Автор Тема: Анти корона вирус  (Прочетена 542831 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 193
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2400 -: Ноември 27, 2021, 08:24:06 pm »
Ваша Светлост, ако си злобен безработен, и нямаш пари да си купиш свястно питие, не е наш проблемът?

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 512
  • Невежеството ражда химери...
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2401 -: Ноември 27, 2021, 09:09:43 pm »
Да, а когато аз преекспонирам се сърдите :)
Опаньки, что случилось?
Ишраильският министерски съвет заседава в ядрен бункер, 1 ишраильтянин болен от новата мода вирус и 2-ма под подозрение. Всички на практика в Израел надупчени, но умуват: не е ли по-добре пак да дръпнем 1 жестока карантинка?!
-
<a href="https://www.youtube.com/v/q_v8A_aPWMU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/q_v8A_aPWMU</a>

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2402 -: Ноември 27, 2021, 09:15:51 pm »
Ша дръпнат, и не само в САЩ.
Ако съмненията за тоя щам се оправдаят, започваме на практика всичко отначало - преболедуването малко повече, ваксинирането малко по-малко ще помогнат, но на практика всички ще са податливи на него.

Ти кажи знаеш ли Путин що дава интервю на живо само пред една журналистка? :)

Неактивен svetlio760

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 369
  • Пол: Мъж
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2403 -: Ноември 27, 2021, 09:20:53 pm »
Ваша Светлост, ако си злобен безработен, и нямаш пари да си купиш свястно питие, не е наш проблемът?
Ако съм, ама не съм. Реално и вие не сте мой проблем ма ми се слагате двамата с Юлиян! ;D

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 512
  • Невежеството ражда химери...
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2404 -: Ноември 27, 2021, 09:31:10 pm »
Ти кажи знаеш ли Путин що дава интервю на живо само пред една журналистка? :)
Това го пише в твоите опорки, които ви раздават.
Не ти гледаш редовно руски телевизии, налЕ !?

---=---
Един приятел вчера сподели, че хората около него са започнали да изпадат в апатия и безразличие към върлуващата в момента лудост, което според него било най-големият проблем. Моето мнение е същото - начинът, по който обществото свиква с разни откачени “мерки”, интегрира ги в ежедневието си и даже ги оправдава, е крайно притеснителен.
В тази връзка искам да споделя материал, който (поне за мен) е от изключителна важност. Дала съм на децата си да го четат, ще го преведа и тук. Използвам версията на д-р Меркола, когото следя от много години и който наскоро беше цензуриран от самия сенилен президент на разградения двор, преди познат като Америка. Американският сенат нареди на д-р Меркола да свали от уебсайта си десетки хиляди статии, посветени на здравето (витамините, спорта и имунитета), заплашвайки го със съд и отнемане на лиценз. Сега д-р Меркола има право да комуникира с милионите си пациенти и читатели само чрез директен абонамент, като всяка своя статия може да държи в интернет само за период от 48 часа. Следваме N@yKatA, няма как.
И тъй, надявам се статията, озаглавена “Защо хората доброволно жертват свободата си?” да бъде прочетена от колкото е възможно повече любопитни очи и особено от такива, които смятат, че нищо не жертват и че всичко е наред. Дълга е, ама какво от това - едва ли е по-дълга от указанията на СЗО как точно да кихаме и да си мием ръцете:
— — — — — — — — — — —
📜 Mattias Desmet (Матиас Десмет) е професор по клинична психология и магистър по статистика към университета в Гент, Белгия, и се занимава с онези обществени фактори и условия, които карат същото това общество доброволно да се отказва от свободата си. 

Обработвайки статистически данни по време на пландемията, проф. Десмет се натъква на аномалии, които го карат да осъзнае, че световното население е на път да постигне така нареченото “колективно съзнание” или онова състояние, наподобяващо колективна хипноза, което е основна предпоставка за установяването на всеки тоталитарен режим.
Наясно с формулата, прилагана в глобален мащаб през последните две години, както и с развитието, която тя целѝ, проф. Десмет описва нейните механизми и дава препоръки за противодействие в личен и общ план.
В края на февруари 2020, докато работи върху статистиките за заболеваемост и смъртност, професорът забелязва голям проблем с математическите модели и прогнози, изнасяни пред обществото и използвани за затваряне на “несъществения бизнес”, както и арестуване на хората по домовете. Тези модели представляват грубо преувеличение на риска от болестта, което недвусмислено се доказва от фактите по-късно. Пример за това е твърдението на учени от Лондонския кралски колеж, че ако Швеция не наложи локдаун незабавно, до края на май 2020 в страната ще има 80.000 смъртни случая. Швеция не налага локдаун, но вместо прогнозираните 80.000, леталните случаи са 6.000 (б.пр. - не повече от фаталните последствия при грип през предходни години).
Проф. Десмет намира за странно това, че политиката продължава да обосновава действията си с тези грешни математически модели, чиято ненадеждност е доказана отвъд всякакво съмнение. Именно по тази причина (и заради категоричния отказ на управляващите да отчетат съпътващите щети, които “мерките” нанасят) той започва да изследва психологическите аспекти на ситуацията.
Не след дълго установява, че очевидната слепота за истината се дължи на феномен, наричан в психологията “стадност” или “образуване на тълпа"- масова хипноза, която при определени обстоятелства може да се прояви във всяко общество, особено при наличие на социална изолация.
1️⃣ Социалната изолация в големи мащаби е първото и основно условие за образуване на стадо или тълпа, и именно това представляват модерните напоследък локдауни. Сега например на хората се вменява, че всякакъв контакт с другите, включително с членовете на собственото им семейство, би могъл да е смъртна присъда и в резултат някои от тях не напускат домовете си с месеци, от страх да не се заразят. Истината е, че социалната изолация е широко разпространен проблем в западните общества още преди пландемията и то не толкова сред възрастните, както обичайно се допуска, а сред младите - проучванията сочат, че 25% от младите хора нямат нито един близък приятел.
2️⃣ Второ условие за превръщането на едно общество в тълпа е масовото схващане, че животът е лишен от висша цел и смисъл. Проф. Десмет цитира данни, според които половината от всички възрастни вярват, че работата им няма стойност нито за самите тях, нито за другите. 62% от участниците в друго проучване споделят, че работният им ден преминава почти насън и не влагат никаква страст в това, с което се занимават. С други думи, и второто условие за формация на тълпа е налице дълго преди старта на пландемията.
3️⃣ Третият фактор за възникване на стаден принцип е наличието на обща и неопределена тревожност сред населението. Обща тревожност означава тревожност без ясно определима и специфична причина. Когато сме в джунглата и ни преследва лъв, страхът и тревогата имат естествен и лесно определим източник - хищно животно. Когато обаче се намираме в социална изолация и усещаме живота си празен и безсмислен, тогава изпитваме обща фрустрация, която не можем да свържем ментално или физически с конкретна заплаха. Съдейки по продажбите на антидепресанти и други психиатрични медикаменти през последните години, условие #3 за формиране на стадо е отдавна налице.
4️⃣ Четвърто условие за преобразуване на групата в тълпа е общата и неадресирана агресия, често пъти породена от горните три.
Когато тези четири обстоятелства се проявят сред по-голямата част на едно общество, всичко, което остава да бъде направено за постигането на неговата колективна хипноза, е да се измисли някаква история, която да посочи източника и причината за тревожността, като едновременно с това се предложи и спасителна стратегия. Чрез приемането на тази стратегия и участието в нея, независимо какво изисква то, хората най-сетне успяват да канализират тревожността си и придобиват фалшиво усещане за контрол, както и надежда, че опасностите могат да бъдат избегнати. Обединяването в героическа борба срещу общ (макар и въображаем) враг им връща чувството за социална принадлежност и благодарение на новооткритата солидарност, придава на живота им ново значение и ясна цел.
“Поставен на фалшива основа, този ентусиазъм задълбочава още повече психологическото откъсване от реалността, което може да обясни защо толкова много хора приеха безропотно телевизионната версия за нещата и прилагатпредписаната стратегия, въпреки че тя е очевидно абсурдна”, пояснява проф. Десмет. “Причината, поради която тези хора се съгласяват, е възстановяването на социалната им принадлежност. Науката, логиката или правилното действие нямат нищо общо с това. Чрез вливане в колектива те превключват от болезненото състояние на социална изолация към точно противоположното състояние на екзалтирана обвързаност, типична за масата или тълпата. Това води до нещо като ментална интоксикация, която е истинската причина за сляпото подчинение и която, подобно на религиозен култ, ги кара да се придържат фанатично към правилата, дори и с риск да нанесат вреди или да понесат лични загуби. Душевно или физическо здраве, дом, семейство, поминък или материално благосъстояние - нищо няма значение за изпадналите в хипнотичната магия на тълпата. Именно това е един от най-проблематичните аспекти на този психологически феномен, според проф. Десмет - склонността към самоунищожение чрез неестествено стесняване на фокуса.
Много подходящи тук са думите на Густав Ле Бон, прочут френски специалист в областта на социалната психология: “Масите никога не търсят истината. Те биха погребали доказателства, които не са по вкуса им и биха обожествили грешното, ако то ги блазни. Който може да ги храни с илюзии, лесно ще им стане господар, а който се опита да им каже истината, винаги ще бъде тяхна жертва”.
В книгата си “Тълпата: изследване на колективното съзнание”, Ле Бон разкрива в детайли характеристиките на човешките тълпи и склонността им да изоставят съзнателните разсъждения в полза на несъзнателните стадни действия. Той предупреждава, че ако дадено общество не успее да се мобилизира и пребори с липсата на вътрешна единност, както и с безумната идея, че животът няма смисъл, стадното поведение ще вземе превес и психологически увредените хора ще станат мнозинство.
Като ключов пример за това явление може да бъде даден нацисткия режим. Според проф. Десмет съвременните хора погрешно смятат, че диктатурата идва на власт само със страх и насилие. Нацисткият режим - както и водачеството, на което сме свидетели в момента - добива власт чрез експлоатация на дълбоко психологическия феномен, познат като “образуване на тълпа”. Не бива да се забравя, че болшинството хора са участвали в нацисткия режим и неговите зверства съвсем доброволно, водени не от страх, а от стадна хипноза.
Наистина е важно да се познават разликите между диктатура и тоталитарен режим. При класическата диктатура диктаторът става по-мек и по-малко агресивен, след като завземе властта и елиминира всички опоненти. Веднъж постигнал пълен контрол, той няма причина да продължи да бъде агресивен и се задоволява с неговото поддържане. При тоталитаризма, от друга страна, е валиден точно обратният принцип - най-големите и най-жестоките тоталитарни зверства започват СЛЕД превземането на властта и отстраняването на последния дисидент.
Спокойно можем да заявим, че преживяваме поредния решаващ момент в историята, в който някой се опитва да превземе абсолютната власт и да цензурира опонентите си. Ако искаме човечеството да оцелее и да предотврати глобалния тоталитаризъм, трябва да продължим да се борим ГЛАСНО срещу него, защото тогава, когато замълчим - тогава ще започнат истинските зверства. Все още нищо не сме видели. Най-лошото тепърва предстои, ако изберем да сме пасивни или позволим да заглушават гласа ни, защото тоталитаристите не спират да безчинстват, след като превземат всичко. Когато всички подходящи за обвиняване свършили, той започнал да унищожава своите. Избил половината членове на собствената си партия, въпреки че не били направили нищо нередно и му били верни докрай.
Следвайки същия наръчник, днес за врагове на народа са обявени антиимунизаторите, но когато и последният антиимунизатор изчезне и всеки на света получи заветната си игла, тогава за опозиция ще бъде нарочена някоя друга, съвсем произволна група, в която може да е всеки. Знайте, че дори да сте се имунизирали с всички дози и екстра дози сега, и да приветствате кръстоносните походи срещу лошите антиимунизатори, въпрос на време е да погнат вас.
Съдбата на падналото в тоталитарните лапи стадо е особено трагична, защото често пъти то умира с убеждението, че заслужава да умре. Изпадналите в състояние на масова хипноза нерядко се отричат от смисъла на собственото си съществуване и са готови да жертват дори собствените си родители или деца “в името на общото благо”, което обяснява как и защо някой би подложил поколението си на експериментална генна терапия, която е в състояние да го елиминира или осакати. Психологическият процес на разграждане на личността стопява умствените способности и рационалното мислене, и хората стават по-доверчиви и уплашени и от малко дете.
“В крайна сметка, всички стават еднакво глупави”, казва проф. Десмет. “Няма значение кой колко умен или образован е бил преди - при активиране на стадния принцип той ще изгуби способността си да мисли критично, заедно с всички свои други индивидуални особености… Тоталитаризмът е чудовище, което ВИНАГИ изяжда децата си”.
Друга важна подробност при стадността е това, че в общия случай едва 30% от членовете на дадено общество са склонни към нея. Изглеждат повече, но всъщност са малцинство. Има обаче едни други 40%, които просто се носят по течението, въпреки че хранят съмнения или предубеждения, защото главното им желание е да не привличат внимание и да не оспорват популярната версия. Останалите 30% са тези, които не се поддават на манипулация и внушения, и се опитват да събудят хипнотизираните.
По тази причина от ключова важност за предотвратяването на тоталитаризма е поведението на пасивните 40%. Ако те напуснат скамейката на зяпачите и се присъединят към останалите будни, колективната хипноза би станала невъзможна. За съжаление, статистиката сочи, че към днешна дата само 25% от хората са готови да изправят срещу колектива, независимо колко абсурдни или грешни може да са действията на този колектив, но положението би било различно, ако онези 40%, които предпочитат да мълчат, за да си спестят общественото неодобрение или проблемите, изберат да бъдат проактивни.
“За мен мълчанието не е опция”, казва проф. Десмет. “Да се изразява шумно и активно несъгласие е всъщност едно от най-важните неща, които можем да направим”.  Разбира се, това не е лесно, тъй като тоталитарните режими обикновено започват с превземането на медиите и тяхната централизация, а оттам и монопола върху информацията и мненията. Това, което можем да направим, наред с активното противопоставяне на режима, е да създадем мрежа от паралелни структури под формата на бизнес, технологии, организации, движения или творчески инициативи, които да служат като убежище за разума насред тоталитарното общество, но в морален аспект да остават извън него. Тази стратегия, използвана от Вацлав Хавел, преди да стане президент на Чехословакия, е добре обяснена в книгата му “Силата на безсилните”.
Добрата новина според проф. Десмет е, че тоталитарните режими винаги се самоунищожават накрая, а лошата - че вилнеят доста дълго и оставят малко оцелели след себе си. Той вярва, че настоящият световен тоталитаризъм е по-нестабилен в сравнение с предишни версии и съответно може да приключи по-рано. Неговият съвет е да намерим начин да оцелеем извън пипалата на това страшно чудовище, докато го чакаме да се самоизяде, но да не спираме да говорим и действаме против него, за да предотвратим голяма част от зверствата, на които е способно.
В края на краищата, също както и в медицината, превенцията е по-лесна, отколкото лечението на терминално болен. Колкото по-ефективно се борим против превръщането на обществото ни в изолирано, безполезно и уплашено стадо, толкова по-лесна ще бъде задачата на оцелелите след разпадането на поредния неуспешен тоталитарен експеримент.

Неактивен svetlio760

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 369
  • Пол: Мъж
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2405 -: Ноември 27, 2021, 10:52:57 pm »
Това го пише в твоите опорки, които ви раздават.
Не ти гледаш редовно руски телевизии, налЕ !?

---=---
Един приятел вчера сподели, че хората около него са започнали да изпадат в апатия и безразличие към върлуващата в момента лудост, което според него било най-големият проблем. Моето мнение е същото - начинът, по който обществото свиква с разни откачени “мерки”, интегрира ги в ежедневието си и даже ги оправдава, е крайно притеснителен.
В тази връзка искам да споделя материал, който (поне за мен) е от изключителна важност. Дала съм на децата си да го четат, ще го преведа и тук. Използвам версията на д-р Меркола, когото следя от много години и който наскоро беше цензуриран от самия сенилен президент на разградения двор, преди познат като Америка. Американският сенат нареди на д-р Меркола да свали от уебсайта си десетки хиляди статии, посветени на здравето (витамините, спорта и имунитета), заплашвайки го със съд и отнемане на лиценз. Сега д-р Меркола има право да комуникира с милионите си пациенти и читатели само чрез директен абонамент, като всяка своя статия може да държи в интернет само за период от 48 часа. Следваме N@yKatA, няма как.
И тъй, надявам се статията, озаглавена “Защо хората доброволно жертват свободата си?” да бъде прочетена от колкото е възможно повече любопитни очи и особено от такива, които смятат, че нищо не жертват и че всичко е наред. Дълга е, ама какво от това - едва ли е по-дълга от указанията на СЗО как точно да кихаме и да си мием ръцете:
— — — — — — — — — — —
📜 Mattias Desmet (Матиас Десмет) е професор по клинична психология и магистър по статистика към университета в Гент, Белгия, и се занимава с онези обществени фактори и условия, които карат същото това общество доброволно да се отказва от свободата си. 

Обработвайки статистически данни по време на пландемията, проф. Десмет се натъква на аномалии, които го карат да осъзнае, че световното население е на път да постигне така нареченото “колективно съзнание” или онова състояние, наподобяващо колективна хипноза, което е основна предпоставка за установяването на всеки тоталитарен режим.
Наясно с формулата, прилагана в глобален мащаб през последните две години, както и с развитието, която тя целѝ, проф. Десмет описва нейните механизми и дава препоръки за противодействие в личен и общ план.
В края на февруари 2020, докато работи върху статистиките за заболеваемост и смъртност, професорът забелязва голям проблем с математическите модели и прогнози, изнасяни пред обществото и използвани за затваряне на “несъществения бизнес”, както и арестуване на хората по домовете. Тези модели представляват грубо преувеличение на риска от болестта, което недвусмислено се доказва от фактите по-късно. Пример за това е твърдението на учени от Лондонския кралски колеж, че ако Швеция не наложи локдаун незабавно, до края на май 2020 в страната ще има 80.000 смъртни случая. Швеция не налага локдаун, но вместо прогнозираните 80.000, леталните случаи са 6.000 (б.пр. - не повече от фаталните последствия при грип през предходни години).
Проф. Десмет намира за странно това, че политиката продължава да обосновава действията си с тези грешни математически модели, чиято ненадеждност е доказана отвъд всякакво съмнение. Именно по тази причина (и заради категоричния отказ на управляващите да отчетат съпътващите щети, които “мерките” нанасят) той започва да изследва психологическите аспекти на ситуацията.
Не след дълго установява, че очевидната слепота за истината се дължи на феномен, наричан в психологията “стадност” или “образуване на тълпа"- масова хипноза, която при определени обстоятелства може да се прояви във всяко общество, особено при наличие на социална изолация.
1️⃣ Социалната изолация в големи мащаби е първото и основно условие за образуване на стадо или тълпа, и именно това представляват модерните напоследък локдауни. Сега например на хората се вменява, че всякакъв контакт с другите, включително с членовете на собственото им семейство, би могъл да е смъртна присъда и в резултат някои от тях не напускат домовете си с месеци, от страх да не се заразят. Истината е, че социалната изолация е широко разпространен проблем в западните общества още преди пландемията и то не толкова сред възрастните, както обичайно се допуска, а сред младите - проучванията сочат, че 25% от младите хора нямат нито един близък приятел.
2️⃣ Второ условие за превръщането на едно общество в тълпа е масовото схващане, че животът е лишен от висша цел и смисъл. Проф. Десмет цитира данни, според които половината от всички възрастни вярват, че работата им няма стойност нито за самите тях, нито за другите. 62% от участниците в друго проучване споделят, че работният им ден преминава почти насън и не влагат никаква страст в това, с което се занимават. С други думи, и второто условие за формация на тълпа е налице дълго преди старта на пландемията.
3️⃣ Третият фактор за възникване на стаден принцип е наличието на обща и неопределена тревожност сред населението. Обща тревожност означава тревожност без ясно определима и специфична причина. Когато сме в джунглата и ни преследва лъв, страхът и тревогата имат естествен и лесно определим източник - хищно животно. Когато обаче се намираме в социална изолация и усещаме живота си празен и безсмислен, тогава изпитваме обща фрустрация, която не можем да свържем ментално или физически с конкретна заплаха. Съдейки по продажбите на антидепресанти и други психиатрични медикаменти през последните години, условие #3 за формиране на стадо е отдавна налице.
4️⃣ Четвърто условие за преобразуване на групата в тълпа е общата и неадресирана агресия, често пъти породена от горните три.
Когато тези четири обстоятелства се проявят сред по-голямата част на едно общество, всичко, което остава да бъде направено за постигането на неговата колективна хипноза, е да се измисли някаква история, която да посочи източника и причината за тревожността, като едновременно с това се предложи и спасителна стратегия. Чрез приемането на тази стратегия и участието в нея, независимо какво изисква то, хората най-сетне успяват да канализират тревожността си и придобиват фалшиво усещане за контрол, както и надежда, че опасностите могат да бъдат избегнати. Обединяването в героическа борба срещу общ (макар и въображаем) враг им връща чувството за социална принадлежност и благодарение на новооткритата солидарност, придава на живота им ново значение и ясна цел.
“Поставен на фалшива основа, този ентусиазъм задълбочава още повече психологическото откъсване от реалността, което може да обясни защо толкова много хора приеха безропотно телевизионната версия за нещата и прилагатпредписаната стратегия, въпреки че тя е очевидно абсурдна”, пояснява проф. Десмет. “Причината, поради която тези хора се съгласяват, е възстановяването на социалната им принадлежност. Науката, логиката или правилното действие нямат нищо общо с това. Чрез вливане в колектива те превключват от болезненото състояние на социална изолация към точно противоположното състояние на екзалтирана обвързаност, типична за масата или тълпата. Това води до нещо като ментална интоксикация, която е истинската причина за сляпото подчинение и която, подобно на религиозен култ, ги кара да се придържат фанатично към правилата, дори и с риск да нанесат вреди или да понесат лични загуби. Душевно или физическо здраве, дом, семейство, поминък или материално благосъстояние - нищо няма значение за изпадналите в хипнотичната магия на тълпата. Именно това е един от най-проблематичните аспекти на този психологически феномен, според проф. Десмет - склонността към самоунищожение чрез неестествено стесняване на фокуса.
Много подходящи тук са думите на Густав Ле Бон, прочут френски специалист в областта на социалната психология: “Масите никога не търсят истината. Те биха погребали доказателства, които не са по вкуса им и биха обожествили грешното, ако то ги блазни. Който може да ги храни с илюзии, лесно ще им стане господар, а който се опита да им каже истината, винаги ще бъде тяхна жертва”.
В книгата си “Тълпата: изследване на колективното съзнание”, Ле Бон разкрива в детайли характеристиките на човешките тълпи и склонността им да изоставят съзнателните разсъждения в полза на несъзнателните стадни действия. Той предупреждава, че ако дадено общество не успее да се мобилизира и пребори с липсата на вътрешна единност, както и с безумната идея, че животът няма смисъл, стадното поведение ще вземе превес и психологически увредените хора ще станат мнозинство.
Като ключов пример за това явление може да бъде даден нацисткия режим. Според проф. Десмет съвременните хора погрешно смятат, че диктатурата идва на власт само със страх и насилие. Нацисткият режим - както и водачеството, на което сме свидетели в момента - добива власт чрез експлоатация на дълбоко психологическия феномен, познат като “образуване на тълпа”. Не бива да се забравя, че болшинството хора са участвали в нацисткия режим и неговите зверства съвсем доброволно, водени не от страх, а от стадна хипноза.
Наистина е важно да се познават разликите между диктатура и тоталитарен режим. При класическата диктатура диктаторът става по-мек и по-малко агресивен, след като завземе властта и елиминира всички опоненти. Веднъж постигнал пълен контрол, той няма причина да продължи да бъде агресивен и се задоволява с неговото поддържане. При тоталитаризма, от друга страна, е валиден точно обратният принцип - най-големите и най-жестоките тоталитарни зверства започват СЛЕД превземането на властта и отстраняването на последния дисидент.
Спокойно можем да заявим, че преживяваме поредния решаващ момент в историята, в който някой се опитва да превземе абсолютната власт и да цензурира опонентите си. Ако искаме човечеството да оцелее и да предотврати глобалния тоталитаризъм, трябва да продължим да се борим ГЛАСНО срещу него, защото тогава, когато замълчим - тогава ще започнат истинските зверства. Все още нищо не сме видели. Най-лошото тепърва предстои, ако изберем да сме пасивни или позволим да заглушават гласа ни, защото тоталитаристите не спират да безчинстват, след като превземат всичко. Когато всички подходящи за обвиняване свършили, той започнал да унищожава своите. Избил половината членове на собствената си партия, въпреки че не били направили нищо нередно и му били верни докрай.
Следвайки същия наръчник, днес за врагове на народа са обявени антиимунизаторите, но когато и последният антиимунизатор изчезне и всеки на света получи заветната си игла, тогава за опозиция ще бъде нарочена някоя друга, съвсем произволна група, в която може да е всеки. Знайте, че дори да сте се имунизирали с всички дози и екстра дози сега, и да приветствате кръстоносните походи срещу лошите антиимунизатори, въпрос на време е да погнат вас.
Съдбата на падналото в тоталитарните лапи стадо е особено трагична, защото често пъти то умира с убеждението, че заслужава да умре. Изпадналите в състояние на масова хипноза нерядко се отричат от смисъла на собственото си съществуване и са готови да жертват дори собствените си родители или деца “в името на общото благо”, което обяснява как и защо някой би подложил поколението си на експериментална генна терапия, която е в състояние да го елиминира или осакати. Психологическият процес на разграждане на личността стопява умствените способности и рационалното мислене, и хората стават по-доверчиви и уплашени и от малко дете.
“В крайна сметка, всички стават еднакво глупави”, казва проф. Десмет. “Няма значение кой колко умен или образован е бил преди - при активиране на стадния принцип той ще изгуби способността си да мисли критично, заедно с всички свои други индивидуални особености… Тоталитаризмът е чудовище, което ВИНАГИ изяжда децата си”.
Друга важна подробност при стадността е това, че в общия случай едва 30% от членовете на дадено общество са склонни към нея. Изглеждат повече, но всъщност са малцинство. Има обаче едни други 40%, които просто се носят по течението, въпреки че хранят съмнения или предубеждения, защото главното им желание е да не привличат внимание и да не оспорват популярната версия. Останалите 30% са тези, които не се поддават на манипулация и внушения, и се опитват да събудят хипнотизираните.
По тази причина от ключова важност за предотвратяването на тоталитаризма е поведението на пасивните 40%. Ако те напуснат скамейката на зяпачите и се присъединят към останалите будни, колективната хипноза би станала невъзможна. За съжаление, статистиката сочи, че към днешна дата само 25% от хората са готови да изправят срещу колектива, независимо колко абсурдни или грешни може да са действията на този колектив, но положението би било различно, ако онези 40%, които предпочитат да мълчат, за да си спестят общественото неодобрение или проблемите, изберат да бъдат проактивни.
“За мен мълчанието не е опция”, казва проф. Десмет. “Да се изразява шумно и активно несъгласие е всъщност едно от най-важните неща, които можем да направим”.  Разбира се, това не е лесно, тъй като тоталитарните режими обикновено започват с превземането на медиите и тяхната централизация, а оттам и монопола върху информацията и мненията. Това, което можем да направим, наред с активното противопоставяне на режима, е да създадем мрежа от паралелни структури под формата на бизнес, технологии, организации, движения или творчески инициативи, които да служат като убежище за разума насред тоталитарното общество, но в морален аспект да остават извън него. Тази стратегия, използвана от Вацлав Хавел, преди да стане президент на Чехословакия, е добре обяснена в книгата му “Силата на безсилните”.
Добрата новина според проф. Десмет е, че тоталитарните режими винаги се самоунищожават накрая, а лошата - че вилнеят доста дълго и оставят малко оцелели след себе си. Той вярва, че настоящият световен тоталитаризъм е по-нестабилен в сравнение с предишни версии и съответно може да приключи по-рано. Неговият съвет е да намерим начин да оцелеем извън пипалата на това страшно чудовище, докато го чакаме да се самоизяде, но да не спираме да говорим и действаме против него, за да предотвратим голяма част от зверствата, на които е способно.
В края на краищата, също както и в медицината, превенцията е по-лесна, отколкото лечението на терминално болен. Колкото по-ефективно се борим против превръщането на обществото ни в изолирано, безполезно и уплашено стадо, толкова по-лесна ще бъде задачата на оцелелите след разпадането на поредния неуспешен тоталитарен експеримент.
Да, много пространна статия. Комунизмът след ВСВ беше точно такъв експеримент и беше успешен. Това в Северна Корея продължава. Ако всички бяха като наще двама ваксъри до сега да беше глобално успял. Трудностите на императорите на света идват от това, че сега не сме след ВСВ и не сме свикнали със зверства. Чакаме да паднат всеки момент.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2406 -: Ноември 27, 2021, 11:17:36 pm »
Масите никога не търсят истината. Те биха погребали доказателства, които не са по вкуса им и биха обожествили грешното, ако то ги блазни. Който може да ги храни с илюзии, лесно ще им стане господар, а който се опита да им каже истината, винаги ще бъде тяхна жертва”.
Препрочитай си го по-честичко това съждение.

Неактивен nasko

  • Специалист
  • Подготвен
  • ***
  • Публикации: 137
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2407 -: Ноември 28, 2021, 12:02:18 am »
Може и да има нещо вярно в това.
Но първо трябва да се изясни кое е "доказателство" и кое е "грешно", както и кое е "илюзия" и кое-"истина".

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 193
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2408 -: Ноември 28, 2021, 08:39:09 am »
Ваше медицинско Светило, ще направите ли изявление за омикрон!

Неактивен Номак

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 398
  • Пол: Мъж
  • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2409 -: Ноември 28, 2021, 08:42:46 am »
чува се че нов щам пуснали деволите -пак локдауни и ваксини че ни тормозят.

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2410 -: Ноември 28, 2021, 08:43:10 am »
Може и да има нещо вярно в това.
Но първо трябва да се изясни кое е "доказателство" и кое е "грешно", както и кое е "илюзия" и кое-"истина".
Не "нещо вярно" на 100% вярно.  А това как да бъде изяснено едно твърдение към коя от горните категории принадлежи...
За това има ясно определен алгоритъм от бих казал хиляди години. Но заради написаното по горе хората продължават да предпочитат да не се възползват от този алгоритъм. Ввче хиляди години все едно и също.

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2411 -: Ноември 28, 2021, 08:50:54 am »
чува се че нов щам пуснали деволите -пак локдауни и ваксини че ни тормозят.
Ти това още за новина ли го имаш. Това вече е регулярно съобщение не новина.
Ще излиза със предвидима равна дтлжина на интервалите между всеки две такива съобщения докато не бъде отнет насилствено живота на поне двама трима лт инициаторите на тази зловеща комедия. Очевидно света няма да се размине със 3хWAR  Нещата се развиват праволинейно в тази посока:
Струва ми се обаче, че това няма да е третата. Това ще бъде "Първата Световна ГРАЖДАНСКА Война.

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 193
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2412 -: Ноември 28, 2021, 10:38:04 am »
Радико, черноглед си! Лидерите се страхуват от война! От последните войни няма печеливши, има победители които са опустошени, не по малко от победените! Независимо че дрънкат оръжие, си дават ясна сметка какво би последвало от военен конфликт!

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 512
  • Невежеството ражда химери...
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2413 -: Ноември 28, 2021, 11:44:13 am »
Радико, черноглед си! Лидерите се страхуват от война!
Лидерите никой не ги пита! Тия "лидери" съвременните - никой от тях не си плаща масрафа за т.н. избори. Ако нямаше Втората световна, САЩ нямаше да станат това, което станаха. На не обяснявам пак като на малоумни неопровержими исторически факти. Кой модернизира, финансира и насъска Райх-а...

Препрочитай си го по-честичко това съждение.
Хулио, пак се правиш на луд!
Антиваксърите нямат нужда да държат никого в подчинение. Твоите ваксъри, начиная от сегашното ни масонско правителство реват: трябва Световно правителство, за да се справим всички заедно с "пандемията".

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #2414 -: Ноември 28, 2021, 12:23:09 pm »
Антиваксърите нямат нужда да държат никого в подчинение. Твоите ваксъри, начиная от сегашното ни масонско правителство реват: трябва Световно правителство, за да се справим всички заедно с "пандемията".
Ти май не правиш разлика между "трябват координирани дйствия" и "трябва световно правителство".