Автор Тема: ПървоАприлска: Генератора на Капанадзе. Мит или реалност?  (Прочетена 12082 пъти)

van

 • Гост
Още една схема на алтернативен източник на енергия - това е генератора на Капанадзе. В интернет се намира огромно количество от всякакви генератори на свободна енергия, но няма вяра във всички тези статии. Възможно е и да има работещи конструкции, но аз не съм срещал. Заради това всичко това е неубедително. Така както публикуват видео и схеми, но практически никой не привежда резултати. Всичко това предизвиква съмнения, а имали я така наречената свободна енергия? Възможно е да а може би не. Видовете алтернативни източници на енергия обаче несъмнено съществуват.


Схема БТГ Капанадзе

Как дадената схема може да бъде самодостатъчно устройство не ми е ясно.

По схемата е видно, че това е типичен преобразувател на напрежение. Така наречения генератор на свободна енергия. Уреда се състои от задаващ генератор изпълнен с транзистора VT1 и трансформатора ТР!. Вторичната намотка на трансформатора се явява повишаваща. Но големината на наорежението на намотката зависи от количесвото навивки на вторичната намотка. Полученото напрежение се изправя с диодите VD1, VD2. А след това изправеното напрежение отива на втори трансформатор (или трептящ кръг). Така както автора на тази схема не е дал наименование ще го наричам контур. След това автора е направил мъгла и тайнственост, така както е включил още една бобина L3, лампите и приложил заземяване. Мисля че наверно за по-голяма тайнственост и сходство с установката на Тесла. И защо да се описва очевидното. Така и така ще проверявам, как работи установката на Капанадзе.

Другари! Не трябва да се сърдите за мойта ирония, но съдете сами. Колко много има в интернет разни бтг Капанадзе. Заснимат клипчета, потвърждаващи че именно тази схема е работеща. Моята цел е да проверя всички които ми попаднат. Заради това че искам да се освободя от зависимости от монополите. Дори и частична свобода от робството на Енергото и други изедници. Заради това че те само мислят как повече да скубят и крадат от народа. Аз много се надявам при вас това да се получи. Приканвам към обстждане. Оставяйте в коментарийте свойте въпроси, а също може да ми изпращате схеми. Мойте контакти ги има на Сайта.

Източник: https://worksam.ru/generator-kapanadze/

http://gorchilin.com/articles/experiment/coil_short_pulses_2
Тук е описан ефект благодарение на който можете да съберете установката.

Нужны первичная и вторичная катушки. Первичный импульс подаётся на первичную катушку.
И здесь, возникающий электромагнитный импульс передаётся во вторичную катушку.
Возникает резонанс, и во вторичную катушку извне начинает поступать энергия

Превод:
Нужни са първична и вторична бобини. На първичната се подава първичен импулс.
И тук, възникващия електромагнитен импулс се предава на вторичната бобина.
Възниква резонанс и във вторичната намотка започва отвън да се получава енергия

Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 405
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Ванчуууу бая време ти трябваше да предположиш че е глупост - даже и логично мислене се опита да включиш.
Браво има надежда!

/Мен друго ми е чудно в цялата тая чудесия на някой болен мозУк ..... въпреки че не съм космат електрончик виждам една камара глупости и по самата схема..... остава да не знам всички закони в електрониката или да има някакви новооткрити или известни само на автора ма да питам ....... (ша ма извините)
Това и като преубразовател на напрежение ми се вижда пълна идиотия .... колко ток ш мине Л2 която е 0.18мм ?!?!
Но ок - минали са колко са минали - нагнясали сме напрежение - така като гледам до към киловолт ....
Там има некво исктище де праска и смарди на циганин - за чи хуй е там не знам - аа сетих се да прай импулси за втория таф ....
вторя траф се знае че трее да е с 10 врътки .... а на там как ни кеф и колко ни кеф ...... и за чи хуй е тоя втори траф ......
Ама ОККК после неколко капацитета за сол и бам пак искрище - малко мирише от първото явно .....
Маразма продължава ..... една бАбина на късо щото не ни е достатъчно весело и после 3 ламБи - щото ако е една ш земе да изгори предполагам от неземната (заземена) идиотия .....

Цитат
Възниква резонанс и във вторичната намотка започва отвън да се получава енергия
аааТаТуууууу !


Продължавай все така Ванчо - поне ни веселиш
« Последна редакция: Април 01, 2020, 07:33:46 pm от montanar »

Неактивен xakep

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 95
 ;D ;D ;D Здравейте, скоро не бях чел толкова задълбочен анализ на електрическа схема... Правил и експериментирал съм почти всички схеми по Български и руски форуми и чакам нещо ново да излезе, че покрай тази карантина нямам с какво да се занимавам. Някакъв нов концепт, идея , нещо ??

Неактивен Altium

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 172
 • Неведоми са пътищата на глупака.
Преди 10 години говорихме с Капанадзе по видеовръзка през Скайп - бяхме общо 4-ма в конференцията: аз, един познат българин радиолюбител (който е завършил в Грузия), Капанадзе и неговия представител (който се оказа даже състудент на моя познат радиолюбител - учили са заедно).

Капанадзе идваше от съседното село с велосипед и специално за конференцията се обличаше с най-новите си дрехи, понеже явно той дори няма компютър, а за конференцията беше нужен компютър, скайп и камера.

След месеци безполезно общуване се уверихме, че Капанадзе е много изпечен мошеник и няма нищо реално направено.
Оказа се, че е сключил договор с турска енергийна компания, взел им е крупна сума пари (стотици хиляди) и не е предоставил обещаните по договора няколко 100-киловатови прототипи.
Това ни го разказа представител на турската компания, защото се свързахме с тях по повод казуса Капанадзе.
След това пък един англичанин се излъгал и му дал 10 000 паунда, но не получил прототип та се беше жалвал наред по форумите.

Има една много мъдра приказка: докато има глупаци, ще има и тарикати.
И такива като Капанадзе ще има постоянно, защото те живеят за сметка на масата тъпаци, които им вярват.
Който иска да се убеди сам - може да се свърже с Капанадзе и разбира се може да отиде в Грузия, за да се увери на място че там няма нищо реално.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Здравейте,
Генератора на Капанадзе. Мит или реалност? Това е най-важния въпрос и провокира мислене.
След хаотични опити тип " проба грешка " реших, че трябва да  подходя научно.

Навремето като студент имахме дисциплина " Теоретични основи на съобщенията", там се разглеждаха вериги и сигнали. Допълнително си спомних "Електроакустика", "Електродинамика" и " Теоретични основи на електротехниката". Тези неща са важни за СЕ генератор.

Започвам с вериги и сигнали.
-линейни вериги описват се с линейни диференциални уравнения и важи принципа на суперпозицията. Линейна верига е трептящия кръг. Тук може да получим интерференция или стояща вълна.

-нелинейни вериги се описват с нелинейни диференциални уравнения. За тях не важи принципа на суперпозицията. Освен това те внасят нови съставки в спектъра на сигналите.

-параметрични вериги се описват с линейни диференциални уравнения с променливи коефициенти. Това означава, че поне един от тях зависи от времето. Параметричните вериги притежават обединени свойствата на линейни и на не линейни вериги и процеси. За тях по подобие на линейните вериги важи принципа на суперпозицията. От друга страна, при въздействие на хармонично трептение те предизвикват получаването на нови съставки в спектъра му и по тава приличат на нелинейни вериги. Параметричен процес е примерно синхронното детектиране. Друг параметричен  процес е параметричното усилване. Параметричният усилвател се захранва с променливо напрежение (енергия) и с това се отличава от другите видове усилватели захранвани от постоянно напрежение (енергия).

Накратко разгледах веригите сега че разгледам сигналите. Най-лесен метод е спектрален анализ с ред на Фурие. Всеки периодичен сигнал може да се разложи на постоянна съставка и на хармонични. Ако сигнала е симетричен на ординатната ос то постоянната съставка е 0, примерно синусоидален сигнал. Постоянната съставка е нежелателна, защото подмагнитва ферита или желязната сърцевина и генератора работи с ниско КПД. За СЕ генератор това трябва да се компенсира с усилването или да се предвиди въздушна междина в магнитопровода на трансформатора.       
 
Остава вълните. Имаме два вида вълни плоска (линейна) и сферична (нелинейна). Двата вида вълни се доближават до линейни или нелинейни вериги.

От изложеното следва, че може да се направи СЕ генератор по пътя на параметричното усилване, тъй като имаме бял космичен шум, за ПОВ да  ползване на сферична вълна, известна като близка зона при предавателя.
 Друг вариант е ползване на свободната центробежна и гравитационна сила при палачинкови бобини, за това съм писал, т.е енергия на формата, но нещата не са докарани до края. 

От горното може да се направи анализ на схемата от колегата Van.
Имаме качер с подмагнитнане на трансформатора. След това изправяне и получаване на постоянна съставка. Искра и широк спектър, трептящ кръг и липсва параметричния усилвател. Ако проводимостта на второто искрище работи като параметричен усилвател то трябва да работи с удвоена честота, както е при синхронното детектиране. Това детектиране се разви при ИС, тук наблюдавам сериозен пропуск. Това прави схемата глупава. 

Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 405
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Една камара глупости вързани в стила на ми68 - за да бъде казано на края че няма парамеричен усилвател  ;D е аджиба баш тоя усилвател няма как да се реализира без добавяне на енергия  ::)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Здравей колега montanar,
Без променливотокова енергия, параметричния усилвател не работи, но ако се взима от околното пространство ето го СЕ-то.
Параметричните усилватели се реализират с нелинейни капацитивни елементи варикапи. Друг тип нелинейни капацитивни елементи са варикондите. Към тях спадат кондензаторите със сегнетодиелектрик или бариев титанат. Ако се погледне книгата на Пол ЛаВиолет там правят много експерименти с вариконди от  бариев титанат заедно с трионообразно напрежение, но там опитите са за електрогравитационно задвижване. 
Ако тези варикондите са недостъпни за шир потреба, обръщам нещата и правя нелинейни индуктивности с ферити.
При нелинейните индуктивни елементи освен статичната индуктивност, важен параметър е диференциалната индуктивност. Ниската диференциална индуктивност води до ниска дивиация и съответно ниско усилване на параметричния усилвател.
Като перспективно направление смятам палачинковите бобини ала Тесла, защото имам влияние на центробежната сила върху заряда и лесно може да се получи висока диференциална индуктивност + висока честота. Разбира се това е въпрос на теория, правилно проектиране на схеми и опити, включително изгорели установки и разочарования.

Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 405
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Може Аз да съм тъпичък но според мен нищо не каза  :)

Неактивен Altium

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 172
 • Неведоми са пътищата на глупака.
Мontanar не си тъп, аз също не го разбирам.
Просто човека от 10 години пише едни и същи абсолютно несвързани неща, които само той си ги разбира.

Дори и да го попитам какво е "диференциална индуктивност" няма да може да ми отговори.
А какво изобщо е "влияние на центробежната сила върху заряда" - от пръстите ли си го измисли това?
Въобще случаят е тежък, но не искам да обиждам никого, всеки може да си прави изводите сам.

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero

(19:51:53) GMG: ето качвам
(19:52:07) GMG: СЕ-то
(19:53:28) GMG: това СЕ на Динатрон е пробвано и работи


Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Честита Нова Година и понеже някой отказва да коментирате схемата на СЕ то подарака от ГМГ за колда и ще се опитам сам да си изсмуча някакво обясние от пръстите.
Имаме проводник ---------------------- и в единия край подаваме +----------------------- след колко време полето + 20000 волта се предава по проводника и зарядите в него се изместват на другия крак - се появява. Това първа стъпка. Втора стъпка сменяме знака и вече подаваме - -------------------------- на единия край на проводника там където беше подаден + и след известно време на другия край на проводника се появяава +. Цялата тая последователност я повтаряме 35 000 пъти в секунда високоволтово 20 0000 волта поле го сменяваме 35 000 пъти знака му + с - и - с + алтернативно. Така на края на проводника се образува противоположен знак. И какво ни топли това ще се запитате ами ако сложим лампа по средата или къде да е последователно свързана +---------О----------- то през нея ще преминават зарядите от проводника които ускоряваме с полето 20 000 волта напрежение  на единия му край и лампата ще свети Ура СЕ. Питам се това вярно съждение ли е и ако не защо?

Kато гледам Еднопроводно Електричество изправя се с вилка на Авраменко (двата диода) и зарежда кондензатора после той се разрежда през разрядник в трансформатор и оттам на изхода товар еднопроводна линия към диодите отива създава 20000 волта на вторичната поле което си сменя знака 35000 пъти в секунда и се подава към диодите после зареждат кондензатора заземяването мисля е опционално.

На схемата, липсват кондензаторите в захранването електролитен 2200uF/16V и 100нано паралелно на него. И към базовия делител един кондензатор 10 до 100нано, към земя - за да окъси по ВЧ ток обратната връзка 6нав. на Блокинг - Генератора:
« Последна редакция: Януари 01, 2023, 01:48:57 pm от alvion »

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero

Основной Принцип СЭ генератора Капанадзе
<a href="https://www.youtube.com/v/NDtUs-e5Skg" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/NDtUs-e5Skg</a>
https://www.youtube.com/watch?v=NDtUs-e5Skg
37 views  Jan 26, 2023
Для изобретателей , кулибиных , исследователей в поиске альтернативной энергетики , по принципу Тариэля Капанадзе и Андрея Мельниченко

<a href="https://www.youtube.com/v/-kl-JMZOSdY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/-kl-JMZOSdY</a>
https://www.youtube.com/watch?v=-kl-JMZOSdY
2 views  Jan 26, 2023

Коментар: ето първите КАпанадзе видеа и Анализи за 2023-та, а да ви е честито.

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
MAMAMATAY ang PETROLEUM, COAL at BATTERY sa BAGONG PINOY INVENTION!!!
<a href="https://www.youtube.com/v/r51TdNPA55s" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/r51TdNPA55s</a>
https://www.youtube.com/watch?v=r51TdNPA55s

Неактивен suliko

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 40
 • Скайп: iva13a

Схема от типичен малоумен теоретик.
Кондерът се зарежда чрез капацитивно свързване от веригата HV HF RK. И силата на този заряд е безполезна, т.е. винаги свързан. Това, което авторът веднага би забелязал, като закачи активен товар ("лампа" с нажежаема жичка). Но не, основното нещо за такива дядовци е да сигнализират за безпрецедентно откритие и примигнатите очи на всички останали.

Цитат
Схема от типичного имбецила теоретега.
Кондёр заряжается ёмкостной связью от ВВ ВЧ РК контура. И мощность этой зарядки ниачёмная, т.е. всегда подъединичная. Что автор бы сразу заметил, повесив активную нагрузку. Но нет, таким дедам главное по-бип-еть о небывалом открытии, и зашоренности глаз у всех остальных.
« Последна редакция: Май 17, 2023, 09:55:47 am от suliko »

Неактивен suliko

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 40
 • Скайп: iva13a
Сверх единичность – 6. Аналогия теплового насоса применительно к электростатике
<a href="https://www.youtube.com/v/EO4mPT92PT4" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/EO4mPT92PT4</a>
https://www.youtube.com/watch?v=EO4mPT92PT4&list=RDCMUCibKHj1UXHNykluMJjCs0qg&start_radio=1
https://docs.google.com/document/d/15Xe3FVFMLkcrTRS6Y3-QtQiweYBrGjJw