Автор Тема: Анти корона вирус  (Прочетена 548051 пъти)

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1800 -: Август 29, 2021, 09:24:03 pm »
ОК, обясни ми само едно нещо... За чий?
Сещаш се че 10 или 100 човека не вършат работа в статистиката. Трябва някой да вади десетки хиляди лева ежедневно само за да завиши бройката на заразените с някакви мижави 5%...
И още нещо - ако това продължава вече втора година ежедневно, винаги ще се намери "предател", на който я не са платили, я са платили по-малко... който ще тръгне да раздухва нещата. Виждаш как се случва в средите на дилърите на дрога, дето чупят капчаки и пребиват с бейзболни бухалки за много по-малко...
Ти сега ме караш да повярвам, че някой (дори идея си нямам кой, а и ти не казваш дори и заобиколно) вади десетки и стотици хиляди лева всеки ден за да ни пробутва булшита с ковида? И в това са замесени и полиция, и прокуратура, и Здравна каса, и министри на правосъдето, на здравеопазването, и медии, журналисти. И тая лудница се случва във ВСИЧКИ страни по света без изключение. Това Русия, САЩ, Англия, Германия, Швеция - те рамо до рамо с Гвиана, Бряг на слоновата кост, Сомалия, острови Тонга и т.н.... всички са постигнали консенсус да затапят устата на медии, правителства и будни граждани?

И за какво? Какво постигат освен милиардни загуби от туризъм само? Милиарди ЕЖЕДНЕВНО, не годишно.
КОЙ има онтерес това да стане. И защо по този идиотски начин? Ако имаш толкова средства и такава власт... можеш да повториш случилото се в Афганистан на територията на целия Европейски съюз само за месец-два... Да направиш Европейски халифат, или Кралство Европа... ще излезе значително по-евтино и по-бързо.
Сам оси представи - ти имаш правителствата на държавите и медиите им. Защо да нямаш и армиите им? Какво ще те спре да правиш каквот оси искаш в много по-краки срокове?

Особено актуален е този въпрос в момента, когато вече е ясно че ваксинацията няма да се случи в тези размери в които се очкаваше. Че все повече хора излизат на улиците и се бунтуват срещу мерките. И ти, който имаш цялаат тая власт и средства, няма да промениш тактиката и да приключиш всичко малко по-болезнено, но по-бързо?

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1801 -: Август 29, 2021, 09:50:23 pm »
Ами какво да ти кажа. Това са хора които също ходят по земята, макар и с по скъпи обувки. И те могат да се разболеят както и да умрат, примерно от десетина грама олово. Никои не е успял от хиляди години да успее успешно да упражни цяката власт по този начин. Само ти ли не го знаш този факт?
А на въпроса защо харчат толкова много пари "цели две години" ???
Ще ти отговоря когато ми отговориш на въпроса:
Колко време и какви пари похарчи, а и от къде ги взе "Алфабет" и после за колко време ом се върнаха тези пари.  Принципа е същия само името на играта е малко различно.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1802 -: Август 29, 2021, 10:39:56 pm »
Не, въпроса ми "За чий" е "Какво искат?" Роби? Роботи? Власт? Още повече пари?
Ако искат това - начина поне според мен е тотално сбъркан. Ако под "алфабет" имаш предвид онуй свързано с Гугъл - те вече имат повече от достатъчно данни за всичко на всички. Опитват се да ти пробутат каквото си поискат - от презервативи до президенти. Но ако това "право на свободен избор" бъде отнето от потребителите, всичките им данни стават безполезни. За какво са ти данни за предпочитанията към дадена марка паста за зъби на роба ти? Построяваш един Оруелов свят и на всеки в шкафчето ще има един-единствен избор от паста за зъби. Безплатен.
Но това е напълно безмислено. Такъв свят ще спре да се развива - показаха го всички опити за робовладелство и после за комунизъм.

От какво прави парите си Гугъл? Амо щото ти дава информация когато искаш да направиш осъзнат избор - дали ще е за президент, за перилен препарат или за място за лятна ваканция - няма значение. Тоест когато потебителя има избор и ти можеш да повлияеш на този избор.

ОК, вкарват ни графенов оксид и почват да ни контролират с 5 джи-то... какво да ни контролират? Нали всички ще сме подконтролни, какво ще избираме? Защо изобщо ще има избори за президент или парламент или кмет? За какво изобщо ще се бори някой? Кой изобщо ще мисли за някакви нови проекти, които би осъществил създавайки нова фирма, която да е конкурира с... с тия с ваксината или с 5 джи-то? За какво да се конкурира, като всичко ще е безплатно? И кой за какво ще работи усърдно, като няма да можеш да си позволиш Ферари или 3 проститутки във вана пълна с шампанско?

Разбираш ли... такова нещо бих могъл да го приема с големи резерви само ако се отнася до някаква малка част от света. Но да го правиш глобално... просто си губи смисъла.

Е... вече ако вярваш че извънземните са решили да ни колонизират и да сме някакви роби които да добиват суровини... тогава има някакъв мъничък смисъл, но в тои случай просто не виждам защо това се право с такива темпове. Всичко можеш да приключи за седмица.

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 193
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1803 -: Август 30, 2021, 07:31:24 am »
Значи, ако си боцна спутник, (щото само него искам) ПуТин ще ме ще ме води за носа, през 5жи, и от негов фоб, ще стана негов фил! Тревожно наистина! Предпочитам да съм фил само на рускините!

Неактивен Ksurnev

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 376
  • Пол: Мъж
  • Ужасно саркастичен
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1804 -: Август 30, 2021, 09:12:36 am »
За голямо съжаление на много кръгове, в руските ваксини няма графен, и това е причината да не ги одобряват от СЗО (Гейтс).
Не одобряват и 5G на Хуавей, защото ме могат да го бъзикат, както си искат.

И друго, аз съм русофил, но не и Путинофил. Ако не бяха тезо филии и фобии, щях да съм пенсионер от NASSA,
или от Northrop Grumman. 15 години не можех да излизам от България след 1989г., не ми даваха паспорт, даже след НАТО.

Неактивен dymelsoft

  • Administrator
  • Стабилен
  • *****
  • Публикации: 622
  • специалист, не носи на пиене
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1805 -: Август 30, 2021, 10:05:49 am »
Цитат
ОК, обясни ми само едно нещо... За чий?

juliang-е , отговора на този въпрос е много прост, стига да искаш да го разбереш.
Ето ти част от отговора: Зад целия този цирк не стои един или няколко човека. Стоят много глобални частни компании свързани с много хора (акционери и всякакви други), много от които от чиста присъща човешка алчност дори не ги интересува какво влияние има тяхното поведение върху света. Отдавна стана ясно какво огромно влияние имат мултинационалните компании и че същите могат да лишат дори действащ президент на цяла една държава от публичен достъп до плебса. Целта на тази цялта работа, е проста. Пълно окрупняване на капитала на планетата и съсредоточаването му във все по-малка група от хора. (Забележи, че не става дума за държава) Почти пълно премахване на средната класа. Масови фалити, и придобиване на бизнеси от големите икономически играчи на безценица. Одържавяване на големи компании, чрез изкупуване на дялове с уж спасяване на същите от фалит, причината за който е ясна на всички. Всичко това има за цел смяна на икономическия модел със всичките последтсвия от това. Сега остава да проумееш, ако можеш, как се вписва пандемията във всичко това и какво точно замества тя.
Не ми се влиза в подробни писания и излагане на факти, всеки който иска да намери отговори, може да го направи.

П.П. И нещо на което бих искал да ми отговориш, при кои болести освен covid19 е забранено да се правят аутопсии на починалите и "Трябва да се погребе в дървен ковчег с метална вана, найлонов плик за последни останки." и ние в кой век живеем?

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1806 -: Август 30, 2021, 03:13:15 pm »
Димел, представи си че "Кока-Кола" стои зад това. Как мислиш, дали "Пепси" няма парите и изобщо ресурсите да извади това на показ? Ами някой производител на квас в Русия - той няма ли да навдигне глава и да покаже истината?

Как си представяш ВСИЧКИ големи компании във ВСИЧКИ сфери на производство - храни, автомобили, оръжие, дрехи, туристически бизнес - да седнат на една маса и да се уговорят че някога само една от тези компанни ще притежава света, а другите ще трябва да изчезнат? Или Кока-Кола, Луфтханза, Дженерал Мотърс, Тесла, Круп, Тойота и още една камара световни корпорации ще седят и ще трупат загуби, гледайки как Пфайзер, Модерна и Джонсън правят милиардни печалби на техен гръб? Една Италия затвори всичките си туристически забележителности, една Гърция също, и никой дори и не си помисли да направи нещо?

П.П. И нещо на което бих искал да ми отговориш, при кои болести освен covid19 е забранено да се правят аутопсии на починалите и "Трябва да се погребе в дървен ковчег с метална вана, найлонов плик за последни останки." и ние в кой век живеем?

Ти да не си мислиш че правят аутопсии на всички починали? Изобщо... смяташ че се правят аутопсии на починали в болница? Когато майка ми почина у дома си дори не се стигна до доктор - погребалната агенция изкара всички документи, доктор изобщо не е идвал да установява смъртта, камо ли причината за смъртта...

Неактивен dymelsoft

  • Administrator
  • Стабилен
  • *****
  • Публикации: 622
  • специалист, не носи на пиене
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1807 -: Август 30, 2021, 03:39:33 pm »
juliang-e наистина не ми се влиза в безмислен спор. Не е нужно никой да сяда на масата на каквито и да било преговори. Наистина ли си мислиш, че така стават нещата. Наивно е наистина. И защо си мислиш че Coca-Cola и всички които изброи не са част от играта, дори и без да го знаят. За тези компании източника на капитал е един и всички зависят от него, независимо дали искат или не.  Излишно е да водя спор с човек който гледа праволинейно и не желае да види това което е пред очите му.  Доводи или по скоро оправдания за собстената си слепота можеш да намериш колкото искаш. Това личи и от отговора ти за аутопсиите, честно казано очаквах повече творчество от твоя страна. :).

П.П. Само да вметна за една от изброените от теб компании "Дженерал Мотърс" , кой и как я спаси от абсолютен фалит и защо? Не ми отговаряй. Няма особена полза. Пък и според теб всичко в света е ОК. Човешката алчност не съществува, и за това тя не е никакъв фактор в сегашните събития, ама изобщо. Всички са ужасно загрижени за "човека" и неговия живот, че чак е стряскащо. Имаме си био-лаборатории в които правим изследвания само с идеята да се грижим за здравето на хомо сапиенс. Войни се водят с цел постигане на "мир" разбираш ли и всички безумно забогатели милиардери се чудят как да спасят живота на всеки "човечец". Хайде свали малко тез розови очилца, които си надянал и почни да мислиш малко по-различно от общото или недей.

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1808 -: Август 30, 2021, 04:16:09 pm »
... И защо си мислиш че Coca-Cola и всички които изброи не са част от играта, дори и без да го знаят. За тези компании източника на капитал е един и всички зависят от него, независимо дали искат или не.
Много ми е интересно според теб кой е източника на капитал за една такава компания... Аз заблудения все си мислех че се изхранват с продажба на стоки... но вероятно бъркам жестоко? Сигурно Кока-Кола прозивежда и продава Кока-Кола само за отвличане на вниманието...

Компаниите се спасяват от фалит от правителствата, защото когато една такава голяма компания фалира, много хиляди хора остават на улицата, и като останат на улицата отиват пред Парламента да протестират щот са гладни.
Войните и производството на оръжия също е вид бизнес - точно както производството на цигари и алкохол. Точно и както производството на наркотици, но чудно защо последното е обявено извън закона...

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1809 -: Август 30, 2021, 05:29:42 pm »
Цитат
Не, въпроса ми "За чий" е "Какво искат?" Роби? Роботи? Власт? Още повече пари? 
Не, не искат "повече пари"  защото всички пари са техни. За тия хора парите са само инструмент.
И всичките тези компании дето изброяваш Форд, Дженерал Мотърс, та дори и Астра Зенека. Те са много далеко от въпросните хора. Тези фирми зависят и реално се управляват от банки. А пък тези банки от Фондове. Обаче има  най от горе  фонд на фондовете, те са няколко броя. Там са второсните управляващи. Цялата тази патаклама обаче ти я разбираш малко погрешно защото приемаш една недоказана презумпция. А именно, че тези хора там са задължително РАЦИОНАЛНО МИСЛЕЩИ всичко което се случва в последните години води до извода, че някой е ирационален дали те дали ние  но някой е а според параграф22 съвсем спокойно това може да сме и ние.

GMG

  • Гост
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1810 -: Август 30, 2021, 07:41:28 pm »
... съвсем спокойно това може да сме и ние.
   Ние сме били, сме, и ще бъдем навсякъде Радико.  ;)

  Вижте сега... баба ми едно време правеше лютеница, компоти и разни там неща защото казваше, че не СЕ знаело каква ще бъде зимата...
Май които не си спомнят или са забравили да правят такива неща - ще трябва да се научат и припомнят.

Защо?
 Защото не се знае близките зими как ще подействат мерките на мнозина иначе хубави хора...  :D
  Но пък всичко е синус, живота, бурята, оргазма при някои жени и т.н.
Идва и отшумява, напоява и суши, пръква се, расте и са отклонява после.. - бъдете силни!
  Вярвам в повечето от Вас!
Наздраве!

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1811 -: Септември 03, 2021, 07:40:10 pm »
https://apnews.com/article/business-health-florida-coronavirus-pandemic-31ff1e11fdc7b7b84ec3063a0d304f09

Накратко - в щата Флорида всеки бизнес който поиска от клиент докзателство че е ваксиниран, ще бъде глобяван с $5 000.

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1812 -: Септември 03, 2021, 09:38:27 pm »

Неактивен Ksurnev

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 376
  • Пол: Мъж
  • Ужасно саркастичен
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1813 -: Септември 04, 2021, 09:13:47 pm »
Радико, тоя път бутна коня в ряката, ЕВАЛА.
Сега требе да връщат всички глоби, ако на направят заповедите на министера в норммативни актове с задна дата.
Пак ЕВАЛА.

А "За чий" - ще ходим и на кенеф с QR код. Анладин ма?
« Последна редакция: Септември 04, 2021, 09:31:06 pm от Ksurnev »

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Анти корона вирус
« Отговор #1814 -: Септември 04, 2021, 09:51:27 pm »
Ми то в статията е написано, сегашният парламент няма време да промени закона. А като гледам и въобще не им дреме за тези неща "Слава богу за което" така, че нещата ще останат в сила поне още половин, една година. Щот и следващия парламент едва ли ше е по различен от този.