Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Какво ни трябва за да сме независими от монополите?

<< < (5/15) > >>

Bat_Vanko:
tobo1, казах ти "без философски излияния" а какво получавам... Народа на времето го е казал: "който не работи не трябва да яде:, перефразирано: "ако не се потрудиш - няма да получиш". Ако и сега не можеш да го разбереш не е по моя вина...
scarface, същото казвам и на тебе. И добавям: имам апартамент в града но въпреки това живея на село. Не се оплаквам от нищо, повече ми харесва и имам по голяма възможност за работа. Вместо да си чешете езиците ОТНОВО, първо купете си къща и тогава всички възможности за преустройство сами ще дойдат.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: scarface в Март 25, 2020, 07:47:39 pm ---някаква турбина за ток

--- Край на цитат ---
няма турбина за ток  :), има турбина за трансформиране на един вид енергия, обикновенно на движещ се флуид, във друг, или въртеливо движение на вала на турбината, която ще ви върти генераторче.

На вас ви трябва обаче мини турбина, която вие (предполагаемо с малко познания и умения) можете да си направите (та даже и да е в груба форма). а на мегаватови каквито се правят и обикновено. Тоест турбина която може да ви дава до 5 KW ( напълно достатъчно ) и, най-важното, от топлинен източник на енергия (понеже в сравнение с другите е най-посояннен и високо енергиино концентриан) който вие контролирате (или купувате локално, като например дървен материал или въглища) а не купувате от където и да било от света. За ядрен източник на не говоря, понеже е смешно да се мисли за това сред потенциалния стандартен потребител на такива системи, и явно това не е по вкуса на всеки.  Така ще сте в някаква степен независим, до колкото имате познания да си потъркате системата разбира се ( и туи отново опираме до познания и умения), в противен случай използвате стандартни генератори, които си купувате (отест чакате някой да ги произведе) и в допълнение купувате и горивото за тях ( и изобщо не гооврим за тяхната ефективност ) и сте "чуствате" независим докато можете да си позволите да го купувате.

Колегите във форума знаят много добре моето мнение по този въпрос (даже имам отворени теми точно за това) и затова няма да го разисквам тук.

Радико:
epwpixieq-1 не ти ли е хрумвало, че горивото за един такъв генератор можеш да си го произведеш сам.

Радико:
Van А като спре вятъра какво прайме.
Зима студ мъгла тъмно въздуха не помръдва. О кво става единия умира от студ а другия бастър копче и пей сърце.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Март 25, 2020, 09:10:11 pm ---epwpixieq-1 не ти ли е хрумвало, че горивото за един такъв генератор можеш да си го произведеш сам.

--- Край на цитат ---
Всъщност ми е хрумвало, та даже и знаем че сме коментирали много по такива теми на страниците на форума. Но вместо да хвърляте коментар ей така, да се каже нещо неуточнено, направете един логично изграден коментар, който да покаже стъпките за самостоятелното произвеждане на това гориво със съответните разходи на енергия ( понеже тук това е най-важното ), и изразходването на единица от това (самостоятелно направено) гориво  за поддържане на 1 KW, на изхода на такъв (закупен) генератор.  Така най-малкото, не само ще изразите нещо което ще бъде полезно, но и най-вероятно може би ще помогнете група участници във форума да разберат какво представлява идеята сами да си правят гориво и, което може би е по-важното, каква е енергийната ефективност на този процес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия