или може би не е баш нищо???? Ако не е баш нищо какво точно е?  Да уточним първо това после и другите неща. Ама едно по едно.

--- Край на цитат ---
Имаш една точка, след туй има 5 метра "празно" и втора точка. Как има разстояние между двете точки, като между тях е "празно"? Е точно това "празно" между тях е "криво". Пускаш лазерен лъч и той се криви. Поставяш 5 метра профил от инструметална стомана между тях и той се изкривява, а като го прибереш обратно, пак е прав... всъщност той не се криви... всъщност се криви, ма няма как да го видиш и измериш, щот на практика нямаш нищо право с което да го сравниш... изобщо е голям купон :)

dmitarp:
Във физиката празно пространство е онова върху, което не може да се осъществи никакъв експеримент. Ако в дадено пространство може да извършиш някакъв експеримент, то не е празно ако ще и свръх дълбок вакуум да създадеш. Там където има физика няма празно пространство, а има вакуум, който въобще не кореспондира с термина празно пространство.  Този термин е оксиморон, няма как едно пространство да е празно. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия