Начало > Новини от света на технологиите

LENR

<< < (4/14) > >>

ndm:
Ъ, много питаш, то и аз мога да задам въпроса –как СЕ измерва количеството енергия само на база оргонни замерки, ма ме хвана шубето кът гледам кво става наоколо.

Радико:
Dimitarp
А и останалите, вече няколко пъти пиша, хайде ще го повторя още веднъж:
Това, че обвсненията на авторите на въпросните експерименти са неиздържани въобще не значи, че автоматично и самите експерименти са неиздържани.  Бих искал да ви попитам каква прецизна и високоточна апаратура ползвате в къщи за да се уверите, че котлона на печката ви като е на четири топли по силно от колкото като е на едно. Та така с топлината. Има неща които се виждат и от далеко без никакви уреди.
А дали това което се случва е термоядрен синтез или е нещо друго, това вече е друга бира.
А наздраве.

RUS:
Който желае да се пообразова малко да прочете по задълбочено от 37 стр. нататък във файла посочен в линка.
http://www.iscmns.org/CMNS/JCMNS-Vol26.pdf

Нещата не са толкова прости колкото им се струва на повечето хора.

Друга интересна подробност е поток от неутрони регистриран при експерименти.
Повече информация на 29 стр:
http://www.iscmns.org/CMNS/JCMNS-Vol13.pdf

mind:
dmitarp, на мен лично много ми допадна постът ви!
Макар да съм със слаби познания по химия, вие направихте кратък, разбираем и логически последователен анализ, за който сте отделили време и най-важното - числа. Много колеги използват думи като: "много", "малко", "има-няма", НО... числата са си числа.

valex, когато няма движение е просто - Е = ΔT.t

epwpixieq-1:

--- Цитат на: RUS в Ноември 05, 2019, 11:55:35 pm ---Който желае да се пообразова малко да прочете по задълбочено от 37 стр. нататък във файла посочен в линка.
http://www.iscmns.org/CMNS/JCMNS-Vol26.pdf
Нещата не са толкова прости колкото им се струва на повечето хора.

--- Край на цитат ---
RUS, сигурно е че нещата не са прости, и хубаво са си написали формулите, но неспособността в правенето на добри експеримент и правилното им документиране е повече от забележима цитирам (стр. 39), като това е навсякъде по документа:

--- Цитат ---The KV3 reactor was operated from December 20, 2016 until January 31, 2017, with an excess power of 100–200 W. The integrated excess energy during the whole operating time of the KV3 reactor is about 400 MJ.

--- Край на цитат ---
Дава се енергията "в повече" 100-200 W (това е на секунда), при какво подаване на електрическа мощност (това съотношение е важно) и какво замерване на изходната мощност? Не се казва как се превръщат топлинната която замерват от едни мерни единици в други, и каква е методологията на това превръщане. Сумираната или както те казват интегрирана енергия в повече обаче е дават 400 MJ, като точно число. Вземаме долната и горната граница на "енергията в повече" и получаваме, за посочения период на експеримента и (приблизително) получаваме 360 MJ и 720 MJ, как така се решиха на 400 MJ. Да не говорим че липсва информация за честотата на замерванията.

Да ме извиняват хората но това са елементарни неща (или поне би трябвало да са). Отделили са толкова време да правят експерименти, да изследват материалите и да опишат процесите, ами да вложат повече усърдие в методологията на замерванията и обяснението и, понеже ако тя въобще не е описана.  Каквото и да си пишат, каквито и формули да цитират, си остават думи на вятъра, при положение че няма добра методология на измерване. 

Много добре се знае колко енергия е необходима за завиране или изпарение на опредено количество вода (да кажем литър). Вземат се една изолирана установка с активен елемент и друга без такъв (само с реотан) предполагаемо прецизно направени за да имат колкото е възможно практически еднакви характеристики. При подадена еднакво замерена електрическа мощност, може лесно да покажат дали има "енергия в повече", даже само със замерване на времето, особено ако водата се изпарява, понеже е продължителен процес.  Даже и само 10% процента да има топлинна "енергия в повече", над установката само с реотан, ще може лесно да се замери, понеже времето (поне теоретично, при абсолютно равни изолационни характеристики) ще бъде 9% по малко. Тоест условно ако 1 литър водата в системата без активен елемент при подавана електрическа мощност Х се изпарява за 100 минути тази с активен при подавана същата мощност Х ще се изпари за 91. Това е лесно повтаряем експеримент, не е необходимо да се върти със седмици или месеци и най-важното елиминира големи грешки които са много подмолни при измерването на изходната енергия.

Подобни типове, а и много по интерсни, индиректни замервяния са се използвали много през 18-19 век, но нещо са позабравени през 20 и особенно през 21-вия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия