Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Евтин Ток
технократ:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2019, 09:02:57 pm ---Аааа, не сега, той отдавна е направил нова физика, но я е записал на латерна и върти ли върти тая латерна вече 3-та петилетка. Той е човека имплозия. И не е само той, тук е пълно с такива, като него. Те са научили новата физика от Интернет - най-достоверното място, където илюминатите не са турили пръст. Имат специални уреди и мерят етер, прана и т.н., това става с висящ център. А какви нови понятия са съчинили, чак от Церн ги търсят за съвети - X,Y & Z етерни бузони. А какъв смисъл има пък темата....., сигурен съм скоро ще се напипа формулата за евтиния ток, просто трябва още 20-30 стр. теоретизиране, малко етер и търпение. ;D
--- Край на цитат ---
Позор за физиката ;D
Радико:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Април 02, 2019, 08:21:13 am ---Радико, мн. ми е интерсно ти как си го представяш изобщо, това отрицателно съпротивление? Даваш линк, но май изобщо не си вникнал в него! Ами изчети първото изречение след Тунелен ефект за да ти стане ясно! Друг пример. Да вземем VA хар.на тиристора. В режим на насищане тока рязко се повишава, напрежнието рязко пада. Т.е. след този момент на участък от характеристиката, наблюдаваме отрицателно диференциално съпротивление, както при тунелния диод. Значи става въпрос за моментен процес наречен така.
Да беше се замислил след написаното от Мито и съгласието с него от epwpixieq-1!
--- Край на цитат ---
Ами какво да ти кажа, представям си го като прилагателно. Ако ти или някой друг от пишещите тук си го представяте като съществително, си е ваша грешка. Съществителното използвано в случая е РЕЗИСТОР. Напълно съм съгласен, че не съществува резистор с отрицателна стойност. Но съпротивлението е свойство на материята и е нещо съвсем различно. Въобще не съм си правил труд да чета статията от линка. От уикипедия няма как да науча за тунелните диоди нещо което да не знам. И като гледам какво се пише в темата мисля си, че освен EDM electroniks и Мишо другите трябва да прочетат статията поне по още веднъж. Ти поне още два пъти. Защото щом сравняваш тунелен преход с тиристор значи не си разбрал същтността на ефекта.
За да разбереш по точно какво пише EDM погледни на нещата като полупразната, полупълна чаша. Тоест аз ще кажа, че в тази част на волтамперната характеристика имаме увеличаване на тока и забележи И НА МОЩТНОСТТА когато намаляваме напрежението.
Последното съм го установил лично преди рриисетина години когато в София все още бяха на мода антените и антенните усилватели за сръбска телевизия.
технократ:
--- Цитат ---Тоест аз ще кажа, че в тази част на волтамперната характеристика имаме увеличаване на тока и забележи И НА МОЩТНОСТТА когато намаляваме напрежението.
--- Край на цитат ---
И как ще стане, формулата за мощност е: P=V.A, по магичен път не става.
Михаил Кузмов:
No comment Радико!
Радико:
--- Цитат на: технократ в Април 02, 2019, 10:21:12 pm ---И как ще стане, формулата за мощност е: P=V.A, по магичен път не става.
--- Край на цитат ---
Много просто технократ. Значи първо формулата се изписва с буквите:
P= U x I а самото "I" пък е равно на U / R и като го заместим получаваме U x U/R или по просто написано
U^ /R Или казано с думи прости:
Мощността е равна на квадрата на напрежението върху съпротивлението. Поздравления технократ ти току що научи урок по електротехника за девети клас. Запомни го и бъди горд защото много радиотехници в този форум въобще не го знаят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия