Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
3D print за детайли
montanar:
Опираме до цивкавата страна на въпроса ;D
Не се сещам кой точно филамент държеше добре на УВ - май беше pvc-то - то е и механически най здраво - а слоевете се барат леко или не толко леко с шкурката и нема ядове
Радико:
За да изчезнат резките от принтирането най нехамалския така да се каже метод е песъкоструенето. Обаче не се песъкоструи с пясък а се използва сода бикарбонат. Относно проектирането на детайли за печат бих препоръчал "Blender" отначало е малко тегава работата но като навлезеш после не искаш нищо друго.
dmitarp:
С ацетон или ацетонови пари може да се изглади само ако материала е ABS, но не е устойчив на ултравиолетова светлина, от същата група е ASA, материал подобен на ABS изглажда се с ацетон и е устойчив на UV. PVC не се използва за принтиране, поне не съм виждал някой да го предлага, вместо него се използва PVA, но този материал е разтворим във вода. Ако искаш якост използвай Nylon, за мен това е най добрият материал, не се изглажда с ацетон, устойчив е на повечето химикали, както и на UV.
EDM electronics:
Тоя Nylon да не е от рода на полиетилена или полипропилена, в смисъл ще има ли добра адхезия при лепене и боядисване?
montanar:
На български му казваме найлон :) яка работа е като монолитен детайл за капак и жилаво - идеално за кутии и подобни ...... лепи се перфекно.
Не мисля че добре би държало боя ако не се грундира адекватно някак ....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия