Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Обединяваща тема за Гравитация. Що е гравитация? и антигравитационни двигатели.

<< < (9/12) > >>

tranteev:

--- Цитат на: Радико в Юли 25, 2020, 07:34:10 pm ---Съвсем ясно съм написал ама аре уточнявам:
Колко безкрайно дълги прави могат да се пресекат взаимно през една и съща точка
Всяка права пресича всички останали под прав ъгъл.
Във познатото ни от нашите осезателни органи пространство са наистина три. Обаче каква ти е гаранцията че ние имаме осезания за цялото същестеуващо пространство. Определено тези три прави или три измерения не достигат като брийка за да бъдат обяснени съществуването на въпросните сили или полета. Както искаш ги наричай.

--- Край на цитат ---
Значи отговора е - просто допускаме безкрайно много броя прави линии..
И сега един въпрос за размисъл- Защо тогава от малки се учим на триизмерно усещане, защо ни дресират да приемаме Евклидовата геометрия за единствена по осезаемост?

tranteev:

--- Цитат на: montanar в Юли 25, 2020, 07:40:57 pm ---Радико не го връзвай на зъл възел - имай милост ::)

--- Край на цитат ---
:D
 обичам възлите, карат ме да мисля....

Радико:
Защо ни дресират ли?
Винаги всяка дресура е имала една и съща цел:
Извличане на материална изгода за дресиращия

технократ:

--- Цитат на: Радико в Юли 25, 2020, 07:34:10 pm ---Съвсем ясно съм написал ама аре уточнявам:
Колко безкрайно дълги прави могат да се пресекат взаимно през една и съща точка
Всяка права пресича всички останали под прав ъгъл.
Във познатото ни от нашите осезателни органи пространство са наистина три. Обаче каква ти е гаранцията че ние имаме осезания за цялото същестеуващо пространство. Определено тези три прави или три измерения не достигат като брийка за да бъдат обяснени съществуването на въпросните сили или полета. Както искаш ги наричай.

--- Край на цитат ---

Радико, струната теория например допуска 11 пространствени измерения, но в много малък мащаб, някъде мисля че беше 30-50 от милиметъра.

Радико:
Технократ
Тук в този форум сме няколко човека които сме стигнали до единомислие по фундаменталните положения въпреки, че продължаваме свирепи спорове за разни дреболии. Струнната теория по мищо не се различава от нашите фундаментални възгледи освен, че поддръжниците и които са доста нагоре в Йерархията се стремят да се изказват по начин който не дразни "дресьорите"  Ако обаче махнеш онова  което е предназначено за тях и в същност е прах в очите ще остане само онова за което и ние тук говорим.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия