Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Парадоксите на конспирациятя - Харалан Александров

<< < (4/19) > >>

mind:

--- Цитат на: juliang в Март 18, 2020, 02:16:56 pm ---mind, пич... що ме караш да започвам едни такива неудобни спорове...

--- Край на цитат ---
Не ви карам, сам се самонавивате, смятайки че съм някакъв русофил или защитник на соца. Няма такова нещо.
Но:

--- Цитат на: juliang в Март 18, 2020, 02:16:56 pm ---Имало турски кланета. Ми имало е... Имало е и руски кланета, имало е и Народен съд, имало е и Белене.

--- Край на цитат ---
Е като ги е имало, що трябва да се отричат? 500г. история на десетки поколения от различни области, ей така с 5 реда им се тегли хикса от един видимо платен драскач. Ние за период от 50г. не се разбрахме кво и що било, дето има и кадри и записи и живи свидетели, обаче за 5 века няма проблеми. Изваждаме малко факти в наша полза, плясваме една статия и си отупваме ръцете за добре свършената работа. После пишем и една статия за "Парадоксите на конспирацията" - демек не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво говоря.
Ама то едно зло не се оправдава с друго по-голямо зло, както впрочем правите и вие.

--- Цитат на: juliang в Март 18, 2020, 02:16:56 pm ---Даже би казал че има разлика - турците са клали само непослушните, докато сега целия народ е подложен на геноцид, независимо от партийната или ентическа принадлежност.

--- Край на цитат ---
Значи, когато са клани и обирани българи на собствена територия - не е геноцид, а когато напускат страната заради липса на поминък (и мързел) - вече е?

--- Цитат на: juliang в Март 18, 2020, 02:16:56 pm ---Или ще отречеш че по времето на турското робство е имало немалко българи, които са успели да започнат и развият бизнес - както в рамките на България, така и извън нея?

--- Край на цитат ---
А вие да не би да отричате, че под руско робство не е имало такива българи или сега под EU американско също няма? Те ли са представителната извадка за състоянието на държавата?

Както и да е, имайте си мнението, но го давайте малко по-безпристрастно.

Радико:

--- Цитат ---  А вие да не би да отричате, че под руско робство не е имало такива българи или сега под EU
--- Край на цитат ---
А ти можеш ли да ми посочиш друг период в историята в който българския народ е бил по свободен от сега. Не казвам че сега народа е свободен обаче в кой момент е бил ПО СВОБОДЕН ОТ СЕГА

VITAN:
"Никой не е по-безнадеждно поробен от тези, които заблудено вярват, че са свободни."
Гьоте

"Когато се удариш в решетката на свойта свобода, когато мразиш силно, а мечтаеш любовта. Когато падаш и си мислиш, че летиш, когато ти се пее и усещаш, че мълчиш..."
Подуене блус бедн

Като как България постига всички критерии за колония, а народът е свободен?

Ти не можеш, но аз ще ти кажа. Трикът се крие в евроатлантическите ценности:
- Да обичаш всичко, освен добродетелите. Да прощаваш всичко, освен величето!

juliang:

--- Цитат на: mind в Март 18, 2020, 07:44:49 pm ---... Значи, когато са клани и обирани българи на собствена територия - не е геноцид, а когато напускат страната заради липса на поминък (и мързел) - вече е?

--- Край на цитат ---

--- Цитат ---1858 Бонал/Ст. Загора пара  до 180 души/до 5 000 оки фина коприна
1860 Ив. К. Калпазанов/Габрово водна 16–18 души/ 12–15 тона гайтан
1861 Д. Викенти, Ст. Карагьозов/ Търново; Габрово пара до 300 души до 2 000 кг коприна годишно
1865 Ангел Попов/Килифарево до 4 500 оки хартия годишно
1866 Христо и Захари Гюрови/Самоков пара 7 800 оки спирт годишно

--- Край на цитат ---

Една мъничка част от фабриките преди освобождението.
Искам да покажа, че "клането" не е било поголовно, както се показва по филмите преди 1990-та година. Огромна част от българите са живели необезпокоявани и на практика свободни.

И в края на краищата ... само 100 години по-рано в Щатите са бесели негри по дърветата. Притежавали са ги като животни - буквално. Я някой да ми посочи негър-собственик на ферма или плантация в Щатите през 18-ти век? :)
Руските крепостни селяни са били горе-долу в същото положение. Така че ...

Радико:
Витане продължаваш да плещиш колко поробени сме сега. Също като epwpokseq с локуюите за турбините. Аре изплюли камъчето кога сме били по свободни. Кога БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е бил по свободен.от сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия