Форум > Филми, видео лекции

Моят свят.

<< < (17/80) > >>

montanar:
В другата ми тема има отговор на същия въпрос де поставяш тук но адресирано към друг човек.

juliang:
Така ... за инфо само: https://fieldlens.com/blog/building-better/biggest-cranes/

Liebherr LTM 11200 - мобилен кран (демек на колела) с възможност да вдигне 1200 тона.

Плаващ кран SSCV Thiaf -  товароносимост 14 200 тона:

Портален кран Gantry - товароподемност 20 000 тона:

През 2012 година Саудитска арабия е прекарала по суша (т.е. може да се каже че е "превозила с камион") цяла инсталация за обесоляване на вода с тегло 4 800 тона.

Така че дори и за съвременните технологии 1000 тона не са проблем. Не мисля че и 100 000 тона ще са проблем, просто няма нужда от такава машина, затова и я няма.

И за да е пълна картинката: Antonov An-225 Mriya държи световния рекорд - превозил е  товар от 280 тона.

Радико:
Юлияне още трети блок на Аеца беше монтиран с руски хиляда тонен плаващ кран ама какво от това.

ventsy74:
Добре де всичко говорите, че едва ли не е възможно да се премести "камъка от Баалбек" но тогава идва логичния въпрос къде са следите  от тези съоражения, с който са местили?

Радико:

--- Цитат на: ventsy74 в Май 31, 2019, 10:06:15 pm ---Добре де всичко говорите, че едва ли не е възможно да се премести "камъка от Баалбек" но тогава идва логичния въпрос къде са следите  от тези съоражения, с който са местили?

--- Край на цитат ---
Имам какво да споделя и по този въпрос но е безсмисленно да се коментира преди да има някакво единодушие по въпроса за възрастта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия