Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

ПървоАприлска: Генератора на Капанадзе. Мит или реалност?

(1/3) > >>

van:
Още една схема на алтернативен източник на енергия - това е генератора на Капанадзе. В интернет се намира огромно количество от всякакви генератори на свободна енергия, но няма вяра във всички тези статии. Възможно е и да има работещи конструкции, но аз не съм срещал. Заради това всичко това е неубедително. Така както публикуват видео и схеми, но практически никой не привежда резултати. Всичко това предизвиква съмнения, а имали я така наречената свободна енергия? Възможно е да а може би не. Видовете алтернативни източници на енергия обаче несъмнено съществуват.


Схема БТГ Капанадзе

Как дадената схема може да бъде самодостатъчно устройство не ми е ясно.

По схемата е видно, че това е типичен преобразувател на напрежение. Така наречения генератор на свободна енергия. Уреда се състои от задаващ генератор изпълнен с транзистора VT1 и трансформатора ТР!. Вторичната намотка на трансформатора се явява повишаваща. Но големината на наорежението на намотката зависи от количесвото навивки на вторичната намотка. Полученото напрежение се изправя с диодите VD1, VD2. А след това изправеното напрежение отива на втори трансформатор (или трептящ кръг). Така както автора на тази схема не е дал наименование ще го наричам контур. След това автора е направил мъгла и тайнственост, така както е включил още една бобина L3, лампите и приложил заземяване. Мисля че наверно за по-голяма тайнственост и сходство с установката на Тесла. И защо да се описва очевидното. Така и така ще проверявам, как работи установката на Капанадзе.

Другари! Не трябва да се сърдите за мойта ирония, но съдете сами. Колко много има в интернет разни бтг Капанадзе. Заснимат клипчета, потвърждаващи че именно тази схема е работеща. Моята цел е да проверя всички които ми попаднат. Заради това че искам да се освободя от зависимости от монополите. Дори и частична свобода от робството на Енергото и други изедници. Заради това че те само мислят как повече да скубят и крадат от народа. Аз много се надявам при вас това да се получи. Приканвам към обстждане. Оставяйте в коментарийте свойте въпроси, а също може да ми изпращате схеми. Мойте контакти ги има на Сайта.

Източник: https://worksam.ru/generator-kapanadze/

http://gorchilin.com/articles/experiment/coil_short_pulses_2
Тук е описан ефект благодарение на който можете да съберете установката.

Нужны первичная и вторичная катушки. Первичный импульс подаётся на первичную катушку.
И здесь, возникающий электромагнитный импульс передаётся во вторичную катушку.
Возникает резонанс, и во вторичную катушку извне начинает поступать энергия

Превод:
Нужни са първична и вторична бобини. На първичната се подава първичен импулс.
И тук, възникващия електромагнитен импулс се предава на вторичната бобина.
Възниква резонанс и във вторичната намотка започва отвън да се получава енергия

montanar:
Ванчуууу бая време ти трябваше да предположиш че е глупост - даже и логично мислене се опита да включиш.
Браво има надежда!

/Мен друго ми е чудно в цялата тая чудесия на някой болен мозУк ..... въпреки че не съм космат електрончик виждам една камара глупости и по самата схема..... остава да не знам всички закони в електрониката или да има някакви новооткрити или известни само на автора ма да питам ....... (ша ма извините)
Това и като преубразовател на напрежение ми се вижда пълна идиотия .... колко ток ш мине Л2 която е 0.18мм ?!?!
Но ок - минали са колко са минали - нагнясали сме напрежение - така като гледам до към киловолт ....
Там има некво исктище де праска и смарди на циганин - за чи хуй е там не знам - аа сетих се да прай импулси за втория таф ....
вторя траф се знае че трее да е с 10 врътки .... а на там как ни кеф и колко ни кеф ...... и за чи хуй е тоя втори траф ......
Ама ОККК после неколко капацитета за сол и бам пак искрище - малко мирише от първото явно .....
Маразма продължава ..... една бАбина на късо щото не ни е достатъчно весело и после 3 ламБи - щото ако е една ш земе да изгори предполагам от неземната (заземена) идиотия .....


--- Цитат ---Възниква резонанс и във вторичната намотка започва отвън да се получава енергия
--- Край на цитат ---
аааТаТуууууу !


Продължавай все така Ванчо - поне ни веселиш

xakep:
 ;D ;D ;D Здравейте, скоро не бях чел толкова задълбочен анализ на електрическа схема... Правил и експериментирал съм почти всички схеми по Български и руски форуми и чакам нещо ново да излезе, че покрай тази карантина нямам с какво да се занимавам. Някакъв нов концепт, идея , нещо ??

Altium:
Преди 10 години говорихме с Капанадзе по видеовръзка през Скайп - бяхме общо 4-ма в конференцията: аз, един познат българин радиолюбител (който е завършил в Грузия), Капанадзе и неговия представител (който се оказа даже състудент на моя познат радиолюбител - учили са заедно).

Капанадзе идваше от съседното село с велосипед и специално за конференцията се обличаше с най-новите си дрехи, понеже явно той дори няма компютър, а за конференцията беше нужен компютър, скайп и камера.

След месеци безполезно общуване се уверихме, че Капанадзе е много изпечен мошеник и няма нищо реално направено.
Оказа се, че е сключил договор с турска енергийна компания, взел им е крупна сума пари (стотици хиляди) и не е предоставил обещаните по договора няколко 100-киловатови прототипи.
Това ни го разказа представител на турската компания, защото се свързахме с тях по повод казуса Капанадзе.
След това пък един англичанин се излъгал и му дал 10 000 паунда, но не получил прототип та се беше жалвал наред по форумите.

Има една много мъдра приказка: докато има глупаци, ще има и тарикати.
И такива като Капанадзе ще има постоянно, защото те живеят за сметка на масата тъпаци, които им вярват.
Който иска да се убеди сам - може да се свърже с Капанадзе и разбира се може да отиде в Грузия, за да се увери на място че там няма нищо реално.

mi68:
Здравейте,
Генератора на Капанадзе. Мит или реалност? Това е най-важния въпрос и провокира мислене.
След хаотични опити тип " проба грешка " реших, че трябва да  подходя научно.

Навремето като студент имахме дисциплина " Теоретични основи на съобщенията", там се разглеждаха вериги и сигнали. Допълнително си спомних "Електроакустика", "Електродинамика" и " Теоретични основи на електротехниката". Тези неща са важни за СЕ генератор.

Започвам с вериги и сигнали.
-линейни вериги описват се с линейни диференциални уравнения и важи принципа на суперпозицията. Линейна верига е трептящия кръг. Тук може да получим интерференция или стояща вълна.

-нелинейни вериги се описват с нелинейни диференциални уравнения. За тях не важи принципа на суперпозицията. Освен това те внасят нови съставки в спектъра на сигналите.

-параметрични вериги се описват с линейни диференциални уравнения с променливи коефициенти. Това означава, че поне един от тях зависи от времето. Параметричните вериги притежават обединени свойствата на линейни и на не линейни вериги и процеси. За тях по подобие на линейните вериги важи принципа на суперпозицията. От друга страна, при въздействие на хармонично трептение те предизвикват получаването на нови съставки в спектъра му и по тава приличат на нелинейни вериги. Параметричен процес е примерно синхронното детектиране. Друг параметричен  процес е параметричното усилване. Параметричният усилвател се захранва с променливо напрежение (енергия) и с това се отличава от другите видове усилватели захранвани от постоянно напрежение (енергия).

Накратко разгледах веригите сега че разгледам сигналите. Най-лесен метод е спектрален анализ с ред на Фурие. Всеки периодичен сигнал може да се разложи на постоянна съставка и на хармонични. Ако сигнала е симетричен на ординатната ос то постоянната съставка е 0, примерно синусоидален сигнал. Постоянната съставка е нежелателна, защото подмагнитва ферита или желязната сърцевина и генератора работи с ниско КПД. За СЕ генератор това трябва да се компенсира с усилването или да се предвиди въздушна междина в магнитопровода на трансформатора.       
 
Остава вълните. Имаме два вида вълни плоска (линейна) и сферична (нелинейна). Двата вида вълни се доближават до линейни или нелинейни вериги.

От изложеното следва, че може да се направи СЕ генератор по пътя на параметричното усилване, тъй като имаме бял космичен шум, за ПОВ да  ползване на сферична вълна, известна като близка зона при предавателя.
 Друг вариант е ползване на свободната центробежна и гравитационна сила при палачинкови бобини, за това съм писал, т.е енергия на формата, но нещата не са докарани до края. 

От горното може да се направи анализ на схемата от колегата Van.
Имаме качер с подмагнитнане на трансформатора. След това изправяне и получаване на постоянна съставка. Искра и широк спектър, трептящ кръг и липсва параметричния усилвател. Ако проводимостта на второто искрище работи като параметричен усилвател то трябва да работи с удвоена честота, както е при синхронното детектиране. Това детектиране се разви при ИС, тук наблюдавам сериозен пропуск. Това прави схемата глупава. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия