Начало > Новини от света на технологиите
Свръх ефективна електролиза + самозахранване
nizo:
Здравейте,
попадна ми разработката на тези хора в този канал: https://www.youtube.com/channel/UCGtal-Crd1YjA1i-IZ3TIGw/videos
Сайт: https://www.h2innovativelab.com/
Хората показват своя свръх ефективен електролайзър, който доставя водород на PEM клетка. За ужас на учьоните, PEM клетката произвежда повече ток, отколкото потребява електролайзъра и поради това, той е в графата СВРЪХ ЕФЕКТИВЕН. Като пояснение може да се каже, че PEM клетките се водят с ефективност от 40-60%. Въпреки това, клетката може да самозахрани установката и това е демонстрирано, че в такъв режим, устройството бавно, но сигурно набира мощност. Т.е. създава се все повече водород и все повече ток от PEM клетката.
Pegas:
Мачкай ,низо!Мачкай ,учьоните! :P
PyroVeso:
На мен пък ми е много интересно ЗАЩО всичките тези притежатели на СЕ технологии не си спретнат едно малко, но силно енергоемко производство, като например на алуминий, или поне на белина, в което да си влагат СЕ-то, и с печалбите от продажбите на произведената продукция да си развиват и разработките, и технологията, и производството на СЕ-устройства, ами винаги търсят щедри спонсори и инвеститори, или пък водят "курсове" и продават китове, и разни други подобни глупости?
Нелогично ми е някак си... Имаш енергията, а сам не се възползваш от нея? Обещаваш да разрешиш енергийните проблеми на човечеството, а сам не можеш да разрешиш своите собствени финансови, развони, производствени и всякакви други проблеми?
montanar:
Мммммда PyroVeso що ли?!
Аз на едни пикливи 3кв. безплатни се чудя като ги пусна как да ги вкарам в работа а тука хората с много повече а не ги ползват.
Що ли? :)
Bat_Vanko:
montanar, по същата причина поради която и ти не можеш да подкараш онези 3 kW. А тя е: бюрокрация, строителни разрешителни, земя, сгради, екология, машини, работници, данъци, осигуровки и т.н. Първо трябва да разрешиш тези 90% от проблема и едва тогава да се възползваш от твоето безплатно електричество. Не можеш да произвеждаш в мазето или на тавана. Всъщност можеш но само докато те хванат ;D.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия