Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Фюжън реактор в мазето

(1/2) > >>

epwpixieq-1:
За темата:

* това не е тема от научната фантастика, колкото и странно да звучи (от заглавието) на някои хора.
* хората които имат желание да експериментират в тази насока, най-малкото трябва да са направили, поне една ( а за препоръчване е две или повече Тесла бобини, за предпочитане в различни конфигурации), не е задължително но дава престава че поне знаят как да боравят в високо напрежение
* явно трябва да се чете доста и да се експериментира на малки стъпки понеже тук си имаме игра доста опасни сили на природата (но пък и затова е инересно)
* това не е установка за енергия от нищото (за тези които не разбират това), това е експериментална установка която, използвана по предназначение, може да дава интересни резултати, или да се използва като инструмент за иновативни фундаментални експерименти.
На тези които им е интересно могат да започнат от тук ( явно хора ентусиасти работят с този тип системи доста отдавна):
https://www.fusor.net (четенето на този въвеждащ документ е задължително: https://fusor.net/files/Ligon-QED-IE.pdf)

Ето добро начално видео:
https://www.youtube.com/watch?v=ZO5IZz9NgJA

А това което правят тези юнаци си е даже малко стряскащо (но да са здрави):
https://www.youtube.com/watch?v=92M5qcjDkaU&t=8m14s

Tanas:
Честито Рождество Христово!epwpixieq-1, според моето скромно мнение съм видял един Ваш експеримент с ВН на което не е ясно какво се опитвате да правите и какво демонстрирате, но пък става ясно, че е високо все пак... и до тук добре.  ;)

Обаче забелязвам и много несъосна критика относно някои колеги, която няма грам покритие, а само изисквания и препоръки без лични материали, а само прехвърляния към чужди видеа, експерименти и т.н. (не включвам знанието на краварския език в оригинал).

Ако си жена (може и мъж или То), за да насочиш един К*р, трябва направление със собствените ръчички, защото във вашия случай излиза, че друг върши работата, а Вие сте насочвач (гараджия-стрелочник).

Не ми е чудно, но защо не правите теми които показват собствените Ви опити в дадена насока, а давате чужди препратки?
Не искам да обиждам никой или да се заяждам, само бих желал форума да се развива в правилната посока!

Късмет на работещите, защото както и в спорта, голяма доза играе късмета!

И Бъдете! Не Иван, а Танас, който може да СЕ трансформира по-добре от плазма в плазмоид.  ;D

                     Весели празници!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Tanas в Декември 25, 2019, 01:38:14 pm ---epwpixieq-1, според моето скромно мнение съм видял един Ваш експеримент с ВН на което не е ясно какво се опитвате да правите и какво демонстрирате, но пък става ясно, че е високо все пак... и до тук добре.  ;)

--- Край на цитат ---
Може би първо трябва да потърсите и да прочетете повече и тогава да констатирате:
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91251.html#msg91251
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91251.html#msg91251
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg91037.html#msg91037
http://mazeto.net/index.php/topic,1812.msg90573.html#msg90573
(имам и други авторски материал но той е на друга тематика)
Колегите които са по-дълго във форума най-малко знаят че поне от гледна точка на обяснения ( докато не ми писне ) не пестя, така че при положение че не разбирате нещо, а и не питате, това си е ваш проблем.

Както казах темата (особенно тази) изобщо не е за начинаещи.

ndm:
1-qeixipwpe,  благодарности за подаръка който си оставил под елхата в мазето в тая тиха и свята нощ. Зарадван от скъпия дар веднага тръгнах да репликирам фюжъна. Но стигнах до трета точка от инструкциите и СЕ поспрях за малко, понеже стана доста загадъчно и инересно. 

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 25, 2019, 12:01:12 am ---
* явно трябва да се чете доста и да се експериментира на малки стъпки понеже тук си имаме игра доста опасни сили на природата (но пък и затова е инересно)
--- Край на цитат ---

Оказа СЕ, а чи трябва да си играя и с file of epicrisis, но не го намирам в техническото описание на документалните препратки. Тъй като заиграването with this file имаме игра доста опасни сили на природа, след като го препратиш напиши(ако можеш) и инструкции как да го четем.
Тенку вери мяч of courSE!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ndm в Декември 25, 2019, 04:11:28 pm ---Тъй като заиграването with this file имаме игра доста опасни сили на природа, след като го препратиш напиши(ако можеш) и инструкции как да го четем.

--- Край на цитат ---
Страницата която дадох има богата информация за тези които искат да се образоват. Даже има и основна схема, макар че ако човек си е играл с тези неща, само от четенето на основния документ който посочих може да му стане ясно какви са основните елементи на конструкцията. И само от въпроса ви става ясно че не сте се занимавал много с тези неща така че може би е добре да се насочите към други репликации.

При условие че не можете да намерите това което ви трябва, или не можете да го разберете, не си губете време с репликация. А и честно казано за какво ви е както вече споменах:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 25, 2019, 12:01:12 am ---това не е установка за енергия от нищото (за тези които не разбират това), това е експериментална установка която, използвана по предназначение, може да дава интересни резултати, или да се използва като инструмент за иновативни фундаментални експерименти.

--- Край на цитат ---
това което ви е търсите го няма тук.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия