Автор Тема: James Hardy, ел. генератор+водна помпа, самозахранване  (Прочетена 58466 пъти)

toto_nagamoto

 • Гост
Това, което изтъквате като аргумент в полза на ограниченоста на физиката не е вярно защото ако се замислите и направите достатъчно съответните проучвания по отношение на тези примери, които сте дали ще видите, че физиката има абсолютно адекватни и нормални отговори за процесите произтичащи във тях, които от своя страна излиза че не са никак необясними. Не бих искал да давам примери защото ще се отклоним от темата, както се опитвате да направите вие с тези примери за пчелата и тестатика но ако се запознаете по подробно с изследванията и концепциите на руския учен естествоизпитател Виктор Степанович Гребенников ще ви стане ясно как и на какъв физически принцип лети пчелата, които е напълно съвместим с разбиранията на стандартната физика но не от тази гледна точка, която гледат повечето учени (аеродинамичната) и недоумяват а от съвсем друга, която се намира на микро ниво.
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 08:43:53 pm от toto_nagamoto »

Неактивен oneman

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Направи го за да го разбереш
Именно - Гребеннико, Тесла, Шаубергер ... , това са идеите с които се занимаваме. Те не се обясняват от физиката.

ПО ТЕМАТА:
Тук http://khd2.narod.ru/hydrodyn/kotousov.htm има статия за ефекта на Котоусов,
според който кинетичната енергия на струята нараства до 4.5 пъти спрямо потенциалната енергия, осигуряваща налягането във входа на дюзата.
Цитат
... измеренная скорость соответствует кинетической энергии струи, до 4.5 раз превышающей её потенциальную энергию, обусловленную гидравлическим давлением у входного сечения сопла!

В прикаченият файл са изследванията на Котоусов, публикувани в «Журнале технической физики» за 2005

Та като се имат предвид тези публикации, може да се допусне, че си заслужава малко да се помисли над дадената установка.

Толкова от мен по тази тема за сега.
« Последна редакция: Юни 21, 2012, 07:32:36 pm от altium »

Неактивен kkrasi1967

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Намерих тази реплика при руснаците.
http://www.youtube.com/watch?v=YYR3zOkzDO4
Доста добре изпълнено, но не намерих данни за резултатите ( получена мощност с товар ).
Развъртането на 11 kW генератор (асинхронен двигател) без товар до номинални обороти не е достатъчно за оценка.

Ако някой намери подробности по този експеримент нека ги сподели.
Първата грешка е че турбината е с много малък диаметър;дава обороти ама сила никаква;,то все едно да въртиш маховик,второто е че вероятните обороти на генератора са поне 2000об.а ако се приложи и някаква минимална консумация той ще спре,по-удачно би било вместо тази перка;която не върши никаква работа в случая;да монтира един инерционен маховик,за капак на цялата работа вместо един стеснен струйник с който губи и дебит сила по-добре да се сложат три струйника които да поемат целия капацитет на помпата като удрят лопатките на колелото в различни точки-така силата на въртене ще е три пъти по-висока!

Неактивен kkrasi1967

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Колега,
какво е движението на флуида в тия помпи? Осово, центробежно или нещо смесено? Моля да извиниш невежеството ми :) Харди казва, че ползва турбопомпа - още в началото на клипа. Предполагам, че е някакъв тип осова, за да не се зарежда водата с минус от центробежното движение. Осово вихрово движение по час. стрелка, без турбулизация и откъсване на потока е идеалния вариант.
Поздрави

ПП
Съжалявам, че не съм направил още нищо по обещаното, в предния пост  :-[ Напоследък времето ми намаля драстично, но и това ще стане

Сега видях пак коментарите под клипа - според тях Харди ползва това
http://www.aquaticponds.com/Cal-Pump-T10000-Torpedo-Pump--10500-GPH-_p_614.html
Какъв тип точно е тази помпа?

 Ее,много задълба,просто е;идеята е с малките ватове и центробежна помпа да получиш високото налягане на изходния щуцер,щото нас това ни вълнува;а водата да прави каквото си иска във ускорителната глава,това си е нейна работа;,вече го писах разликата в диаметрите между лопатното колело и задвижващата ;ремъчна;шайба ще даде и силата;нютонметрите;това е елементарна механика,всяка една скоростна кутия работи на същия принцип;)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Ще взема да споделя и моето виждане а другото е въпрос на експериментиране защото на теория, една от всички идеи, които обмисляме може да е правилна но да си остане само идея докато не не се провери и реализира.  Първо - турбината трябва да е с голям диаметър - тоест, голямо рамо за да имаме и голяма сила. Ремъчните предавки са излишни а при тях имаме и ненужни загуби. Второ - маховика е полезен, като инерционен акумулатор на механичен момент но ако е направен от слабо намагнитен материал се проявява и един друг ефект за името на чиито откривател не си спомням но се състои в това че въртящ се магнит или намагнитен диск увлича със себе си ефира, в който се намира по такъв начин, че в рамките на около минута ако се намали скоростта му на въртене или се спре и започнем да го ускоряваме отново то енергията нужна за постигане на първоначалната скорост на въртене е около десет пъти по малка от тази при първото развъртане. Трето - двигателя на помпата може да се настрои в резонанс посредством кондензатори и така да се оптимизира работата и. Четвърто - дюзата, от която излиза водата е добре да бъде сопло на Лавал. Характерното за соплото на Лавал е струята в него се охлажда за сметка, на което пък скоростта на изтичането и се ускорява и на практика е установено, че механичния момент, скорост и енергия на изтичане на струята на изхода многократно превишават тези на входа. 
  Един от основните принципи на работа на торнадото (вихър, смерч)  е че вихровото движение на средата довежда брауновото хаотично движение на молекулите и частиците на средата до състояние на поляризация и порядък. Топлините хаотични движения влизат в синхрон със общото движение и посока на вихъра в следствие, на което вливат енергията си в общия поток. Резултата е че потока се охлажда а скоростта на въртене се увеличава.  На практика торнадото се захранва с топлинната енергия на средата въпреки, че може да бъде възбудено от два триещи(валящи) и разминаващи се атмосферни потока.  Същия принцип можем да видим и при Шаубергер.
   Една от възможностите да използваме супер-мощна водна струя за генератор на СЕ на вихров принцип е да използваме водоструйка. Налягането е от порядъка на 100 бара и скоростта също е много добра за целта. При турбина с голямо рамо на перките ако има такива, голямата скорост е задължителна за да имаме и голяма скорост на ротора на генератора.  Аз лично си мисля че турбината трябва да е подобна на Теслова турбина но с някои изменения, при които ефективността да се повиши допълнително. Това е от мен за сега.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 341
teofilius
Абсолютно поддържам. Не знам обаче водоструйките с какви помпи са. Щом са високонапорни, вероятно са центробежни, а центробежното движение на флуида е негативно от гледна точка на оргона и ако искате да има СЕ ефект системата, такава помпа не е желателна.

kkrasi1967
Задълбаването не е вредно  :) Колега, видно от постовете ти, имаш какво да четеш. Няма такова нещо като елементарна механика - така само се учи в университетите - елементарно. За справка - помпа на Велико Милкович, механичен резонансен вибратор на Тесла, колело на Орфиреус, механични системи с изведен импулс - Норман Дин и последователи, олекване на твърди тела при дву и три осова ротация - Лейтуейт и др., олекване на твърди и пълни с течност тела при вибрация, нестандартна флуидна механика - вихрообразуване и предаване на механичен момент през флуидна среда - Шаубергер, както и още доста  :) Сори, ама само с училищни знания не става - поне за тоя форум. Обърни внимание на постовете на колегите oneman и teofilius

Поздрави
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 09:27:25 pm от caduceus »

Неактивен kkrasi1967

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Е, а  направи ги де, то с четене не става трябва си и изработка.

Altium: редактирах правописните грешки (добавих интервали след запетаите).
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 09:46:42 pm от altium »

Неактивен oneman

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Направи го за да го разбереш
Водоструйката е добре като налягане, но има много малък дебит ~ 400 л/ч.
Не намерих данни за скорост на струята, а именно това може да ни даде СЕ.
Трябва да се получи висока скорост, без загуби и/или за сметка на вътрешната енергия (температурна) на водата.

Тук UNDERSTANDING WATER POWER Dynamic Hydropower
има две статии, които могат да внесат малко яснота защо търсим под вола теле.
Шаубергер твърди, че Пелтън турбината (и всички останали турбини) не е ефективна, за ускорена по неговите (вихрови) методи вода.
Този нюанс аз не го разбирам. Ако някой е наясно, моля да сподели.
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 10:02:21 pm от oneman »

toto_nagamoto

 • Гост
Колега oneman, позовавайки се на Шаубергер вие допускате същественна грешка защото доколкото си спомням Стан Дейо във свое изявление посочва, че неговите концепции са неработещи и неудовлетворителни на практика тъй-като не са правилно довършени.
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 10:15:56 pm от toto_nagamoto »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Може би трябва да проектираме и направим помпа използвайки вихровите форми на Шаубергер, а също и турбина за генератор...

Активен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Тук явно всички изпадат в масова заблуда, няма ниакъв Шаубергер, никакъв Оргон и разни такива -  тази тъпа помпа - направо се излагате. Даже не знам как може изобщо да се подхваща такава тема - това е най голямата глупост която съм виждал на света, след цирка на бай Капанадзе (гаранция) . Това означава, че когато си пусна водата в кенефа и  резултатния воден стълб да е по-голям от този в тръбите на ВиК. Ако е така представете си какво ще стане. Да ме ивинят администраторите ама стига с тия залитания и стига с това невежество, стига с тази чалга .... 

toto_nagamoto

 • Гост
Цитат
Това означава, че когато си пусна водата в кенефа и  резултатния воден стълб да е по-голям от този в тръбите на ВиК. Ако е така представете си какво ще стане. и нататък бля, бля, бля...
Това може да се получи ако използвате флуиден резонанс, но невиждам смисъл да се коментира по нататък подробно щом обиждате така великия Капанадзе наричайки неговите демонстрации "циркове", но това е най вече предполагам заради вашето невежество и неуспехи при репликацията на така нареченото устройство "зелената кутия" и затова ви е яд. ;D

Активен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Е щом си вярвате , аз няма да ви преча....

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 570
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
@ coke2k
Поздравления, напълно споделям мнението ти. Омръзна ми от стотици коментари с разсъждения по теми на изпечени мошеници, финансирани от енергийните компании с цел да се отклони мисленето на хората от перспективните идеи. Това не е чалга, по-лошо е. Отклоняват ни вниманието в двата полюса, от пълно отричане до най-фантасмагорични идеи. Както винаги истината е в "много скучната среда", но там копат много малко хора защото е скучно.
Дано да го прочетат повече хора, преди да го е изтрил администратора "който също не си пада по скучната истина" :P

Корекциите са мои.
mzk
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 12:06:08 am от mzk »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Нещо което може би ще помогне по темата http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rlh8feKv3tE