Автор Тема: Всичката пара в свирката ходела!  (Прочетена 64346 пъти)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 342
Re: Всичката пара в свирката ходела!
« Отговор #330 -: Април 04, 2025, 07:27:20 pm »
Но да оставим горните срамни факти на страна и да видим какво се случи вчера  :)

Бай Дончо ви го наби у гъзъ.  :D
Забележете:
Той наложи мита на целия ЕС барабар с Урсула, Сорос и останалите джендари и педерасти в размери от 25-75%.  ;D С това буквално им прекрати износа.

Но от друга страна - дръжте се да не паднете:  :D
Той не наложи никакви мита на стоките от Русия и Беларус! - х   а...х а а ...ххххааа....  :D

Русия и Беларус ВЕЧЕ са по-скъпи приятели на САЩ от ЕС.  :D

Айде сега на висок глас "Да живее моя бог Доналд Тръмп!" :)
Казах ти че ще се докараш до там, не ми повярва...

Следва газовите потоци да се отдадат на концесии на САЩ и руския газ отново да потече по тръбите на джендарския ЕС, но с двойна надценка.
Яко, готов си да продадеш НЕДРАТА на втората си родина... :)

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
  • Публикации: 318
« Отговор #331 -: Април 04, 2025, 08:41:17 pm »

Яко, готов си да продадеш НЕДРАТА на втората си родина... :)

Ще ти се :) Недрата само на Усрайна са продадени, защото има за президент клоун-наркоман. С Русия играта е съвсееем различна, Путин и Тръмп са се разбрали как да го сложат на Еврогейският съюз. Европата не иска да купува Руски газ и точно тук се намесва Хамериканецо... работата му е да преобразува атомите и молекулите в газа от руски в демократични срещу скромна сума (или поне се надявам да е скромна) за да са спокойни еврогейците и да продължават да купуват :)

За да е по-ясно, ще дам пример с България. Както знаете благодарение на един примиер и едни отличници от  Хаавад (не искам да им споменравам имената, защото ме е срам), ние не искаме да купуваме или да получаваме пряко Руски газ. Е сега за да ни е по-ефтино Русия продава на Турция, турция на Гърция и ние купуваме най-ефтиния демократичен газ и много се кефим от това. Скоро във веригата ще се включи и САЩ, между Русия и Турция у всеки ще си слага надценката. Но пък ние със сигурност ще си пазаруваме правоверен, демократичен Хамерикански газ :) Е малко по- скъпо, ама кеф цена нема :)

Същата схема и Европата ще я усети, Русия ще си продава на нормална цена на САЩ, а САЩ с надценка на Европата. И вълкът сит и агнето цяло :) Така всички ще са доволни. А колкото до Усрайна, на нея ще й организират двойно проникване (или тройно, ако се включи Европата). Надявам се знаеш какво е това, ако не... питай Гооглето  ;)

Ама нормално, ако си избереш клоун за президент, ще превърне държавата в цирк... а ако си избереш наркоман я превръща в публичен дом  ;D ;D ;D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #332 -: Април 04, 2025, 08:57:57 pm »
Факира, ти май не си поглеждал котировките на нефта днес... Джуджето сигурно газ пикае в някой от бункерите си в момента :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 194
  • Преди цунамито, водата се отдъпва...
« Отговор #333 -: Април 04, 2025, 09:05:17 pm »
Жужи, знаеш ли какво е хуцпа?!

Не искаш да знаеш. А гьонсурат? И това не. Е, да ти помогна без линк, само цитат:

Само днес борсовият индекс в Лондон падна с почти 4%

Световните финансови пазари продължават да се сриват след решението на американския президент Доналд Тръмп да наложи мита. Само днес борсовият индекс в Лондон падна с почти 4%. Петролът тип Брент се срина под 70 долара за барел. Индексите на „Wall Street” отбелязаха най-големия си дневен спад от 5 години насам, когато попаднаха под ударите на пандемията от коронавирус, предава NOVA.

Започналият вчера след обявяването на американските мита срив на световните борси продължава и днес. Икономисти заговориха за катастрофа – дума, която рядко е била използвана през последните десетилетия.

„Митата имат двоен ефект. От една страна, те естествено увеличават инфлацията както в Еврозоната, така и в САЩ. От друга страна, те естествено имат възпрепятстващ ефект върху търсенето в глобалната икономика”, заяви Тим Ошнар, експерт по капиталови пазари.

Само вчера, американските капиталови пазари са изгубили 5% от стойността си или 1 трилион долара. Приближеният на президента Тръмп Илън Мъск е понесъл един от най-тежките удари на борсата – той е изгубил 11 милиарда долара. Технологичната компания „Епъл” пък е изгубила 314 милиарда долара от пазарната си стойност, след като акциите ѝ се сринаха с 9%.

„Това, което знам със сигурност, е, че това беше катастрофален ден за нашата икономика и за американците. Искам да кажа, че дори „Джей Пи Морган” твърди, че е било наложено най-голямото увеличение на данъците, което сме виждали в тази страна от 60-те години на миналия век”, заяви Тина Смит, сенатор от Демократическата партия.

Фючърсите на суровия петрол паднаха до най-ниската си стойност от години насам. Автогигантът Stellantis, който произвежда колите на „Фиат”, „Крайслер”, „Пежо”, „Ситроен” и „Опел” вече започна да уволнява хора във фабрики в Канада и САЩ.

П.п. Хуцпа == Има една типично еврейска дума – „хуцпа“ (chutzpah). Хуцпа е, когато вземеш арогантност, примесиш я с цинизъм, дързост, безсрамие, чувство за безнаказаност – и цялата смес след това я умножиш по десет.
И още:
https://bnews.bg/huczpata-otvoreno-obsthestvo-na-dzh-soros-lozoviya-list-na-svetovnoto-zadkulisie/

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 634
« Отговор #334 -: Април 04, 2025, 09:15:01 pm »
Факира
Факир? Божеее! Втория глупак и самолета! Мерлин че и бг! Нер дене англосакс митология с бг! Виж Кашчей безсмъртни е друга бира!
Кат каза за бункерите, ми той вече не излиза от там, щото без да иска ще гръмне в някоя лимузина! Те руските лимузини нещо....!
Бай Дончо не го мислете! Той завидя на актьорското майсторство на Зеленски, и първо реши да спретне театър в белия дом с него ама Зеленски му се опълчи! И кът никой до сега не го е правил, Дончо реши да продължи с друг театър! Да де ама като по малко произвеждаш и повече внасяш, ко стаа?
И какво виждам на родна територия? Всички палачинки наобратно!

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
« Отговор #335 -: Април 04, 2025, 09:24:14 pm »
Факира, ти май не си поглеждал котировките на нефта днес... Джуджето сигурно газ пикае в някой от бункерите си в момента :)

Хахахаха... а вие що биете негри :) Типичен отговор.

Е да направя разбор на ситуацията за да я схванат и останалите. Виждам, че си напълно съгласен с това което съм написал и нямаш намерение да го оспорваш. И правилно правиш!!!

Лошото е само, че не си го признаваш направо, ами се правиш на западен демократ и резко сменяш темата, и с което се опитваш да излезеш от ситуацията :) Хайде от мен да мине, ще се напеавя на неразбрал и ще се хвана на въдицата ти и ще почна да отговарям  ;)

Ами не, не съм поглеждал котировките днес, защото в последните петдесет и кусур години не съм се занимавал с търговия на нефт. А сега ти ми отговори на няколко въпроса:
   1. Ти като виден търговец на нефт, какви количества търгуваш на ден (ако може отговора да е в барели)?
   2. Би ли ми дал цената на нефта преди ден, преди седмица и преди месец, за да видя в каква посока се движи. После може да говорим по такива сериозни икономически въпроси и да спретнем някаква екстраполация на цената в бъдеще? :)

А относно бункера, мисля да пропусна да отговарям... прекаляваш вече да повтаряш едно и също. Гьобелс не е бил прав, от мен да го знаеш... или поне на мен не ми действа!!! Ако не се запреш, ще почна да ти викам Пепи-Истината или Пепи ЦИПСО-то  ;)

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
« Отговор #336 -: Април 04, 2025, 09:30:06 pm »
Факир? Божеее! Втория глупак и самолета! Мерлин че и бг! Нер дене англосакс митология с бг! Виж Кашчей безсмъртни е друга бира!
Кат каза за бункерите, ми той вече не излиза от там, щото без да иска ще гръмне в някоя лимузина! Те руските лимузини нещо....!
Бай Дончо не го мислете! Той завидя на актьорското майсторство на Зеленски, и първо реши да спретне театър в белия дом с него ама Зеленски му се опълчи! И кът никой до сега не го е правил, Дончо реши да продължи с друг театър! Да де ама като по малко произвеждаш и повече внасяш, ко стаа?
И какво виждам на родна територия? Всички палачинки наобратно!

Да глупак съм, а ти си невероятен анаЛЛизатор :) Лелееее от глупост съм сложил две Л-та ;D Ама нищо де, не е грешка... отива ти  ;)

Грам не си разбрал какво съм написал... нали???

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #337 -: Април 04, 2025, 09:52:50 pm »
Жужи, знаеш ли какво е хуцпа?!

Не искаш да знаеш. А гьонсурат? И това не. Е, да ти помогна без линк, само цитат:

Само днес борсовият индекс в Лондон падна с почти 4%
A МосБиржа-та погледна ли преди да пускаш тия цитати? :)
Копирам от главната страница, че не ми се търси кои са най-пропадналите компании:
Цитат
Название   Цена   Изм.%   Объём
Газпром 127,51   -5,23%    171,03M
Банк ВТБ 72,98   -6,27%   104,46M
Сбербанк 285,57   -5,47%    82,82M
НК Роснефть 441,95   -4,51%    15,41M
Т-Технологии 3.064,20   -6,36%    6,79M
НОВАТЭК 1.155,80   -5,56%    6,36M
ЛУКОЙЛ 6.467,0   -4,93%    1,74M

Обаче в блатата не е прието да се говори за финансов колапс - за това може да те обявят за иноагент или да те пратят на СВО :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #338 -: Април 04, 2025, 10:04:22 pm »
Жужи,
не се прави на луд. Ний блатата си ги знаем. Сибир тоже.
Те не са Сияйният Град на Хълма (Капитолия).
Какъв ти е проблема?
Всичко днес пада.
Спрямо хартията, т.н. фиатни (сиреч да бъде!) пари.

Но ще се смиля над несмислието ти. Подсказвам:
Преди да удари цунамито, водата се отдъпва...

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #339 -: Април 04, 2025, 10:50:27 pm »
Жужи,
не се прави на луд. Ний блатата си ги знаем. Сибир тоже.
Те не са Сияйният Град на Хълма (Капитолия).
Какъв ти е проблема?
Всичко днес пада.
Спрямо хартията, т.н. фиатни (сиреч да бъде!) пари.
Ми к'во само ми навираш европейските и американските борси? Ясно е че всичко си еВа мамата и това е благодарение на двама изкуфели старци... а си мислехем че Байдън е зле... :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #340 -: Вчера в 12:16:27 pm »
Ясно е че всичко си еВа мамата и това е благодарение на двама изкуфели старци...
Шизофренично ми идва.

Бащата на Илон Мъск казал, че двамата се възхищават на Путин.
Доказателства не прилагам, защото са на "неправоверен" руски (търси си ги сам).

За да напишеш това горе, вариантите са 2:

1. Признаваш, че Путин е велик (няма да признаеш).
2. Инфантилизъм:

За окошком дождь и град
Это Путин виноват!
Кошка бросила котят — Это Путин виноват,
Зайку бросила хозяйка — Кто виновен, угадай-ка!
Вот кончается доска
У несчастного бычка,
Наша Таня громко плачет — Рядом Путин, не иначе!
Свет погас, упал забор,
У авто заглох мотор,
Зуб здоровый удалили
Иль залез в квартиру вор,
Не понравилось кино,
Наступили вы в говно…
У любого катаклизма
Объяснение одно…
Знает каждый демократ — Это Путин виноват!
Кто вчера в моём подъезде
Лифт зассал до потолка?
Мне, товарищи, поверьте — Это Путина рука!
Я поймал по пьяни «белку» — Это Путина проделки!
Куча под столом говна.
Это Путина вина!
Засорился унитаз — Это Путина приказ,
Накидал туда бычков,
Воду слил — и был таков!
По ночам бельё ворует,
Стёкла в нашем доме бьёт.
Пьяным во дворе танцует.
Это Путин — обормот!
Нет спасенья от злодея!
Матом пишет на стенах,
Изломал кусты в аллее.
Это Путин — ох и ах!
Либерала дождик мочит — Путин весело хохочет.
Затопило вашу дачу? — Это Путин, не иначе!
Вас гроза в пути застала? — То рука Кремля достала.
Холод, ветер, снегопад — Снова Путин виноват.
Сносит крышу ураганом? — Это Путин мстит баранам.
Шторм, цунами, наводнение? — Это Путин, без сомненья!
Ливень, оползень, циклон — Виноват конечно он
Сель, лавина, камнепад? — Ясно: Путин виноват!
Смерч, тайфун, землетрясение — Нет от Путина спасенья!
В темя клюнула ворона? — Это — юный друг ОМОНа.
Пчелы, осы жалят вас? — Это путинский СпецНаз.
Видишь этого шмеля? — Он на службе у Кремля!
Если верите в такое — Это просто паранойя!

Неактивен EDM electronics

• Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 182
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #341 -: Вчера в 12:33:22 pm »
Вчера гледах видеото със самолета.
Чудя се тия двамата дърти соросоиди от форума, защо се напъват да защитават нещо очевадно, не им става хубаво от истината, т.к. на Крадецът на винкели не му е хубаво от фактите, че неговите фашисти са бисили хора преди 9-ти септември с плащане на главорези и че Русия ни е освободила от турско робство.

Никой не ги е карал, те скачат да защитават американсктата измама.

Ами първо самолета нямаше никакви български "окръжности", а на опашката явно личи боядисаното маскирано лого от нещо старо, предишно. Имам чувството, че този самолет е бил паметник в някоя градинка, у нас също има такива пенсионирани самолети и танкове, взели са го от там, турили му 2-3 електронни блока и ни го засилили. Кой ще седне да ти произвежда нещо от 7о-те години?

Но най-смешно ми беше, че организирали посрещане на някаква вещ, все едно някакъв бог пристига на земята, някакво дългоочаквано спасение. Имаше и просълзявания, не видях Соломон Паси  - оная сврака, която ако го стисна за врата ще се паникае и насере едновременно, ще го изстискам като лимон тая отврат, с кеф бих му разбил муцуната.

Много жалка картинка. Мрежите гърмят от подигравки.
Ако ритуално бяха направили и някакъв минет на куйрука на самолета, щеше да е още по ефектно.  :D

Аз си мисля, че соросляците тука: Оловния ботуш, Крадецът на винкели, Военния пенсионер и Будиста са получили ерекция от меропиятието и са си казали, ей сега Путин ще бере ядове.

За никъф чеп не ставате.... :)

Тук малко да се посмеете, при Карбовски яко осмяха мероприятието  :D:

https://www.tiktok.com/@user2v8it7ufup/video/7489457602003225878

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #342 -: Вчера в 12:36:44 pm »
Шизофренично ми идва.

Бащата на Илон Мъск казал, че двамата се възхищават на Путин.
Доказателства не прилагам, защото са на "неправоверен" руски (търси си ги сам).

За да напишеш това горе, вариантите са 2:

1. Признаваш, че Путин е велик (няма да признаеш).
2. Инфантилизъм:

Ич не го знам к'ъв е бащата на Мъск. Мисля че съвсем ясно оцених и качествата на Мъск като политик. Чува се че дори зад океана са ги оценили подобаващо и ще го пращат да си се занимава с това, в което е добър - да си прави колите и ракетите.

А че Тръмп и Путин са дебили дет се опитват да сринат цялата световна икономика (и не само икономиката) само за да докажат на себе си че са голяма работа е видно на всеки. Световните борси също го показват съвсем категорично. Но мен лично това не ме притеснява особено. Преживял съм Тодро Живков, Виденов и Станишев, мисля че няма какво вече да ме уплаши на тоя свят :)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 634
« Отговор #343 -: Вчера в 08:10:21 pm »
Преди да отида на едно приятно място, тук стържеше една повредена грамофонна плоча! Връщам се пак същата плоча, на същата писта.

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
« Отговор #344 -: Вчера в 09:32:11 pm »
Преди да отида на едно приятно място, тук стържеше една повредена грамофонна плоча! Връщам се пак същата плоча, на същата писта.

Шах... и мат!!!

Честно казано, много пъти прочетох написаното и нищо не схванах. Или IQ-то ми е твърде високо, или твърде ниско за да схвана смисъла и логиката в тези две простички изречения. Сигурен ли си, че това си го писал ти, а не генератор на случайни думи?

Единственият, който говори умности и трудно го разбирам е мастър Йода, но той пасти да яде пред написаното от теб. Ама аз нали съм глупак, ще се наложи да ползвам помощта на ИИ или човек за да свали смисъла на тез силно ентелектуални слова, до моите възможности на възприятие.

Пепиии... помагай бре, ти нали си му приятел, моля те преведи ми. Сериозно говоря, тук може да има отговор на въпроса за смисъла на живота, Вселената и всичко останало. Ще спестим 7,5 милиона години изчисления. Ааа не там отговора беше 42. Може пък в тия две простички на вид изречения да се крие чертеж или принцип на действие на вечния двигател!?! Знае ли човек от кой храст ще изскочи заека!

Единствения възможен адекватен отговор от моя страна е:

Нека силата бъде с теб!!!