Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

James Hardy, ел. генератор+водна помпа, самозахранване

(1/7) > >>

jhonjhon:
Положителна обратна връзка на водна помпа и електрически генератор дава допълнителна енергия. Не се виждат често такива механични системи за свободна енергия.

http://www.youtube.com/watch?v=zlinM1wAI5U&feature=channel_page - видеото
http://peswiki.com/index.php/Directory:James_D._Hardy's_Self-Looped_Water_Pump_and_Electricity_Generator - в енциклопедията
http://www.google.com/patents?id=rKSXAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&dq=James+D+Hardy#PPA1,M1 - патента му
http://www.overunity.com/index.php/topic,5176.0.html - темата в overunity.com форума

caduceus:
Здравейте,
тоя маркуч ако го беше понавил на спирала и имаше завихрител на края му, щеше да даде доста повече енергия. Спиралното движение на водата засмуква в нея оргон и при промяна на налягането тази енергия се отдава. Т.е. при сблъсъка с лопатките щеше да има доста по-голям импулс и съответно да може да се сложи по-мощен генератор, за да се увеличи полезния ток извън самозахранването. Нескопосно Шаубергер устройство... Скопосните - тук:

 http://www.linux-host.org/energy/svictor.htm - shauberger

и тук също

http://keelynet.com/energy/clemcone.htm - clem

Поздрави

jhonjhon:
Връзките, които даваш ги знам, но не съм виждал работещо устройство по тях. Не казвам, че не са работили, но няма успешни репликации. А тук има нещо работещо, направено с минимални ресурси. Важното е да се улови ефект, след това нещата могат да се усъвършенстват.

caduceus:
ОК, навил съм се да направя проста реплика на турбината на Шаубергер от линка който дадох в предния си пост - нищо по-сложно от две медни тръбички за климатик, навити като спирала в определено съотношение, със правилната дюза в края. Водата трябва да бие по несиметрично гофрирана лента от алуминиева ламарина, там ще има да си поиграя явно...  :) В центъра - засмукващо водата сопло от някоя по-здрава фуния или др. Всичко това - сложено в яйцевиден стъклен буркан и закачено за оста на малко двигателче. Като врътна роторчето, то ще си покаже има ли саморазвъртане след определени обороти, както се очаква. Няма водни помпи, няма маркучи за поливане, няма генератори и сандъци с вода, няма жълти гумени ботуши и американски ентусиазъм  ;D 
Айде чакайте чудото, ама имайте предвид че умните хора са и мързеливи  :) Малко самореклама  :)

kkrasi1967:
Та значи,помпите които биха били най-ефективни са 500-600 вата 220 волта;роторни и създават налягане между 3.2 и 4.2атм.,ако лопатното колело е с диаметър 400-500мм.а задвижващата шайба на генератора е да речем 220-250мм.то ще имаме вече достатъчно голямата сила за задвижване на поне 3 киловатов генератор който трябва и да е нискооборотен;до 1500об.м.;,та толкоз по отношение на механиката!
пп.няма да е лошо на общия вал да се сложи и един маховик който да поема евентуалните пикови товари!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия