Автор Тема: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ  (Прочетена 4156 пъти)

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 344
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #105 -: Февруари 15, 2020, 08:33:46 pm »
dmitarp напълно си прав.
 А що е трябвало да има,, взрив ". Защото на някой хора, така им,,снася".
 Това е от рода: кокошката или яйцето.  ;D
 Няма ме 1 кораб, със скоростта на светлината(поне близо). А  направо, са си тръгнали, да разтягат локума.
 Е това е защитна схема на (умни) хора. Който трябва да вземат парите.
 После връщането, става трудно.
 Но тъй, като всички са оплетени в (мрежата учебник) това и ще очакваме. По точно ще сме съгласни, повечето...
« Последна редакция: Февруари 15, 2020, 08:52:24 pm от MTM »

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 344
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #106 -: Февруари 15, 2020, 08:43:24 pm »
И СПРЕТЕ ДА,, СПАМИТЕ "ТЕМАТА..
 Ваще проповеди, си ги включете в другите теми. Там им е мястото.
 А НЕ В ТАЗИ ТЕМА.

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 381
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #107 -: Февруари 15, 2020, 11:53:56 pm »
Ето нещо по темата ,точно това имах впредвид.
https://youtu.be/4S1Qmck0cIA

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #108 -: Февруари 24, 2020, 06:17:58 am »
Здравейте, информацията я има разпиляна във форума, но тук искам да я обобщя и обясня още веднъж. Да започнем отначало този път с КРОНА девети волт:

Важно допълнение типа е 6F22 въглеродно цинкова, а не LR61-алкална тип. Или друго яче казано от евтините на простонародному.

Тази батерия ни дава 9V 0,112A на теория P[W]=U[V].I[A] това прави 1W защото умножаваме тока по напрежението и, Реално дава около 8,4 волта като се разреди леко и ток около 120-150мА което пак е около един ват защото се умножават двете.

До тук имаме един ват за една секунда E[J]=W.s ако захраним малка лампа 1ват за скала на радио т.нар. скални лампи то тя ще свети. И тук няма да има чудеса. Предполагам сте съгласни с това.

Сега нега предположим че с тази малка крона 1 ват зареждаме кондензатор до 30 000 волта потенциал. Това е възможно с т.нар. DC - DC инвертори от които има такива високоволтови модели, където правят 30 000 волта от 9 волта на батерията крона, по-известни като неонови трансформатори - малка черна кутия с електроника и ВВ трафче вътре заляти нацяло в епоксидна смола в която на входа влизат 9 волта 1 ват и излизат на изхода и 30 000 волта 1 ват. Тук за да сме честни трябва 1 ват да разделим на 30 000 волта, което прави 1/30 000 от ампера или ток 1/30мА или по иначе казано на изхода и' имаме 30 000 волта и ток 33 микроампера, което се равнява пак на 1 ват реално тока ще е по малък защото КПД на неоновия траф от 12 волта е под 100% и ще падне и тока ако на входа имаме равно 1 ват входна енергия мощност толкова и на изхода излизат минус загубите от КПД.

Та до тук имаме преобразуване на 30 000 волта от 9 волта и намаляване на полезната за нас мощност под 1 ват с тези волти (това налягане), нека с тях през диод от микровълнова печка за да го изправим еднополупериодно напрежението ни от 30 000 волта, зареждаме кондензатор до 10 000 волта, а паралелно на кондензатора за защитата му имаме защитен искро-разрядник с въздушна междина настроен на пробив при 10 000 волта. Така се формира класическата първична верига на тесла трансформатора при която зареждаме кондензатор в нашия случай с 1 ват маломощна крона. Този кондензатор постепенно се зарежда до 10 000 волта и когато това стане защитния изкроразрядник пуска искра през индуктора на първичката на ТТ.

Времетраенето на искрата е много по-малко от 1 сек. от порядъка на (1 / 200 000 до 1 / 300 000) 2-3 сто хилядни от секундата за това време от 3 до 5 микросекунди (милионни части от секундата) ние нашата енергия от един ват за една сек заредена в кондензатора я разреждаме в индуктора. Това е хитрия номер как простата енергия 1 ват за сек. нараства сто хиляди пъти, когато се намали времето за нейното отделяне до средно 4 микросекунди.

Следващата картинка е по Закона на св.Майкъл Фарадей напрежението на вторичната бобина високата в Тесла Трафа е равно на U[V]=-L.N.di/dt, където L е индуктивността на бобината ни вторичната; N е броя намотки в бобината вторичната, а di/dt е скоростта на промяна на тока в индуктора ни. Ако бяхме го захранили с 9 волта за 1 сек тока di щеше да се промени от 0 до 0,112А за време dt = 1 сек. това сравнено с нашия кондензатор преди който заредихме до 10000 волта и разредихме за 0,000 004 сек в индуктора. ще имаме разлика си мисля едно е di/dt за 1 сек време t и ток 110 мА и друго е 4Е-6 сек време и ток при 10000 волта не съм го сметал.

Така тези двете явления физични ефекта мисля може да се комбинират с 1 ват вместо направо да захранваме индуктора на Трансформатора на Тесла да го подаваме т.нар Импулсен Ток и той да прави Индукция по закона на Фарадей E=-dФ/dt.
« Последна редакция: Февруари 24, 2020, 06:50:47 am от van »

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #109 -: Февруари 24, 2020, 06:55:47 am »
Тук не ми стигна времето да вмъкна един цитат от разговор с капанадзе при който е обяснено че тока се качва импулсно и е проблем после този ток да се използва защото трябва сложни скъпи преобразуватели на този импулсен енергиен скок да се събере и използва. Защото всички консуматори които използваме са постоянно енергиийно хабящи
те не работят с инпулсен ток който е наистина голям според горните обяснения, при обединяването на двата ефекта.

Характерното е че при първичния контур на Тесла Трафа обяснен детайлно по-горе за съжаление без картинки имаме многократно увеличение на енергията остава само начин да се преобразува в удобен за нас непрекъснат вид а не в нейната си импулсна и форма, която за нашите ел. уреди е неизползваема без конвертиране в удобен за ползването и;' вид 220 волта 50 херца синус.

И блок схемата на Тесла трафа нямаше време да я прикача горе но.

Това импулсно - времево Time Domain искрово СЕ, поначало не ми допадна и се прехвърлих на по хармоничен модел "РЕЗОНАНСА" обяснен назад в темата .

Тук искам да допълня за Стоящата вълна образувана в меден проводник. Знаем че скоростта на разпространение на ел.магнитната вълна която в общи линии е равна на тази на светлината нали и тя е вид електромагнитна вълна от фотони. Ние имаме електрони в меден проводник навит бифилярно на бобина на един два или три слоя тези електрони се разпределят равномерно като облак по целия проводник ако няма външни въздействия например външно ел.магнитно поле. Тук идва ролята на 1/4 вълновия Резонанс за който да повлияе на електронния облак в проводнка дебел меден навит на бобина и да пренареди струпа електроните в единия край, да СЕ образува потенциална разлика. Ние знаем, че като се навие на спирала проводника скоростта на разпространение на ел.магнитната вълна в него се забавя многократно и е по-малка от тази на светлината. Ако въздействаме с Импулси на точно определена Вълново-Резонансна честота върху бифилярната (безиндуктивна) медна намотка на принципа на TESLA HARPIN Experiment-a може с индуктор маломощна искра в него която периода на повтаряне е строго регулиран с АДЧиФ и фиксиран за образуване на стояща вълна в бобината с дебелия меднен проводник . значи идеята за вълновия 1/4 резонанс в меден проводник който го предизвикваме с малко енергия кратки искрови импулси в индуктор генерирани в правилния момент и получаваме стояща вълна в бобината намотката и която преразпределя електроните в долния и край където е минуса а горе става плюс. Така на прост език правим едно килче медно да стане батерия и да генерира електричество остава само да затворим ел.веригата през товара и готово. тук включвам разсъжденията от филма : където показват как батерията е един вид помпа за електрони а ние имаме 1/4 вълнова стояща вълна в проводника медния дебел и тя струпва пренарежда като демона на максуел електрончитата в единия край на стаята опа проводника.
« Последна редакция: Февруари 24, 2020, 07:26:21 am от van »

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #110 -: Февруари 24, 2020, 07:47:22 am »
... една формула, ужас за студентите в техническия казва се съкратено "деидете" Демек енергията е равна на изменението на тока умножено по изменението на времето, делта "I" по делта "T" може и деление да беше във формулата не помня сега пък и не ми се мисли.
аре останалото утре след отговора на въпроса от ваша страна.
Значи да уточня правих експерименти на симулация и СЕ в повишаването на напрежението на 9 волта батерията няма нищо свръхестествено от СЕ рода и в зареждането на кондензатора няма друго освен КПД 1/2 и разковничето е където казва Радико ниДЕЙ/ДЕТЕ. Хората ги плашат с това и всички ви е страх от ДЕИ/ДЕТЕ и затова няма го СЕ.


забравих там за 1/4 вълновия резонанс да ви прикачя видеото  http://mazeto.net/index.php/topic,10788.msg110295.html#msg110295 и времето на редакцията ви изтече.

на фиг.183с от Лекцията на Тесла от м.Март 1893: имаме третия вариант товар окъсен с дебел меден проводник/шина B2. В който проводник е възбудена 1/4 вълнов резонанс стояща вълна, възбуждана искрово с искро-разрядника, която 1/4 вълна действа, като батерия /помпа/ и създава тока през товара.
« Последна редакция: Февруари 24, 2020, 08:16:35 am от van »

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 859
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #111 -: Февруари 24, 2020, 09:44:43 pm »
...
имаме многократно увеличение на енергията остава само начин да се преобразува в удобен за нас
...
значи идеята за вълновия 1/4 резонанс в меден проводник който го предизвикваме с малко енергия кратки искрови импулси в индуктор генерирани в правилния момент и получаваме стояща вълна в бобината намотката и която преразпределя електроните в долния и край където е минуса а горе става плюс.
van, оставяйки другите неща на страна от коментара ви (където мисля че започвате да се самозаблуждавате), цитираното не представя правилната динамика на процеса. Стоящата вълна не преразпределя нищо, тя просто е израз на релативно натрупване на напрежение. Електроните може да се "люшкат" но те не се преразпределят, поне не надлъжно, а напречно ( относно сечението на метала ) но това е друг въпрос.

Няма как да получите повече енергия от една такава (затворена) система. Увеличителния трасмитер (Magnifying Transmitter) се е основава на друго свойство на отворената системата (приемател-предавател), от където се "черпи" енергия,  като схемите които посочвате се използват като само дравъри при тези инсталации а не са източника за повечето енергия.

Вижте как Тесла дефинира понятието резонанс (в зависимост от импеданс), не само за електрическите а и за механичните системи, и след това помислете как се използва Tesla Hairpin, понеже тези схеми сами по себе си не дават нищо, те са само средство ( както чука е средство за работа ) и когато се използват по определени конфигураций се наблюдават физични ефекти които не могат да се получат по друг начин.

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #112 -: Февруари 24, 2020, 11:17:18 pm »
Здравейте epwpixieq-1 и понеже явно нищо не съм разбрал ще може ли тук в тази тема вие да ни обясните как го виждате усилващия транформатор СЕ на ТЕСЛА знам че сте го давали неведнъж досега като обяснение във форума, но тук в темата точно и ясно няма нужда да е кратко или в телеграфен стил, може а и си трябва едно по разпростряно  подробно обяснение на ТЕСЛА аз не се наемам да го разбера явно малко съм го чел вие сте го разбрали и много чели че чак можете да го обясните на Български просто което е най сложното да се говори за нещата просто да се обяснят.

Аз съм си виновен за това че вие epwpixieq-1 не ме разбрахте защото давам откъслечни парченца от пъзел не цялата мозайка да се види и задълбавам в детайлите докато цялата картинка не е ясна и ми е мъглява още и ги смесвам и ги бъркам различните подходи.

van...


Ако трябва да го смуча от пръстите си метода е един интерференция се казва и се получава при наслагване на вълни може да се каже РЕЗОНАНС което си е пак интерференция на една вълна отразена и излъчена сама със себе си.

черната вълна това е интерференцията на две вълни
когато фазите им съвпадат или са дефазират на 180 градуса

при резонанс вълната се отразява многократно в резонатора Трептящия кръг горе са само две вълни а може да са хиляди отрязъци да се натрупват в резонанса.
« Последна редакция: Февруари 24, 2020, 11:50:58 pm от van »

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 859
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #113 -: Февруари 25, 2020, 02:44:05 am »
ще може ли тук в тази тема вие да ни обясните как го виждате усилващия транформатор СЕ на ТЕСЛА знам че сте го давали неведнъж досега като обяснение във форума, но тук в темата точно и ясно няма нужда да е кратко или в телеграфен стил
Точно понеже никога не пиша в телеграфен стил и неколкократно вече съм ви давал направления за осъзнаване на процесите затова и няма отново да го правя. Ето коментарите ми по различни теми от където можете да получите предостатъчно информация:
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91096.html#msg91096
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg90102.html#msg90102
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91008.html#msg91008
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91126.html#msg91126
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91037.html#msg91037
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91251.html#msg91251
http://mazeto.net/index.php/topic,10923.msg101854.html#msg101854
http://mazeto.net/index.php/topic,10910.msg101416.html#msg101416
http://mazeto.net/index.php/topic,10837.msg99427.html#msg99427
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91088.html#msg91088
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91093.html#msg91093

при резонанс вълната се отразява многократно в резонатора Трептящия кръг горе са само две вълни а може да са хиляди отрязъци да се натрупват в резонанса.
Това не е дефиниция за резонанс. При един вибратор, а той дали е резонатор или не като това зависи от допълнителни характеристики на цялостната система вибратор-среда, натрупаната енергия зависи като цяло от това което се знае като Q фактор. Запознайте се какво е това, понеже това е динамиката която се изразява при наслагването на вълните във каквато и да е вибратор и в каквато и да е (вибрационна) среда среда. И няма как от такова наслагване да се получи повече енергия отколкото сте сложили, освен ако в някаква степен (като предполагам че теоретично това е възможно) не се получи освобождаване на молекулярна енергия от самия резонатор (на база на напрежението натрупано от вибрациите) или резонатора не започва да приема допълнително енергия (вибрации, на база на честотата с която трепти ) от заобикалящата го среда.

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #114 -: Февруари 25, 2020, 08:46:27 am »
Здравейте epwpixieq-1 , много благодаря за линковете това ми беше пак достатъчно да го проумея че ТЕСЛА ме е е преварил. Вие в посочените от вас теми, много точно и ясно сте го казали, а не съм му обърнал необходимото важно внимание. За мое съжаление. Сега се чудя материала кака да го оформя за да научият членовете на Мазето какво ми хрумна какво съм разбрал. Значи оказва се Трансформатора на тесла е само един интерфейс с който се сваля от ефира. Нещо като чука с който забиваме пирони, както казахте разбрах ви. Лошото в случая че е дълго и трудно за обяснение по просто му, както ми се искаше.

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #115 -: Февруари 25, 2020, 10:02:56 pm »
Здравейте пак се сетих да се изкажа:

Поредно така става ли?

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #116 -: Февруари 25, 2020, 10:33:51 pm »
Остана само металното топче за отгоре:
https://www.youtube.com/watch?v=O04dfdJLuFk

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #117 -: Февруари 26, 2020, 03:53:32 pm »
Сетих се за ХАНС Колер и неговия девайс http://nikolaijambol.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html идеята е проста с постоянен магнит да подмагнитим ферита на един DC-DC инвертор и получаваме това на графиката:

Понеже имаме постоянно подмагнитване B1 на всеки период ще има малка добавка в изхода. Това е външна енергия получена от постоянния магнит и при всеки период ще вземаме по едно малко парченце от нея всеки път. Това е подобно на устройството на Валери Иванов но е с хармоничен сигнал вместо с импулси.Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #118 -: Февруари 27, 2020, 06:45:14 am »
Виждам че пак има мълчание вероятно от неразбиране ето за това видео-клипче говорим:
https://www.youtube.com/watch?v=ZlGb4TIA00E Установка Капанадзе 100 кВт Турция - №1 - 2008.02.27
Виждаме Три сини Усилващи Тесла трансформатора по патент U.S. Patent 1,119,732 APPARATUS FOR TRANSMITTING ELECTRICAL ENERGY. - Related to his Magnifying Transmitter = Усилващия Предавател https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/my-inventions-v-magnifying-transmitter , които генерират СЕ то трифазно и три Сиви пренавити за високо напрежение на първичната Сепаратора за струг (Разделителни Трансформатора), намаляват получената енергия до 220 волта напрежение (налягане, потенциал) за товара трифазни ел.мотори и реотани.

принципа на действие и е обяснен на горната графика, която изяснява от къде идва добавката от ЗМП, любимия въпрос на Mонти за СЕ устройствата.
Блок Схемата е тази:

с времедиаграма на процеса в трансформатора първия /синия/ показана отгоре и.

Надявам се това да внесе яснота, че днес имаме кръгла годишнина, нека я отбележим подобаващо със СЕ.
« Последна редакция: Февруари 27, 2020, 07:15:47 am от van »

Неактивен van

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 517
Re: Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
« Отговор #119 -: Февруари 27, 2020, 11:52:07 am »

Предполагам на разделителния трансформатор на изхода на искрата има такава осцилограма, а на самия изход е чист синус 220 волта 50 херца.