Начало > Новини от света на технологиите
Оказва се че звуковите вълни са способни да пренасят маса.
juliang:
Интерференция
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Март 02, 2019, 06:05:15 pm ---Интерференция
--- Край на цитат ---
Слабо!
технократ:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 02, 2019, 06:03:28 pm ---Ефекта на звуковите вълни за "пренасяне на маса" е основан на този феномен:
https://www.youtube.com/watch?v=AS67HA4YMCs
Наскоро ми се наложи да помогна на един петокласник да прави устанвка която задъжа капка вода във въздуха че трябваше да обяснявам доста неща на баща му (който всъщност правеше установката :D, на база на установен проект).
Интересно ми е да чуя какви са хипотезите за това което става на посоченото видео, понеже точно това става и в 3D пространството.
--- Край на цитат ---
Ефекта от видеото се основава на интерференцията, но смятам че този ефект вследствие интерференция, не пренася маса, частиците се подреждат по някакъв контур вследствие на интерференцията и си остават там, ако се пренасяше маса, щеше да има перманентни потоци от такива частици.
Аtos:
Съгласен съм напълно!
Това не е въпросният пренос на маса. Подреждането на частиците не е интерференция, а е в резултат от нея!
Все пак, този тип експеримент може да онагледи (в най-примитивен вид) честотното въздействие на вълновата информация върху структурирането на материята.
Виждаме как различната честота предизвиква различни формации на материята (шаблон информация), което можем да допуснем, че се осъществява и на микрониво при зараждането на протоматерия (на границата на мтериализирането), понеже вселенският макро-модел е универсален.
mindos:
Житните кръгове дали не стават по подобен начин. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия