Автор Тема: Започват игрите на глада  (Прочетена 99142 пъти)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 279
  • Vae victis !
Re: Започват игрите на глада
« Отговор #150 -: Юни 10, 2025, 03:50:02 pm »
Ветко, дали ще доживея на кака Урсула нещо да се случи? Като си вътре в проблема, от теб ще чакам сведенния!
Готово бе!

<a href="https://www.youtube.com/v/3K5VQQgYsIg" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/3K5VQQgYsIg</a>

Лос-Анджелес в огне: мексиканский бунт против Трампа! 🇺🇸🌮🇲🇽

П.п. Мексико поиска 1/3 от територията на САЩ
       https://mediamall.info/news/meksiko-poiska-1-3-ot-teritoriyata-na-sasht-43578news.html

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 414
« Отговор #151 -: Юни 10, 2025, 06:10:11 pm »
Лос-Анджелес в огне: мексиканский бунт против Трампа! 🇺🇸🌮🇲🇽
Бате, преди 4 години едни подобни атакуваха Капитолия и влезнаха вътре. Имаше доста пострадали. Това са нормални процеси в една нормална държава - точно както Костя късия микрофон реши да залее сградата на европейския парламент в София. Някой ще отнесе една палка, ще го полеят с газ... и нещата ще утихнат.
Съвсем друго е обаче когато робите в една държава се вдигнат. Тогава вече става страшно.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #152 -: Юни 10, 2025, 06:18:10 pm »
Явно или не си гледал видеото, или не разбираш руски, или се правиш на куха лейка.
Човека ти го каза... за робите.
« Последна редакция: Юни 10, 2025, 06:38:31 pm от VITAN »

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 531
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #153 -: Юни 10, 2025, 07:31:51 pm »
Витане Витане. Каква е тази работа? Продъниха ми се ушите и ми се увеличи далекогледството с един диоптър да слушам и гледам в споделените от теб клипове  където разни руснаци обясняват ма хората колко зле се живее в америка как гладуват и спят под мостовете разни емигранти и бездомници подлъгани от империалистическата идеология да дойдат в Америка, а там мизерия.  Теъмп реши да върне щастието и искрицата в очоте на тези заблудени хора като ги върне по родните им места да си  живеят отново щастливо там. А те вместо да му благодарят за жеста взели да се бунтуват искат си робството и това е. Деба тоя мазохизъм у тия мексиканци. Не си дават робството и това е.  Явно и ти си като тях, лихо ти е без руското робство ;D  ;D  ;D

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #154 -: Юни 10, 2025, 07:35:47 pm »
Да, ете тук специално за тебе е обяснено, къде е заровено кучето.
Тръмп/САЩ са пред фалит.
А Калифорния не плащала дългове! Ти да видиш!
И още много...

https://rutube.ru/video/edce6b7a5f031076e81a29cd16bdf955/

Калифорния готова отделиться от США! Трамп не может остановить мятеж!

П.п. Какви са твоите чувства не ме вълнува. Като не ти изнася:
не гледай, НЕ задавай въпроси, НЕ ме адресирай.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #155 -: Юни 10, 2025, 08:39:14 pm »
Искаш не искаш Витане, въпроса вече е зададен. Той е адресиран до теб по скоро риторично. Всеки що годе мислещ човек ще намери отговора и ще ставаш все по смешен в очите на мислещите. Не знам струва ли си заради тия 30 сребърника???

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #156 -: Юни 10, 2025, 08:48:51 pm »
И да добавя:
Не си мисли, че това за тридесетте сребърника е само предположение"изстрел в мрака" не съвсем наясно съм. Само ще ти кажа след линка "аз също"
  https://it.dir.bg/web/pari-sreshtu-dezinformatsiya-kak-saytove-gabi-izhranvat-mashinata?fbclid=IwQ0xDSwK1TqtjbGNrArVOK2V4dG4DYWVtAjExAAEeupk2RUHatjyj-rKtYu5xHBo0-KrUsdRDwcwsDWqcI2CWNMzUJsOJ7xD2HB8_aem_okA-JHzMz0vmejGyMMOO7g   

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 414
« Отговор #157 -: Юни 10, 2025, 08:59:17 pm »
И да добавя:
Не си мисли, че това за тридесетте сребърника е само предположение"изстрел в мрака" не съвсем наясно съм. Само ще ти кажа след линка "аз също"
  https://it.dir.bg/web/pari-sreshtu-dezinformatsiya-kak-saytove-gabi-izhranvat-mashinata?fbclid=IwQ0xDSwK1TqtjbGNrArVOK2V4dG4DYWVtAjExAAEeupk2RUHatjyj-rKtYu5xHBo0-KrUsdRDwcwsDWqcI2CWNMzUJsOJ7xD2HB8_aem_okA-JHzMz0vmejGyMMOO7g   

Найш колко интересно е като пускаш това де Витко е "написал собственоръчно" в гугъля... Отвежда те на много "интересни" места :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #158 -: Юни 10, 2025, 09:02:48 pm »
Що мизерствате и се гърбите да работите?!
Няма да повтарям като за дебили.
Какви 30 сребърника, кой ти работи за семки и бонбонки!??

Всички знаят == 4 бона !!
После бонуси за постижения.
Само свирвате и редим далаветата...

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 653
« Отговор #159 -: Юни 10, 2025, 09:32:24 pm »
Готово бе!
Ветко от както започна да конвертираш, левче/евро, за нуждите на хотелчето, взе да изкукваш! Аз те питам за кака ти Урсула, ти ми думаш за хаАмерика, кво ставало! Ми забавляват се!

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #160 -: Юни 10, 2025, 09:40:47 pm »
Каквото повикало, такова се обадило.
Какъв ти е проблема?!
Не ме занимавай със себе си.
Не си ми интересен по никакъв параграф.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #161 -: Юни 11, 2025, 07:08:41 am »
Що мизерствате и се гърбите да работите?!
Няма да повтарям като за дебили.
Какви 30 сребърника, кой ти работи за семки и бонбонки!??

Всички знаят == 4 бона !!
После бонуси за постижения.
Само свирвате и редим далаветата...
Витане Витане. Можеш да ги обръщаш в какви ли не валути и да получаваш какви ли не стойности. Обаче като превалутираш каквато и да било стойност във валутата използвана от Пилат Понтийски и винаги се получават 30 сребърника.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #162 -: Юни 11, 2025, 07:24:25 am »
Не си умен. Меко казано.
Като типичен протестант си ми се чини.
Православен защитава най-голямата православна държава под Слънцето (а и изобщо).
Ако на тая плосткост разглеждаш нещата.
Какви 30 сребърника, какви 5 лева?!
Ако защитавам англо-сакси, тогава можеш да конвертираш по този начин.
Иначе си е чиста демагогия.
Ни повече...
... ни по-малко!

По каква логика според теб трябва да надувам свирки на англо-саксите?!
Ако ти намираш някаква, надувай си.
Не ме забърквай!

Аа, ясно, намираш англо-саксонската вяра за най-правоверна.

1. Това вече е за друга тема.
2. Не искаш да си спомниш думите: По плодовете им ще ги познаете...
3. Плодове: лицемерие, LGBTq+(- по 3,14) и пр., и пр. (че нямам време за 5 страници текст).

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 653
« Отговор #163 -: Юни 11, 2025, 06:38:19 pm »
Какъв ти е проблема?!
Не ме занимавай със себе си.
Не си ми интересен по никакъв параграф.
Ми само ЕГНето ми е проблема! Е що да не съм ти интересен като потенциален клиент? Начи хотелчето ако е многозвездно, като например с баня и пешкир в края на коридора одма съм клиент! На времето твоят фюрер, пропусна тези екстри да изясни, като те рекламмира като хотелиер ама нищо, не е проблем, дай адреса! Тук за заможните форумци!

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Vae victis !
« Отговор #164 -: Юни 12, 2025, 09:53:19 am »
https://wow-media.bg/2025/06/12/%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b3%d0%b8-%d0%b2-%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0/

...Братоубийствените войни някога се смятаха за участ на страните от третия свят, но днес – докато колите горят и коктейлите Молотов експлодират в Лос Анджелис и Париж – стана ясно, че златният милиард неизбежно ще получи същото.

Историческата справедливост, каквато е: „момчетата“ бяха толкова усърдни в разрушаването на режимите и обществата в другите страни, че дори не забелязаха как подготвиха условията да се озоват самите те в същата история.

Една от причините е очевидна – миграционната политика, която беше специално разработена така, че сред новодошлите да царува негативен подбор, те да не се асимилират чрез честен труд, а да се натрупват в своите гета, противопоставяйки се на местното население.

В резултат на това в големите градове в Европа и Съединените щати местните жители отдавна са се превърнали в малцинство. В Лондон и неговите предградия, например, белите англичани съставляват само 20% от всички ученици. В градове като Бирмингам и Лестър английският език е престанал да бъде езикът на общуване за по-голямата част от населението.

Между другото, скорошните погроми в Лестър бяха причинени от конфронтацията между индийската и пакистанската общност: момчетата решиха да оправят сами нещата на фона на военния конфликт между Индия и Пакистан.

Неотдавнашното „честване“ във Франция на победата на Пари Сен Жермен над италианския Интер изглеждаше също толкова странно. Тълпа от чернокожи и араби, развяващи палестински знамена, извършиха около 700 палежа, раниха повече от сто и убиха двама души. Какво празнуваха, когато оскверниха паметника на Жана д’Арк? Победата си над Франция?

Ясно е, че националната идентичност на французите и англичаните се разрушава с ускорени темпове. Американският публицист Род Дрехър пише за това с тревога, обсъждайки високата вероятност от масови етнически конфликти в Европа.

Но още по-важен фактор за нестабилността стана икономическият. Западната средна класа, някога обект на завистта на света, сега е притисната между тесен слой свръхбогати и многомилионните маси от лумпени от цял свят, които наистина нямат какво да губят, освен веригите си.

Икономиката на бившия златен милиард е в продължителна рецесия. Цените хапят смъртоносно, заплатите не растат, социалните помощи са спрели, безработицата чупи рекорди, добавете към това деиндустриализацията и вълната от фалити, причинени от антируските санкции.

Местното население би толерирало правителствата си с техния некомпетентен „мултикултурализъм“ дълго време, ако икономическият спад не беше тръшнал всички. Пълната безнадеждност води до масови демонстрации като английските протести в Саутпорт миналата година.

Оказва се, че от една страна, жителите на бившите колонии, гневни на своите потисници и робовладелци, са заели ниска стартова позиция. Те са дълбоко разочаровани от западната си мечта – след като се преместиха, така и не успяха да се измъкнат от бедността – и са готови да си отмъстят на всички за това.

От друга страна, има достатъчно много радикализирани маси от местното население, които медиите наричат „десни националисти“. Всичко това определено има потенциал да се развие в мащабна конфронтация.

Известният британски историк, професор в Кингс Колидж в Лондон Дейвид Бец предполага, че Западът е поел курс към гражданска война и няма да може да се върне назад. Първият театър на военните действия ще бъде Великобритания, последвана от Франция, Германия и Швеция. Предвид липсата на граници в Шенгенската зона обаче, тя може да се разпали на най-неочаквани места.

Бец смята, че мегаполисите ще се превърнат в епицентрове на сблъсъци, тъй като именно там коренното население бързо се превръща от мнозинство в малцинство. Инфраструктурата там е изключително уязвима и дори една терористична атака може да доведе до мащабна криза, лишавайки градското население от електричество, вода или хранителни запаси.

На свой ред коренното население е по-склонно да напусне големите градове, заселвайки се в селските райони, и именно оттам да се бори колкото може с бандите, завзели мегаполисите.

В най-добрия случай Европа ще живее през следващите няколко години в режим на латиноамериканска реалност, когато жителите на богатите квартали могат да си позволят да се оградят от касапницата в бедните райони. В най-лошия случай касапницата ще погълне всички.

Звучи като дистопия? Но това е популярна тема във висшите кръгове, способна да задейства машината от самоизпълняващи се пророчества.

Бившият съветник на Борис Джонсън Доминик Къмингс казва, че британските разузнавателни служби сериозно обсъждат на най-високо ниво нарастващата вълна от расово, етническо и криминално насилие в страната, дори когато „режимът се опитва да го опише с други думи“.

Днес европейците и американците спорят само за това кой ще бъде първият, който ще падне в бездната на гражданската война. Какво трябва да направи Русия тук и какъв е нашият интерес сега?

Преди всичко, трябва да разберем, че пълномащабен конфликт с Европа би бил огромен подарък за тях – това е, което искат повече от всичко на света, би им позволило да се обединят и да издържат още няколко години. Тук си струва да вземем пример от Китай: въпреки всякакви провокации и обиди, Небесната империя не влиза в бой, чакайки трупът на врага си да преплува по реката...