Форум > Препратки, сайтове, източници
Видеоклипове с полезно съдържание
технократ:
--- Цитат ---Когато пишете такива, меко казано, странни неща, дайте един източник където тази дефиниция е дадена а точно и конкретно,
--- Край на цитат ---
Пише го във всеки учебник по електродинамика.
технократ:
--- Цитат на: krasias в Октомври 15, 2019, 02:49:01 pm --- Прав си бат Мишо да се съмняваш и аз никъде не съм виждал да се продава Акъл а без него никакви опити и магнити няма да помогнат.
--- Край на цитат ---
То акълът ти се види колко е, магарето има повече от теб.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: технократ в Октомври 15, 2019, 12:25:11 pm ---Това че условните силови магнитни линии на магнитното поле са затворени, означава само едно че няма магнитни заряди, и не обяснява дали дадено поле е консервативно или не. Неконсервативно поле е такова поле, в което потенциалът му не зависи от крайната и началната точка на траекторията на пробно тяло поставено в него. Такова поле не е статично във времето и пространството. Същото поле на магнита, става нестатично във времето и пространството, когато към него се поднесе масивен феромагнетик.
--- Край на цитат ---
технокрантий, дай един пример за неконсервативно поле, да видим как го разбираш. А също така би ли обяснил как полето на магнита става нестатично и как се изразява тази нестатичност. Дай да видим разбираш ли материята или си факир на копи/пейса.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: ventsy74 в Октомври 15, 2019, 08:02:34 pm ---Epwpixieq-1
Замислих се, дали Капанадзе е прочел ПДФ-а дето си го постнал?
--- Край на цитат ---
ventsy74, за Капанадзе не знам, но съм сигурен че Тесла го е чел, това е било стандартно четиво по времето когато Тесла е бил студент, а доколкото знам Капанадзе от патентите на Тесла се е учил.
--- Цитат на: ventsy74 в Октомври 15, 2019, 08:02:34 pm ---Сигурно, инак как би създал генератора си, ако не е запознат със труда на Гриин.
--- Край на цитат ---
Генератора му го оставете, докато не се реплика, винаги има съмнения, въпреки че много сме го дискутирали, така че не е правилно да се използва в логически аргумент, на каквато и да е основа. Още повече, че самото му повдигане тук изобщо не е наместо и показва само вашето диссинхронизиране с дискусията.
В допълнение, никъде не съм казал, че е необходимо да се разбира теорията за да се изобрети нещо, вие си го екстрапулирате сам. Теорията, по принцип обяснява и спомага за разбиранията ни, а не изобретява, изобретенията са изкуство от усет, съобразяване, в някаква степен налучкване и късмет. Теорията и формулировките могат да спомогнат за разбирането на нещата, и да насочат, или по-скоро фокусират работата на изобретателя, но сами по себе си не правят изобретението.
ventsy74:
Ето какво казва Лиидскалнин за образованието.
Тесла също казва, че някой теорий ще отпаднат.Айнщайн е бил много умен човек(въпреки че е еврейн) но теорийте му в днеш о ереме почват да издишат.
Education
You know we receive an education in the schools from books. All those books that people became educated from twenty-five years ago, are wrong now, and those that are good now, will be wrong again twenty-five years from now. So if they are wrong then, they are also wrong now, and the one who is educated from the wrong books is not educated, he is misled. All books that are written are wrong, the one who is not educated cannot write a book and the one who is educated, is really not educated but he is misled and the one who is misled cannot write a book which is correct
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия