Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (549/721) > >>

Радико:
Светльо само да вметна, че чумната епидемия няма нищо общо със наличието или липсата на хигиена. Чумата не се предава нито по въздушнокапков път нито от ядене със мръсни ръце примерно.
По скоро може да се каже, че се предава по кръвен път заразяване от кръвосмучещо насекомо.

svetlio760:

--- Цитат на: Радико в Декември 13, 2021, 07:13:33 pm ---Светльо само да вметна, че чумната епидемия няма нищо общо със наличието или липсата на хигиена. Чумата не се предава нито по въздушнокапков път нито от ядене със мръсни ръце примерно.
По скоро може да се каже, че се предава по кръвен път заразяване от кръвосмучещо насекомо.

--- Край на цитат ---
Тогава остава храната.

svetlio760:

--- Цитат на: Радико в Декември 13, 2021, 07:13:33 pm ---Светльо само да вметна, че чумната епидемия няма нищо общо със наличието или липсата на хигиена. Чумата не се предава нито по въздушнокапков път нито от ядене със мръсни ръце примерно.

--- Край на цитат ---
Ако се вярва на уикипедията хигиената би играла основна роля в превенцията от чума: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D1%83%D0%BC%D0%B0

Радико:
Колкото хигиената ще те спаси от ухапване на комар и разболяване от малария толкова ще те спаси и от ухапване от Бълха и разболяване от чума.

dymelsoft:
Така, доколкото виждам тази тема явно ще клони към безкрайност. Виждам също и доста крайни позиции за и против ковид "ваксините".

Все пак ще си позволя да обобщя темата или как ми изглеждат нещата лично на мен.

Един основен факт към днешна дата е броя на ваксинираните хора в света и той е около 3.5 милиарда, доколкото са официални данните по този въпрос. Не откривам информация колко от тези 3.5 млд са с мРНК ваксини. Предполагам че поне 20% се падат на мРНК ваксините, а може би и по малко, защото в Индия и Китай се прилагат векторни ваксини. В Индия се прилага Covishield, което всъщност е търговското име на АстраЗенека, за Китай е ясно, че там изобщо не се прилагат американските mRNK ваксини.
Сега, ако черните прогнози за последвали заболявания и смъртност причинени от ваксините в порядъка на 40% от ваксинираните, то се предполага, че населението в следващите 5 години ще намалее с близо един милиард по груби сметки.  ???
Звучи доста страшно и според мен малко вероятно, нооооо?

Като оставим на страна всички странични ефекти от прилагането на тези течности, очакваните и реалните резултати към днешна дата са доста различни. Това което се рекламираше, като основна причина населението на планетата да се ваксинира беше, че само и единствено така ще се сложи край на въпросното заболяване. Уви резултатите от тази масова "ваксинация/експеримент" явно не решиха този проблем, само го удължиха във времето и определено доведоха дори до промяна на значението "ваксина", което е меко казано цинично. Още по странно е, как въпреки твърде незадоволителните резултати от проведения експеримент с 3,5 милиарда хора, той не само не се прекратява, ами се засилва с още по-голяма сила, защо? Каква е целта всъщност? Все пак вълните си идват, щамовете си върлуват, разболяват се и ваксинирани, че и дори умират, но пък ние сме "дъбовици" и ще инжектираме хората нонстоп докато хване декиш, щото така. 

Не съм привърженик на крайностите, но всичко на което ставам свидетел не ми харесва и все повече ми заприличва на едно голямо зло опаковано в "добри намерения" и "загрижено" пробутано на хората с вече форматирано робско съзнание.
Това е начина по който ми изглежда светът в момента и в евентуалното бъдеще, освен ако....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия