Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC Струг
EDM electronics:
Направо взехте да ме отказвате, но може и да е за добро. Във филм не ми се влиза, а и не ми се става стругар. Ще търся някоя фирма да ми изработва детайлите, но на цифров струг, защото трябва да са еднакви. Ама те повечето като видят клиент е като удавник за сламка.
montanar:
Не те отказваме - просто Струговането (главанта буква не е случайна) е твърде специфично и там човешкия усет е голям фактор.
Не че не може да се занимаваш с тия неща - даже е много интересно но си трябва да вложиш много време и усилия....
Крайно време е някой да направи и ЦНЦ струг..... :P
lda_has:
Монти и това го мислих но трябваше да проектирам глава с много различни инструменти за различните операции да може аджеба да върши някаква работа.
montanar:
Може да се мине в някакви рамки и без глава ...
Обърни внимание как е реализирано тук.
Демек при грамотна разстановка на инструментите и програмаирането може споконо 4 да се накичат.
(тва при условие че шпиндела е най малко реверсивен ако не и стъпков. (задължително да е серво или стъпков)
montanar:
Ма ко и да си говорим - за тия сериозни цели си има и сериозни машини (обработващите центри) де не са по възможностите за строеж на повечето от нас ..... аз поне не бих се нахванал с такава гад да градя.....
Ноооо има една един вариант де и ти го мислиш - въртяща глава и яко ЦНЦ смея да твърдя че едно 70% от струговите операции може да се изпълнят и с такава глава на нормално прилично ЦНЦ
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия