Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теория за примковата гравитация

(1/2) > >>

технократ:
Една теория от стандартният модел за гравитацията и защо тя е толкова слаба. Дали съществуват допълнителни пространственни измерения с формата на примки и много малък обем. Дали гравитацията не се разпространява в тези примки и затова да изглежда слаба. Който го интересува да прочете тук Където си направих труда да го преразкажа.

Аtos:
Много интересна тема, но много объркана информация!
Изгубени в превода или?
Дай някакъв линк, дори да е на английски, ще се намери кой да направи кадърен превод?

технократ:

--- Цитат на: atos в Април 18, 2020, 10:02:35 am ---Много интересна тема, но много объркана информация!
Изгубени в превода или?
Дай някакъв линк, дори да е на английски, ще се намери кой да направи кадърен превод?

--- Край на цитат ---

Атос, вече съм забравил откъде съм копирал това, но мисля че е от англоезичен сайт по физика, откъдето съм го превел с гугъл преводача. Ами изпиши в търсачката “теория за примковата гравитация“ и ще излезнат много статии по въпроса. Но ако има такива пространственни измерения, това означава че много частици като електрони, протони или неутрони, трябва да имат братя но с по големи кореми, така да се каже, демек по тежки от останалите. Но все още не са открити. :)

Аtos:
Не става!
Или ти си поддържай темата или да я закриваме? Не може да хвърлиш нещо и да кажеш - търсете сами :)

Радико:
Като кликнеш върху "тук" от публикацията на технократ отиваш на въпроснста статия. Прочетох я автора на теорията се опитва да направи малко по лесно смилаем така да се каже. По лесно за хардлайнерите на стандартния модел. Факта, че няма как мирозданието да се обясни със само три посоки и се налага да се приеме, че има и други.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия