Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Евтин Ток
Аtos:
Само да вметна, че при изчисляване на моментна мощност, времето винаги трябва да е знаменател, а не числител...затова в този случай се приема една единица от него и така просто отпада от формулата!
При изчисляване на консумирана мощност, вече е в числителя, но това е далеч от разглежданата тема...
Има значение колко време ще се топлиш с 1 тон дърва, но дали ще ги изгориш за 20 дена или за 2, енергията е същата.
Ей...това енерго колко глави обърка...
Bat_Vanko:
--- Цитат на: atos в Април 03, 2019, 08:22:05 pm ---Само да вметна, че при изчисляване на моментна мощност, времето винаги трябва да е знаменател, а не числител...затова в този случай се приема една единица от него и така просто отпада от формулата!
При изчисляване на консумирана мощност, вече е в числителя, но това е далеч от разглежданата тема...
Има значение колко време ще се топлиш с 1 тон дърва, но дали ще ги изгориш за 20 дена или за 2, енергията е същата.
Ей...това енерго колко глави обърка...
--- Край на цитат ---
atos когато говориш за мощност времето не оказва никакво влияние: Ако говориш за моментна мощност - това е мощността в момента на измерване (или произволно избран). Средната мощност е средно аритметичната на множество измервания (може да се определи като изразходваната ЕНЕРГИЯ се раздели на времето), но продължава да си бъде мощност. Но когато говорим за КОНСУМИРАНА - тогава вече е енергия - демек интеграл (мощност по време).
--- Цитат на: технократ в Април 03, 2019, 07:47:39 pm ---Чел съм я, ти кат не си, кой ти е крив ;D
--- Край на цитат ---
Ако си я чел като електротехниката - язък за загубеното време. Ама няма нищо де, поне помниш че си я чел...
технократ:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 03, 2019, 07:59:36 pm ---Технократе, не мърдай, че колкото по се въртиш, по-навътре влиза. :D
Я кажи това t какво е в твоята формула P=U.t
Ти въобще наясно ли си какво е електрическа мощност?
На път си да се изложиш и цялата ти физика ще отиде у ряката.
--- Край на цитат ---
А, сбъркал съм, вместо I съм написал t, във формулата за мощност. Да Радико е прав, така е, но карайки със заядлив тон, той ме изнерви и аз не усмислих правилно формулата. Ето формулата за мощност радико е изпуснал че тя има и вида на тока на квадрат умножен по напрежението, така че да не ми се прави на много умен.
EDM electronics:
Колеги,
някой знае ли къде се дяна Технократа, загуби се тоз чУек ве? ;D
И що си е писал ника с малка буква, иди разбери? ;D
технократ:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 03, 2019, 08:52:06 pm ---Колеги,
някой знае ли къде се дяна Технократа, загуби се тоз чУек ве? ;D
И що си е писал ника с малка буква, иди разбери? ;D
--- Край на цитат ---
Айде сега за малкото се хващаш, ми хвани се за голямото ;D
Навигация
[0] Списък на темите