Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Какво ни трябва за да сме независими от монополите?

(1/15) > >>

scarface:
Предвид скорошните събития и че тея който се считат за господари решиха да придвижат нещата по-бързо, реших че е време да обсъдим и една по болна тема - връщането ни обратно на село :)  За целта на упражнението ще предположим, че имате място в което се каните да живеете, което е няколко декара, но няма ток и вода. Какви решения имате за такива моменти. Соларните панели колкото и да са примамливи като решение са доста скъпи за закупуване и се изплащат много бавно. Ветрогенераторите пък са ефективни само ако има вятър и т.н. Нека да обсъдим и всеки да даде идея, ако утре се събудим в някакво постапокалиптично общество, как ще решим проблема с най- важните ни нужди - храна, подслон, енергия и т.н. Идей за водни електроцентрали, ефективни печки, бойлери, генератори, устроиства за обезсолявне на вода... всички идеи са добре дошли. Мисля че въпроса вече си е сериозен, затова без майтапи.

juliang:
И пушки, пушки да не забравите. И патрони.

dmitarp:
и то голямо калибрени 12.7 милиметрови най-добре, може и ръчни отбранителни гранати, 120 милиметрови мини и минохвъргачки, за всеки случай лък и стрели с отровни накрайници или с биооръжие,  няколко варела с барут и напалм, резервоар с чиста вода, два сандъка с пастърма....

Радико:
Най важното мисла дек е големшка река наблизо и глава дет не потъва да не мое се удавиш.

scarface:
Не бях влизал с години в форума ви и къде ми трябваше пак да го правя. Освен да си говорите глупост друго правите ли тука?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия