Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Генератор Helios

<< < (12/39) > >>

Voter:
Здравейте!
А полюсите на магнитите, от двете страни на соленоида, които са разноимени , не създават ли общо магнитно поле? Това поле не обхваща ли соленоида? Натрупването на магнити не води ли до сумирането на тяхната сила? Само едина бройка, кръгъл неодимов магнит, с размери 25/10 мм , има притегателна сила от 50 кг..Твърдението че пирографита, може да се създаде при домашни условия е погрешно. Качествен пирографит  -950 се получава, чрез изпарение, и последваща дестилация (подобно на ракията). Нагряването се извършва с индукциони пещи, при температури над 4100 градуса, и налягане 1000 атмосфери. След това втечненият пирографит се до охлажда. Има българска дума за пирографит а не английското произношение „пайрографит”. Виж пркаченият файл в формат PDF.
Не парадирайте със своето образование, и познанията по английски, проявявайте повече скромност. Нямате и най-малка представа, за моето образование и способности.
Нямам предвид левитацията на пирографита, това бе само намек за неговите свойства. В този генератор, трябва да се създаде максимална промяна, на магнитното поле чрез екраните.
Колкото за реакция на Ленц, още в началото на ПДФа е написано, че това е нетрадиционен генератор и реакция на Ленц в този случай не е приложима. Явно пасажат е пропуснат. Експеримент с опитна установка, е правен преди много години, и получих положителни резултати. Реакция на Ленц бе нищожна, и практически може, да бъде пренебрегната.
PDF Helios не е Абстракция. Благодаря, не се нуждая от адмирации и от подкрепа.
Дори и най некъдърно материализираният генератор ще ви учуди със своята производителност.
Желая на всички ви успех!

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Voter в Март 05, 2019, 11:51:17 am ---А полюсите на магнитите, от двете страни на соленоида, които са разноимени , не създават ли общо магнитно поле? Това поле не обхваща ли соленоида?

--- Край на цитат ---
Както казах по горе - обхваща ги, но е статично и не създава индукция.

--- Цитат на: Voter в Март 05, 2019, 11:51:17 am ---Натрупването на магнити не води ли до сумирането на тяхната сила? Само едина бройка, кръгъл неодимов магнит, с размери 25/10 мм , има притегателна сила от 50 кг

--- Край на цитат ---
Сумират се ако имат еднакви посоки, но "магнитите" в пирографита са с противоположни посоки с тези на неодимовите магнити. И не виждам какво е общото между силата на магнита и индукцията в соленоида.

--- Цитат на: Voter в Март 05, 2019, 11:51:17 am ---Колкото за реакция на Ленц, още в началото на ПДФа е написано, че това е нетрадиционен генератор и реакция на Ленц в този случай не е приложима. Явно пасажат е пропуснат. Експеримент с опитна установка, е правен преди много години, и получих положителни резултати. Реакция на Ленц бе нищожна, и практически може, да бъде пренебрегната.

--- Край на цитат ---
Нима си мислиш че като наречеш един генератор "нетрадиционен" реакцията на Ленц ще спре да съществува. Всеки "нетрадиционен" генератор работи на "традиционни" принципи. Както и преди казах, ще се получат положителни резултати, но не чак толкова положителни че да се надхвърли КПД 100%. Няма как при материали с относителна магнитна проницаемост от -20 до -40 реакцията на Ленц да не е нищожна но и ефекта е нищожен.

--- Цитат на: Voter в Март 05, 2019, 11:51:17 am ---Дори и най некъдърно материализираният генератор ще ви учуди със своята производителност.

--- Край на цитат ---
И сега искаш да ни убедиш, че нито един завод не е поискал да финансира за своя сметка изработката на този така възхваляван генератор...
и това при тези цени на тока на свободният пазар???

dymelsoft:
Аз само да попитам тези 400KW как са измерени - демонстрирани, че това си е близо половин мегават  ;).
Т.е. какъв ще е този товар, с който е натоварен въпросния удивителен генератор.

Питам за да знам дали да почвам да го правя, че това си е захранването на цял квартал.  :P
И последно само 100 навивки на соленоида ли са достатъчни и каква дебелина на проводника, че по груби сметки за 50A ток, дебелината на проводника отива над 10 кв.мм. :) . Остава и въпросът 50А при 1000V как се получават тези 400KW, та макар и теоретично, макар че на мен и 50KW са ми достатъчни на първо време  :D

ventsy74:
Ето още една свежа идея почти на същия принцип. Не съм я пробвал и не знам доколко би била работоспособна. Не ме упреквайте за нескопосаната схема.Начертах я преди малко в полеви условия.

ndm:
Въпреки полевите условия, попадението е великолепно. Благодаря Ви, че сте показали и пирамидалните образования от марс в дълбочина. Това сте  го открили едновременно и независимо с Мъск, кацайки със знаменития автомобил, името на който е свещенно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия