Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Генериране на електричество

(1/3) > >>

Pegas:
Добър ден.Имам идея.електродвигателите имат около 80%кпд. Ако електродвигател бута генератор през редуктор да речем 1:3  мисля че ще генерираме свободно електричество.
Имам няколко електродвигателя и редукция от пералня.но нямам генератор,може ли някой да услужи за експеримента.

dmitarp:
" просто трябва Генератор с КПД >= 1,5"
Що рече!!!?

Михаил Кузмов:
van-чо недей будалка чУвяку! Тоя COP, и тои взема енергия от някъде, и я преобразува в нЯщу! Та спрашиваю, от къде ще вземе?
Ако имаш идея казвай?

dmitarp:
Наврмето преди повече от 60 години, понеже е нямало мощна електроника или ако я имало е била скъпа, се е използвала тази система за генериране на "високо-честотни" токове до към 500 Hz. Нормален трифазен двигател е свързан към генератор, но причината не е била да търсят СЕ, а да генерират синусиодални токове с малко по-висока честота и голяма мощност. Никой, който е притежавал такава система не се е оплакал, че изходната мощност е по-голяма от входната, ако беше така повярвай силнотоковата електроника нямаше да има никакъв шанс за развитие, но фактите говорят за друго.

Такива системи все още се използват за измерване на изходните мощности било то на електродвигател или на топлинен двигател. Не съм забелязъл, че ако на табелката на двигателя пише 5 кW, то той в действителност е 3 kW, защото в измервателния генератор се е отчела допълнителна енергия от СЕ. 

dmitarp:
Комай трябва да ходиш на училище, на празен ход двигателя се върти като изразходва почти нулева енергия, реякцията се получава когато в действителност работи двигателя, без тази реакция работа не може да се върши, не може мост да стои във облаците нужна му е опора в която се пораждат реакции, аналогичен е случаият с електродвигатилите. Приеми го това не като тайна, а като един безплатен урок.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия