Форум > Филми, видео лекции

Моят свят.

<< < (7/80) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Май 26, 2019, 08:40:43 pm ---Не допускам типичние монотейстични концепции както и политеистичните - много повече би ми паснала идеята че живота рожба или отзвук на по-развита цивилизация.

--- Край на цитат ---
Е така де то точно това се описва в повечето религии. Включително и тези надградените над юдеизма. Въпроса е да четеш без някой да ти налага неговата интерпретация.

montanar:
Дори така да е, както допускам излиза проблема с нивата - такава цивилизация най малко би била мноооооооооого напред което ш рече че ние за нея изобщо не бихме били интересни на сегашния си етап на развитие спрямо нейното развитие за същото време. А пък ние да ги разберем и познаем тях пък хептем невъзможно.
Аналогичен пример хората спрямо мравките - колкото на нас в болшинството ни пука за тях толкова и мравките биха ни проумяли нас.

Радико:
Аз мисля, че има и други подходящи аналогии освен хората и мравките.
Примерно:
Хората и кравите, хората и рибките в аквариума.
Рекъл си мравки ами пчелите къде ги остави.
Та така ако се опиташ да разгледаш безпристрастно всички възможности нещата стават различни.

montanar:
Може но до едно ниво - някъде от ниво птици нагоре нещата се шашкат вече - щото и мравките трудно биха ни познали като индивид и като разум защото те самите са много да го наречем странен разум.
Но птица риба или бозайник вече могат да ни идентифицират следователно да реагират.
Ние имаме проблем с идентификацията според мен - дали сме тъпички или нещо друго няма как да знам.

Радико:
Ти от къде си сигурен, че мравките не ни идентифицират. А и оттук следва въпроса с идентифицирането на нещо над нас.
Във същност това нещо отдавна е идентифицирано, от някой кръгове хора.
Ако си забравил или не знаеш:
Във най върлите комунистично атеистични години когато милиция и отрядници дебнеха около черквите по великден за да не ходят млади хора там та по това време най големите "атеисти" не пропускаха да ходят в Александър Невски. Защо ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия